Първоначално публикуван от mishomishev
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ринг свободен
Свий
X
-
Последно редактирано от Skorpion_BG; 10-05-25, 19:42.יעבור
«И това ще мине»
-
Много характерна черта за русофилте. По теми касаещи русия, имат психична блокировка, изключват абсолютно всякаква връзка с действителността.
За парада , всички коментари са че е супер посредствен, 15 самолетта- су30,миг29 и су24... Няма 57, няма бомбардировачи.. Нищо , а танковете още по зле.
Обаче като чуеш Сек, мишо и подобни, направо получили простатен оргазъм.
По другите теми е същото, обясняваш даваш доводи, графики...... Нема никой
-
Верно много посредствен парад! Никакви лопати не показаха руснаците, а и пак не се разбра с по колко перални разполага едно руско домакинство...
-
-
Турция е НАТОвска държава с достатъчно жива сила. Друг въпрос е дали ние и Гърция можем да я считаме за съюзник.
На парада бойната авиация беше много слабо представена.Последно редактирано от ezhko; 11-05-25, 10:23.
- 1 like
Коментар
-
Имаме нужда от пари за болници за електроцентрали за пенсии за храна - а не от превъоръжение...
А кадри само с пари не се правят. Трябват десетилетия за изграждане на основите на устойчива кадрова база и съпътстващо образование.
Коментар
-
trav:
"За парада , всички коментари са че е супер посредствен, 15 самолетта- су30,миг29 и су24... Няма 57, няма бомбардировачи.. Нищо "
Ще ми се тези постове да останат във архивите - защото само до една година ще се разбере кой е прав.
Аз не се имам за умен - чета и разбирам Витанов, Сивилов, Скот Ритер,израелските банкери и сума ти още...
За трети пореден път повтарят че този парад е революционен - не заради техниката... а заради новосъздадената армия която дефилира...
Не говорим за руска армия - на червения площад дефилира смесена руско китайска корейска армия - както и казахстан и още други....
Тази армия няма сериозен противник - единствено клингоните(обединените клингонски планети) могат да и се опълчат.
Сега - днес/вчера изтекоха допълнителни сведения - които според мен са по важни от парада...
Ако са верни (за мен все още са под въпрос)
На практика - Си Дзипин не дойде сам - дойде с малък финансов/банкерски екип (в азиатския свят са известни като най умните икономисти) - като се твърди че този екип е отишъл на работна среща с руския екип воден от Наубулина и другия руски гений(забравих му името).
Неофициално се твърди че Русия е обещала защита на Китай срещу "зловредни" действия от САЩ.
След като Китай е получил тази защита - се е успокоил и е започнал икономически отговор.
Не забелязвате ли че Тръмп спря да се показва и от известно време няма активни изяви? Рязко намали агресивния си тон почна тук таме да дава заден??
Според запознати причините са :
-Китай е най големия купувач на Боинг - отказали са да купят над 100 самолета - а са върнали 2 платени които кацнали в Китай а китайците унизително ги заредили и им казали да се връщат обратно в завода(огромен шок и унижение) - твърди се че шефовете на Боинг са се затворили в овалния кабинет и са си крещяли - Боинг е пред сериозен фалит - загубите се изчисляват на десетки милиарди Боинг щял да се мести в Мексико?!? Ай стига бе
- Китайците са отказали да купят селскостопанската продукция на САЩ - изглежда безобидно ама хич не е...Загубите са десетки милиарди.Ама това са истински живи пари-а не напечатани...Ще купят от Бразилия това лято(и следващите лета) - един истински долар е равен на 2-3 напечатани
- След като Тръмп вдигна митата - Тойота Нисан и Мазда - които имат заводи в САЩ - не са пожелали да преговарят с Тръмп - директно тихомълков са започнали процес да си изнасят заводите от САЩ
- Джон Диър се изнася от САЩ - това е много много фрапиращо (ако е истина) . Твърди се че ще мести заводите в Индонезия - причината - там няма мита и има предвидимост и конкурентност...
