Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На изчезване ли са истинските автомобили?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: На изчезване ли са истинските автомобили?

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    А защо почти всички очакват от стар автомобил да сменят само масло и филтри?Пък и да не се чупи!
    То такъв няма!Пък и колкото и да е истински.
    Да, ама критерият беше посочен по-горе:
    Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
    Проблема е,че не можем да си ги ремонтираме с клещи,чук и отверка.
    Свикнали сме да си правим колите сами,а сега трябва да плащаме!
    Трудно се пречупва психиката на Българите!
    Иначе друго обяснение няма. Писано е в началото на темата, че заводската гаранция на т.нар. "истински" е била 1 година или 60 000 км., а производителите сега се надпреварват "трошките си" да ги предлагат с между 5 до 10 години и 100-200 000 км. гаранция.
    И да ми разправя някой, че ВАЗ е по-малко трошлив автомобил от ново примерно "Рено", ами няма такъв филм.
    Има и друг момент - сравняват се висок клас коли с евтинийки. Примерно стар "Мерцедес" с нова "Дачия". Ми що не сравним нов "Ролс-Ройс" с ВАЗ 2101 ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Автомобилите са удобство/ гевезелък понякога/ което просто е малко по-скъпо от другите ни вещи.
      Имат една " златна среда " в която са поносими за поддръжка при ограничени финансови възможности. Преди и след това е тегаво.
      Свидетел съм как за мерц 1956/ май беше/, гуми с белия кант отстрани стъпаха на 6000лв. И нов такъв ес-класа се се платиха два пъти по 18000лв. за заден диф. Щот избор няма.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Няма такъв филм. И да се оттегля, оставя достатъчно мазнотии по елементите та двигателя ти въобще да не разбере че не е бил мазан от масло а от нещо друго.

И като цяло няма никаква логика при еднакъв вискозитет едното масло да се оттегля към картера по-бързо от другото. И двете са еднакво гъсти. А ако е с друг вискозитет - дали е синтетика или не - все ще се оттегля. И въобще - някаква мешавица става между "тънко" масло и "синтетика". Едното не е задължително другото.
        Теоретичната логика е такава ,но ако отвориш мотор с пробег над 300 000 работил си Качествено минерално и такъв със синтетично ще разбереш разликата ,а след запалване и ще я чуеш!Практика!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Мога да си ги ремонтирам и с компютъра, но е смущаваща честотата с която това се случва, както и възможността да ме остави, там, където нямам компютър, заради, примерно изгоряла подсветка на задния номер.
          Особено за джип тази перспектива ми е неприемлива.
          Обективно погледнато, древният мерцедес, който карам има всички екстри, които имат и новите коли и всички работят. Пък и не забелязвам да е с нещо по-лош. Единственото, от тях което се е скапвало е един стъклоподемник.
          Иначе да - ресурсът на някои е съпоставим със старите, но на друга цена. Съвсем отделна песен е как се отразява нашенската пътна инфраструктура, на нищожния им запас от здравина.
          Казано за пореден път,без за и против.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Проблемът е, че съвременните имат склонността да се трошат по-често от старите, каквото и да означава това понятие.
            И ремонтите им са в пъти по-скъпи.
            Кое да ме накара да избера новия?
            Хилядите екстри и пластмасарийките и евтините имитации на алуминий и хром? Претрупания, натруфен и понякога гротесктен дизайн.
            В края на краищата, все е кола, не е космически кораб.
            Евтините имитации на хром , евтините имитации на Мерцедес (А и Б клас)...Ми на всички им се иска и това е начинът евтино да се "изпъкне"
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Кое да ме накара да избера новия?
              Гаранцията, майна... 5 или 7 години и после друга... И говорите за ремонти - на старите, сякаш са за предпочитане пред новите... Имате ли представа в някои страни, колко струват същите операции по ремонти-минимум и максимум?
              Хайде, де... 5 години няма да се занимавам... За това и един Дъстър в гаранция е за предпочитане пред 15-20 годишна S класа... Пък вие си ги хвалете...
              За екото-мекото, което с всяка година критериите драстично се завишават не говоря...
              Ще кажете пак, да, ама в белите страни...

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                Теоретичната логика е такава ,но ако отвориш мотор с пробег над 300 000 работил си Качествено минерално и такъв със синтетично ще разбереш разликата ,а след запалване и ще я чуеш!Практика!
                Т.е. да муаме М10Д вместо разни съвременни синтетики... Или М10Д не е качествено? Кажи нещо друго тогава? Нигрол?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Т.е. да муаме М10Д вместо разни съвременни синтетики... Или М10Д не е качествено? Кажи нещо друго тогава? Нигрол?
                  А , не така.Знаеш ли на некои дифове как им действа добре негрола
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

И фино смлян талаш.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      По голяма глупост не бях чел!
                      Ако ли не докажи че тези 300 000 км ти лично си ги изминал и с двата автомобила и не си наливал друго освен това което си споменал!
                      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

На 30г с на по +300К винаги се е слагало синтетика като на новите., рядко полу. Нищо им няма за сега.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          А , не така.Знаеш ли на некои дифове как им действа добре негрола
                          Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                          И фино смлян талаш.
                          По-добре от 3-4 банана, натикани през пробката?

Коментар

То и колко пиниза не знаем още?

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                              Автомобилите са удобство/ гевезелък понякога/ което просто е малко по-скъпо от другите ни вещи.
                              Имат една " златна среда " в която са поносими за поддръжка при ограничени финансови възможности. Преди и след това е тегаво.
                              Свидетел съм как за мерц 1956/ май беше/, гуми с белия кант отстрани стъпаха на 6000лв. И нов такъв ес-класа се се платиха два пъти по 18000лв. за заден диф. Щот избор няма.
                              Те и на сегашните комплект оригинални джанти не отстъпват като цена.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Стърготините изкарват дълго време. Описани са като метода още в Гроздовете на гнева, не са наше соц откритие
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X