Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Формата на Земята

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Формата на Земята

От известно време забелязвам все повече статии, коментари, интервюта за това дали наистина земята е кръгла! От личен интерес не подминавам,а чета и гледам всичко свързано с това. Наистина има много озадачаващи факти! Ще ми е интересно да чета мненията на доста от пишещите тук, най-вече на Кольо, понеже той има най-пряк допир със Земята Самата тема, за мен поне е много интересна!
    мисля, да зема а се замисля...

От: Формата на Земята

Формата на земята не е кръгла, не е била, а и физически е невъзможно да бъде... Тя е геоид... ;-)
    VPetrov.photography

Коментар

Аз бих искал да разбера за един факт, който говори, че земята не е кръгла?

Коментар

Апроксимиран на ротационен елипсоид.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
          Аз бих искал да разбера за един факт, който говори, че земята не е кръгла?
          Изгледай филма ''200 доказателства, чеЗемята е плоска''. Итересно ще ми е логично обяснение на доста от тези доказателства.
          https://www.youtube.com/watch?v=jdfJVaQpNFg айде да е по лесно.
          С темата не провокирам никакви цели или конспирации, просто ми е интересно и бих приел за себе си само някаква логика, а не теории и предположения.

Коментар

Зависи от координатната система, която ползуваш и броя измерния. Според Евклид е кръгла. По Декарт, Ломоносов, Пушкин и Тери Пратчет- не знам. Естествено, за повечето основополагащо-битово-домакинско-ежедневни цели, най- удобно е да се приеме за плоска. То и с другите науки е така. Няма смисъл да се занимаваш с реални газове, ако и идеалните ти създават достатъчно главоболия. Примерно!
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Кръгла, кръгла, колко да е кръгла?

Да повторя за не знам кой път - за много цели Земята е плоска. В архитектурата примерно.

Коментар

Аз и Галилео се абонираме за темата.
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Ясене, добре, каква е логиката, след като, отклонението на извивката на земята е 8инча на 1миля дължина. Изгледайте филмчето, моля Ви, наистина всеки би си задал много въпроси за някои факти!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Кръгла, кръгла, колко да е кръгла?

Да повторя за не знам кой път - за много цели Земята е плоска. В архитектурата примерно.
                    Да де, затова се чупят сградите при земетресение. Ако основите им бяха дъга, а не хорда, по- малко щяха да падат.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ето какво съм писал в един от предишните случаи:

Първоначално публикуван от Ясен
                      ...
                      В духа на темата, да не забравяме, че земята е плоска и слънцето се върти около нея за изключително много практически цели - като се почне от това, че е плоска за целите на обикновеното ходене, мине се през строителството, пътуването на къси разстояния и изобщо почти целия живот. Моделът с кръглата земя и централното слънце е доста по-близък до истината, но толкова по-сложен, че направо разбирам "модераторите" (т.е. служителите на инквизицията) в грижата им за душевното равновесие на участниците.

Статията, с която започва темата, в действителност обяснява за една плоска земя. Ми ОК, пич, ходи си по плоската земя, щом това ти опростява живота. И аз повечето време ще ходя по нея, но понякога ще плавам и ще летя около кръглата - а ти няма да можеш, даже и животът ти да зависи от това.

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
                        ...Изгледайте филмчето
                        Гледах първите 10 секунди и видях надпис "вечна истина".

Коментар

Джордано Бруно е лъжец, земята е плоска, слънцето и луната са холограми!

Коментар

Всичко това е от кемтрейлса.
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                              Джордано Бруно е лъжец, земята е плоска, слънцето и луната са холограми!
                              А "Чичо Любо" разправя, че е бил на слънцето.

... Търтея ще ме разбере.
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X