- Някакъв си шеф на ЦРУ докладвал на Тръмп за реалната бойна мощ на руснаците и му обяснил това онова. Съгласно този доклад - руснаците са изпратили няква си подводница "Белгород" да патрулира из световния океан.Ама я изпратили с фанфари оборудвана с не знам колко си торпеда "Посейдон" . След месеци подводницата се е завърнала - ама половината торпеда ги нямало а подводницата била с над 200 тона по лека... И се твърди че американското крайбрежие е минирано с Посейдон. На огромна дълбочина напълно неоткриваеми . Тоест руснаците по всяко време могат да ги активират - ще предизвикат огромно цунами...
Тоест руската мощ е толкова голяма че те са в състояние да се справят с всички без въобще да опират до ядрена мощ. Достатъчни са "Орешник" и "Посейдон"
Сега дали това е истина - предстои да узнаем(ще ни трябва време).
Моето скромно Мишевско мнение:
САЩ(Тръмп) - може да преживее фалита на Боинг. Сащ може да се справи и без парите от една селскостопанска продукция, може и без Джон Диър...
Моите съмнения са комбинацията от всичко това наведнъж - удара ще е доста сериозен. И САЩ ще забрави за Тайван за Украйна за сума ти други неща - щото ще бъде зает да си оправя неговите проблеми...
А те започнаха... би трябвало до 2 месеца това което казах по горе - да бъде ясно.Китайската атака по долара вече е започнала.Ще видим докъде ще стигнат.
Мен повече ме интересува икономическата страна - а смесения руско-китайски финансов екип започват активни действия на световния пазар и ще има драстични промени.Това са най умните хора с най големия икономически ресурс.
Явно вие не можете да го разберете - Русия и Китай са напълно обединени с обща икономика. Огромна мощ - реална истинска а не на кредит.
- 5 likes
Коментар
-
За мен спечелили загубили кримската война няма никакво значение след като тя е основна причина да почне следващата руско - турска която за нас се явява освободителна . Това естествено ако не си фен на тезата че е по добре и в момента да сме турски санджак .
-
Аз просто написах, че Русия има не само победи, а и поражения във водените от нея войни войни! При това тези поражения силно се омаловажават и премълчават. Включително от теб!
-
В този период войните между империите са били нещо нормално и почти постоянно така че е доволно трудно да се каже в някои кой е победил и кой загубил . Има доста голяма разлика . Примерно ПСВ Германия я губи но без да е окупирана нейна територия . ВСВ я губи като цялата е окупирана и до ден днешен 80 години след края и на нейна територия има чужди войски и военни бази . Сещай се кои са . Руските се изтеглиха от Германия преди 30 години . Официално руско - турските войни са 13 и за период от 350 години над 70 години са били във война . Междувременно руската империя е водила пак по официална бройка 12 войни с шведите и тнт . В централна Европа не е много по различно . До ден днешен историците се затрудняват да определят победител в някоя от двете сто годишни войни между Англия и Франция . Това без другите войни които са водили по между си .Последно редактирано от sek.1; Днес, 08:50.
-
Искам да кажа нещо изключително важно което много хора не разбират а ни засяга пряко.
Еврото е валута която си има своите особености.
Тази валута НЯМА златно покритие .
Няма статут на "петродолар"
Няма доверие в ЕЦБ - защото е подчинена на Брюксел и печата яко(каквото и кажат)
Тя е натоварена с страхотна тежест(много държави а пък дребни и всяка дърпа настрани)
Еврото беше втора валута в света допреди коронавируса 2020 година някъде и имаше солидно сериозно покритие или защита.
Еврото беше обезпечено с европейските технологи и продукти !!
Тоест зад еврото седяха Мерцедес Ауди БМВ,Ферари,Ламборгини,Шанел,луксозни италиански стоки и други...
Това беше нашето златно покритие... Заради това еврото си струваше да го имаш и използваш...
Когато Европа спре тази индустрия - еврото ще отслабне,ще се обезцени...
Следователно - жизненоважно е Европа отново да стане този промишлен гигант който беше. Промишлеността не само вдига жизнения стандарт ами тя служи и като заместител на златния стандарт. Пази валутата буквално...
Това е хора - не знам как по просто да го кажа. Ние европейците трябва да правим нещо, някакви реални истински конкурентни продукти, а не обречени и безсмислени европроекти.Печатането на пари не е решение и трябва да спре.
Един производител/ фермер/строител е равен на 10 чиновника .
Не може в една държава да има много чиновници и малко производители
Ако продължаваме с тази грешна политика еврото трябва да се срине по всички финансово/банкерски правила.
- 2 likes
Коментар
-
Мишо,
Мисля че прибързваш. САЩ са все още ядрена държава, способна да изтрие земята от човечеството.
Чисто конвенционално, САЩ владеят неоспоримо моретата и океаните, въпреки всичките проблеми, които военно-морските им сили започват да имат. Нямат сухопътна граница с вражески държави.Имат неоспоримо преимущество във високоточните оръжия, разузнавателните комплекси и комуникациите. Армията им е достатъчно голяма и с достатъчно бази по света за да проектира достатъчно влияние над страни като Япония, Германия, Италия, Австралия и повечето от Латинска Америка.
Още по-важно е, че заедно с Великобритания има огромно влияние върху банковата система, застраховането, здравеопазването и най-вече културата на световните елити.
Сриването на САЩ, ако се случи, ще е отвътре, в резултат на поредната "перестройка". Но първо ще пробват да разпалят война в Европа и Азия. Което и правят в момента, с голям шанс да успеят. Чак ако се провалят има шанс за проблеми в САЩ. Но дотогава няма да ни е до тях...
- 2 likes
Коментар
-
Не ми се спори за ядрени работи и на кого му е по голяма п.шката...
Явно е че е на руско-китайския-азиатски алианс - новото "нато" или новия военен съюз
Аз се хващам за европейски българския проблем...а именно :
Неработеща икономика - това ще срине всичко. Еврото най вече...
Не може разни чиновници и политици да го крепят...
Трябват ни реални производители/строители а не чиновници ...
-
Мишо не са добре нещата, смени дилъра или медиите .
Добре че поне не обясни за стелт самолетите, стелт танковете и стелт корабите който дефилираха на червения площад. Остави само стелт подводницата.
За останалите глупости и малко дете не може да се върже...
Още предъвквам за китайските банкери и най гениалните руснаци набилина и другия..
Интересно тея генни какво направиха с руската икономика..... ще кажеш война, не и преди това си е била бензиностанция с ядрени ракети. Супер развит бизнес рекет.
За китайските банкери ясно. Путин е отворил сергията, пуснал е всичко на пазара, само да докара още някоя количка за голф, - За парад де , не за Украйна.
другия руски гений ехеее, Сигурно в момента се пазарят за цената на Сибир, ако не си разбрал дефакто е китайски.... сега оформят документите
За Китай обаче ме зарадва, а дано, ама надали .. Като не купят Боинг, сигурно ще купят руски пътнически самолет, няма лошо Сухой за колко вре3ме може да произведе 100 пътнически самолета, , разбира се първо да задоволи вътрешния пазар.
За животните още по добре, след като Путин е казал, китайците минават отново на вегетарианска диета. Месото е вредно а стековете са империалистически символ на умиращия капитализъм.
Джон Диър са пълни боклуци, но за да се спасят от фалит, ще се преместят в Беларус и ще се казват БелДиър. Първия брониран трактор, дефилира в Якутия на парада.
Подводницата Путин я върна да пази червения площад( Шега) , Истината е, че СпонджБоб с червените гащи изпушил всички торпедата, а неговия приятел морската звезда натиснал Белгород да прави любов , явно е било голям зор, да отслабне толкова.
,Сега дали това е истина - предстои да узнаем(ще ни трябва време).
Мишо какво скромно има в мнението ти. Навърза и оправи 5 от Г8 държавите, направо си гении, като ония другия руския.
Явно вие не можете да го разберете - Русия и Китай са напълно обединени с обща икономика. Огромна мощ - реална истинска а не на кредит.
Това не мога да го разбера по никакъв начин
ПП. Тъкмо се чудех защо изпусна ЕвропаПоследно редактирано от trav; 11-05-25, 15:30.
