Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ринг свободен
Свий
X
-
Ся добави че в Естония всички са братовчеди, а на Швейцария политическата система е неприложима никъде другаде.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеСамо за протокола- в Европа само 2 / две държави (Естония и частично Швейцария) използват машинно гласуване. Толкова по въпроса.
Обаче, внимание - това не е валиден аргумент за или против машините.
Последно редактирано от Jasonf; Днес, 14:49.
Коментар
-
Еми именно де - значи трябва да се стремим или да повишим качеството на човешкия фактор, или да го елиминираме. И понеже качеството на човешкия фактор, участващ в осъществяването на изборите, явно не подлежи на повишение (по много причини), другото възможно решение е да се отива в посока елиминирането му. Още повече че имаме прецедент, от който никой не можа да посочи негативни неща, дължащи се на самото гласуване с машини.Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнениеИмаме участник познал верният отговор?
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Има неща, които и сисадмина не може да счупи. Дадох и конкретен пример. Целия крипто сектор се крепи на такива неща.Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнениеА зад изборната машина наднича зверската муцуна на сисадмина
Него никой не го брои за "човешки фактор"
Мислиш ли че няма пълчища от сисадмини, дето имат як финансов интерес да чопнат нещо? Много повече и с много по-як финансов интерес от тоя на едни избори в някаква си държавица от ЕС с дял от 0.8% от европейската икономика?
ПП: Помниш ли и едни напъни на едни служби на една голяяяяяма държава отвъд една голяяяяма вода да принудят една фиорма да отключи един телефон, щото със всичкия си ресурс и кинти нещо не им се получаваше? Щото някои помним.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Наистина ли си решил да ме учиш на информационна сигурност?
-
Като те гледам кви ги бръщолевиш, очевидно има нужда.
Само не уцели човека - това е само малка част от работата ми, и то по необходимост. А за даскал не ставам по принцип, нито имам интерес.
Божанов покани всеки желаещ да демонстрира как се хаква машина за гласуване. Възползвай се.
Подозирам че после ще има опашка от желаещи да купят познанията ти.
Серизоно искам да видя и сисадмин, хакващ blockchain базирано решение. И не само аз. Не казвам че решението в машините е такова нито че не е. Казвам че няма техническа пречка да е.
-
-
Само че „Смартматик“ не е блокчейн.
Много харесвам Явор, но някак си Мъск има по-голям авторитет и повече познания за USAID. Като принтер – добре, но дотам. В скенера също може да се сложи алгоритъм за тегла.
Венесуела е пример за „демократично“ общество. А когато това се обяснява от Кокорчо (виден ИТ „специалист“), и то хваща дикиш и ясно показва нивото на материала.
На обяд слушах Денков по Дарик – Лорер е тотално изгонен от ПП, а Явор Божанков няма да бъде включен в листите.
Най-важното е, че в Америка в момента вълната е друга – националистически партии за Европа. Така че с тези машини „Величие“ може съвсем спокойно да стане първа политическа сила с над 50%.
На ИТ „специалисти“ да им обяснявам за хардуер и чипове… и как се крие – няма смисъл.
Затова демокрацията е избрала ръчно броене – публично, с представители и с пазене на бюлетините.
Коментар
-
Не Явор. Явор е кречетало и палячо. Божидар.
Венецуела е толкова не-демокрация, колкото и Литай, ама а китайски компютри таботят всички.
Изходния код е известен, проверян от кой ли не, за криптографските ключове си има процедури. Никой до тук не е успял да намери проблем и да се обоснове.
IT не е черна магия, макар често да изглежда така. И неща не се крият толкова лесно. Отдавна не се изисква някаква велика експертиза за да организираш нещата така ще еяентуални намеси да цъфнат, въпреки желанието и възможностите на "сисадмина".Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
И Мъск ли е кречетало и палячо?
Веднъж гласувах машинно. Преференциално. На изхода никой не беше гласувал за този кандидат
Така е по-късо за обяснение.
Коментар
-
Мъск категорично не е компютърен гений, нито има някакви значими постижения в тая сфера заради синствената си експертиза.
Гвниален визионер, бизнесмен, технологичен човек - да, но пълна дупка във всичко останало, а след политическите си заигравки, включително и точно с USAID, е точно кречетало по темата, всички изказвания на което трябва да се приемат най-малкото със здравословна доза предпазливост.
Луд фен съм на технологичните му постижения, но човекът просто не е сам.
ПП: Относно гласуването ти - дефинирай "изход". Изхода от машината или попълненото от хора в протокола или системата за отчитане. Някой оспори и отмени ли вот в поне една секция, както стана на последните избори, в които нищо не зависеле от сисадмини?Последно редактирано от sparkybg; Днес, 18:26.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Айде не с такъв куц пример? "Народния съд" е едно от най-малоумните, долни и гнусни мръсни петна в по-новата ни история, срам, резил и фарс, концлагери по-зловещи от нацистките, човекоподобни изроди и изпълнители като газдов, горанов, юлка и др. подобна сволоч, изверги като мирчо спасов или главинчев.Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеДнес, 17:43 ... Ще се окаже че народния съд не е бил толкова лошо нещо .
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Ето ти и малък урок по информационна сигурност. Никоя машина не може да елиминира риска от човешкия елмент в една информационна система. Както се вижда от твоето изложение по-горе. А понякога и усложнява проверките, като ги прави възможни само за експерти. Които са много по-малко и следователно по-лесни за контрол.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПП: Относно гласуването ти - дефинирай "изход". Изхода от машината или попълненото от хора в протокола или системата за отчитане. Някой оспори и отмени ли вот в поне една секция, както стана на последните избори, в които нищо не зависеле от сисадмини?
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар