Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Простотии на Джо и Гагич

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Простотии на Джо и Гагич

Да, ама ако не е от пещера според световното виждане не е оригиналдЪ. Пещерата верно не се казва Рокфор, ама се тая.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Да, ама ако не е от пещера според световното виждане не е оригиналдЪ. Пещерата верно не се казва Рокфор, ама се тая.
      "Световното виждане" си е рекламно ала-бала. СмеЙш ли да отречеш, че най-убавото червено "Джони" и най-убавото червено "Боро" се правеха у НРБ-то по времето на Таааато (поклон, тръш по очи)?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

За Боро-то Четворка знам. За друго НЕ.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          За Боро-то Четворка знам. За друго НЕ.
          На какво викаш "четворка" ?
          Иначе за другото още има данни (Къде ли? В "Гугъл" наш любимиЙ ):
          Published: December 18, 1984
          LONDON, Dec. 17— A British business organization said today that fake Scotch whisky was being produced in Bulgaria and exported by a Government-run company...

То и сега се мъчим:
          Other countries selling fake Scotch include India, Bulgaria, Italy...
          ама нищо не е това, а едно време при Татоууууууу, эххх, както казва кака кУрнелия: "Много ни отне демокрацията, много"...
          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 19-03-17, 19:16. Причина: кака Курнелия
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Гагич, аз в сталинистката книга не прочетох, че сиренето оригинално не се прави в пещерата.
            Там си пише, че се е опровергало твърдението, че САМО в тази пещера може да се направи такова сирене. И е ясно защо-заради напредъка на техниката, ерго възможността да се контролира климата в промишлени помещения, и да се имитират условията в пещерата.

Има и друго-нали в ЕС иманещо от сорта на "гарантирано име и произход", или каквото там се казва. По тази причина сирената с добавени други съставки не може да ги наричаме сирене, там за ракията имаше разни спорове, сиренето наподобяващо "Фета" не може да се продава под името "Фета", а само като "тип Фета". Та и с рокфора е същото-само сирене произведено в онази пещера(която все пак съществувала, ти да видиш...) има правото да се продава под тази марка. Другото, от изкуствените "пещери" е само "тип Рокфор".

С нетърпение чакам да видя за какво ще започнеш да спориш този път.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Гагич, аз в сталинистката книга не прочетох, че сиренето оригинално не се прави в пещерата.
              Там си пише, че се е опровергало твърдението, че САМО в тази пещера може да се направи такова сирене. И е ясно защо-заради напредъка на техниката, ерго възможността да се контролира климата в промишлени помещения, и да се имитират условията в пещерата.
              ...
              Те и някоЙ домашни хладилници успешно "имитират условията в пешерата", така, че защо да не си направи човек синьо сирене (никъде не съм твърдял, че ще правя "Рокфор", напротив показал съм, че съм заложил "Данаблу" като съставка) в хладилника?
              Приказките за проветряване, отново повтарям, са верни, колкото и ония, че виното отлежава в дъбови бъчви, а водката се прави от жито. Да, случват се случайно и такива вина и водки (и струват майка си и баща си), но обикновеното вино (ако изобщо е вино, де) се държи в метални цистерни и се прекарва през дъбови стърготини , а масовата водка се прави от картофи. Все едно някой да повЕрва, че "Шуменско пиво" се прави с вода от онзи чудодеен извор (отдавна пресъхнал) където е била старата (бивша) фабрика.

Коментар

Е, няма да споря.
                Питай гугъл къде е била "СТАРАТА" фабрика, пък после ела да те заведа до тази дето винаги е била там. Напиването е естествено, и не е задължително да е с "Шуменско". То напоследък и аз не го пия.
                А после мога да те заведа при един дядка, вече бивш комшия, да ти поразправя за историята на шуменското пивоварство.

Ако искаш може и басче нещо?
                Не знам за извора, но си мисля, че не е пресъхнал, а просто е станал малък, та дебита не достига за обема на производството.
                И да те светна малко-избора на място за фабриката изобщо не е бил заради извора и качеството на водата му. Просто селяните от Дивдядово не са дали съгласието си да се построи ЖП линия в близост(или направо през) селото им, защото влака щял да "им сгази кокошките"... А влака е бил необходим като транспорт на суровини и извозване на готовата продукция. Зер в края на XIX век не е имало камьони...

Коментар

Е, няма да споря.
                  Питай гугъл къде е била "СТАРАТА" фабрика, пък после ела да те заведа до тази дето винаги е била там. Напиването е естествено, и не е задължително да е с "Шуменско". То напоследък и аз не го пия.
                  А после мога да те заведа при един дядка, вече бивш комшия, да ти поразправя за историята на шуменското пивоварство.

Ако искаш може и басче нещо?
                  Не знам за извора, но си мисля, че не е пресъхнал, а просто е станал малък, та дебита не достига за обема на производството.
                  И да те светна малко-избора на място за фабриката изобщо не е бил заради извора и качеството на водата му. Просто селяните от Дивдядово не са дали съгласието си да се построи ЖП линия в близост(или направо през) селото им, защото влака щял да "им сгази кокошките"... А влака е бил необходим като транспорт на суровини и извозване на готовата продукция. Зер в края на XIX век не е имало камьони...
                  Эээээээхххх, Кольо, Кольо... А знаеш ли, че "Шуменско" се прави в Сърбия?
                  Прочее аз от форумЪт научих това и се загледах по бутилките. Да, така е! Нема да ти давам линк от "Гугъл", щото нали, мразиш този начин на информация

Коментар

В Сърбия се правия кенчетата. Бутилките се правят в Шумен и Благоевград.

Айде да не знаеш всичко, а?

Коментар

И състезание си направихте даже.
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

В Сърбия се правия кенчетата. Бутилките се правят в Шумен и Благоевград.

Айде да не знаеш всичко, а?
                        По едно време на големите 1,5 ли, 2 литра ли бяха PVC-бутилки в София си пишеше, че са правени в "Карлсберг-Сърбия". Ще проверя и ако видя, ще ти снимам. А за фабриката за бира в Шумла - не си познаваш регионалната партЕотична история. Тя, представи си, НЕ започва с другаря Тодор Живков. Ползвай "Гугъл" .

Коментар

Уж си умен човек, не се ли усещаш, че прекаляваш, и ставаш отегчителен с този Тодор Живков?

Вече започвам да си мисля, че точно ти си почитател на онова време(не, няма да ти вляза в тона с твоите си съкращения), щом толкова много го познаваш.
                          Ма колко ли много да го познаваш, щом в деня в който свалиха кумира ти си бил на 21???

А и друго да ти кажа-умния човек знае кога да спре.
                          Аз си мисля, че си от умните, не ме карай да мисля друго.

Капиш?

Коментар

Уж си умен човек, не се ли усещаш, че прекаляваш, и ставаш отегчителен с този Тодор Живков?

Ма колко ли много да го познаваш, щом в деня в който свалиха кумира ти си бил на 21 ?

Капиш?
                            На повечко години съм бил. И не капя, последния път, когато хванах венерическо заболяване, беше преди 25 години. Излекувах се и съм се опазил оттогава досега

Коментар

"Шуменско". То напоследък и аз не го пия.
                              ..
                              Защо ? Какво и е на бирата ?
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нещо не ме кефи вкуса. Преди година-две ми харесваше, но сега нещо...
                                Но то си е до вкус. А както знаем за вкус не се спори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X