- 2 likes
Коментар
-
Индия е на дневен ред,няма да стане за ден,седмиц или месец,и за година може да не стане,но много от производствата ще се изтеглят от Китай и ще забодат копие в Индия та кой колко силен или колко голям го вади предстои да видят децата ми,аз може да не съм жив до тогава
-
Нямам нито време нито желание да споря за глупости .
Ти говориш като чиновник/политик - Ама как я ми вижте заплатата че тя България процъфтява ?!
Така е според политиците ...за тях ние процъфтяваме...
Ясно ми е че нищо не успя да разбереш - обяснявам единствено защото все пак и аз съм българин - живеем заедно.
Споделена икономика е ново понятие от 5-6 години някъде..
На практика се оказва че някои производства икономики са свързани неразривно БЕЗ ДА ИМАТ ДОГОВОРИ и уговорки...
Например:
Китайска фабрика произвежда разни продукти но получава дърво и желязо от Русия.. Тоест китайската фабрика зарежда част от суровините от Русия.
Това руснаците го наричат балансирана търговия а китайците взиамноизгодна...Такава търговия е на първо място - а на второ е търговията единствено с пари. Взиамната балансирана търговия има няколко силни качества - има сигурност не страда от мита и носи много добавена стойност.
Това е обвързване - пазарно и то е по силно от всякакви договори...
За подводницата и Посейдона... Честно казано - може би не дадох удачен пример..
Това че САЩ е миниран с Посейдон не го твърдя аз - твърдят го нашите американски съюзници.Не руснаците - американците го казват... При това цитират конкретни имена на някъв си щатски адмирал който се позовава на някакви си данни...Абе провери сам...
Кой съм аз (мишка европейска) че да се съмнявам в думите на висопоставени натовски офицери?
Дето това му е работата и получава пари за това? Или викаш че натовците лъжат??
Години след "предполагаемото миниране" - не престават споровете за него - тоест аз приемам че има голяма доза истина или най малкото сериозни доводи...Пък може би просто са ги загубили из морето?!))
Всъщност повече ме вълнува икономическата сфера а не военната.. Вълнува ме че живота ми зависи от малоумен чиновник/политикПоследно редактирано от mishomishev; Вчера, 11:58.
-
Не ми се спори за ядрени работи и на кого му е по голяма п.шката...
Явно е че е на руско-китайския-азиатски алианс - новото "нато" или новия военен съюз
Аз се хващам за европейски българския проблем...а именно :
Неработеща икономика - това ще срине всичко. Еврото най вече...
Не може разни чиновници и политици да го крепят...
Трябват ни реални производители/строители а не чиновници
Китай има същите проблеми като ЕС - липса на енергийни ресурси и пазари. Плюс конкуренция от Япония, Корея и Индия. Русия е твърде бедна за да помогне в случая.
И което е по-лошо: елитите и в Русия, и в Китай, не са изградили собствена култура и цивилизация, а следват западната.
За да имаме производители ни трябват две неща: енергия и пазари. За първото ни трябва военна мощ, която да защитава енергоизточниците. За второто ни трябва конкурентноспособност, което ще рече образование, което ще рече култура. В Европа само Франция още се пъне да подържа някаква военна сила и собствена култура едновременно. Всички останали държави имат в известна степен само едното.
ПС Затова и франсетата разчитат пак да се измъкнат за сметка на останалия ЕС, воден от швабите къмто по дяволите.Последно редактирано от ezhko; 11-05-25, 17:21.
Коментар
-
sek.1 коментира
Днес, 05:31
Китай има култура и цивилизация много преди нас в Европа . https://iskamdaznam.com/top-20-drevn...ja-chast-i-br/
Какъв здравсил си?!
Мигар си забравил, че:
- първата сол;
- първото злато;
- първото кисело мляко;
- първото кебапче;
- първата ракия;
- първия компютър... ъ-ъ-ъ, това по-късно;
- абе всичко е възникнало ПЪРВО тука, в Земите Български!
ТУК е люлката на цивилизацията!!!
Какъв Китай, бре, какви пет евро?!България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 1 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар