Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
    И какво ще правим с тях
    Как е цената на скрапа в последните дни, че не съм гледал?

Коментар

• gy6ter
      gy6ter коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам,но мисля,че някак ще бъдат вложени някъде.

• Истината е, че реактори НЯМА. Платихме ги на руснаците, а те си ги монтираха в някаква тяхна АЕЦ (забравих ѝ името). На площадката в Белене има някакви акцесорни агрегати. И понеже нещата опряха до финализиране - украинците аха да ратифицират в парламента си сделката, щеше да лъсне тъпнята, че реакторите - няма ги. Та затова...
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Гагич не може ако не се произнесеш по неща от които не разбираш нищо . Реакторите са си тук украинците очакваха че пак Зеленски ще изиграе успешно любимия му театрален етюд на насилена отзад от руснаците девица и в крайна сметка ще му ги подарим . Тая теза че воюваща и разсипана Украйна е в състояние да построи сама атомна централа е меко казано наивна ако някой го вярва . Най вероятно са намерили добър пазар на нашето и тяхното оборудване примерно в държава на която грам не и пука за санкциите срещу Русия като Турция. Там руснаците и в момента дострояват АЕЦ Акую . Зеленски все пак е еврейче .
      Последно редактирано от sek.1; 16-04-25, 08:30.

• 2012 г. https://www.24chasa.bg/biznes/article/1284520
    или тук:
    Делян Добрев: Реакторът за АЕЦ Белене вече работи в Русия
    Fakti.bg
    https://fakti.bg › Бизнес
    Реакторът за първия блок на АЕЦ "Белене" вече работи в една централа в Русия. Всички разходи са за българската страна...

Гугъл за "Калининская АЭС"

Реактори НЯ-МА! А някоЙ хора яко захлебиха. Сега трябва да се замазват нещата.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Първия реактор които е докаран за АЕЦ Белене в България с почти всичкото оборудване в периода 1982 - 1990 година . Както и почти цялото оборудване за втори реактор .

• Друже Гагич!
    На площадката на Белене в момента има два корпуса ВВЕР 1000 със съответните парогенератори и окомплектовка, мисля че от 2017 година. Част от сделката тогава беше първият реактор, произведен още през 90-та година /ако не греша/ с разрешение на руснака в Шкода Братислава и доставен на площадката през 91-а със съответното му оборудване да го натоварим и да го изнесем в Русията.
    Понеже нали защото тая машина вече била безвъзвратно морално остаряла и незнам си още каккво и т.н.
    Та тази Шкода руснаците си я сложиха в калининската АЕС на средата между Москва и Питер и бичат ток с нея давно-давно. Даже сега отворих да видя - ввод в експлуатацию 2012, плановое закритие - 2041 год

Пак да кажа, на площадката в Белене си имаме два.
    Последно редактирано от jordanov sv; 16-04-25, 09:17.

Коментар

• Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
      Пак да кажа, на площадката в Белене си имаме два.
      И пак да кажеш, и пак, и пак - реактори няма да изникнат на площадката в Белене. Ти виждал ли си ги?

Коментар

• disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        ЕЖК с акценть.😉

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      2012 г. https://www.24chasa.bg/biznes/article/1284520
      или тук:
      Делян Добрев: Реакторът за АЕЦ Белене вече работи в Русия
      Fakti.bg
      https://fakti.bg › Бизнес
      Реакторът за първия блок на АЕЦ "Белене" вече работи в една централа в Русия. Всички разходи са за българската страна...

Гугъл за "Калининская АЭС"

Реактори НЯ-МА! А някоЙ хора яко захлебиха. Сега трябва да се замазват нещата.
      4 години по-късно, 2016 г. Дeлeгaция oт Haциoнaлнa eлeĸтpичecĸa ĸoмпaния (HEK) e нa пoceщeниe в Pycия. Eĸcпepтитe oт HEK и AEЦ "Koзлoдyй" щe инcпeĸтиpaт oбopyдвaнeтo c дълъг циĸъл нa пpoизвoдcтвo зa AEЦ "Бeлeнe". Инcпeĸциятa e в Ижopcĸи зaвoди, cъoбщaвaт oт HEK

И още 8 години след това: 2024 г. От 13 до 16 май американски, български и украински експерти извършиха на място техническа оценка на избрано оборудване за атомни реактори от типа ВВЕР/В-466, което се съхранява в продължение на няколко години в Белене.

Кам ги реакторите, ъм?

Коментар

• Зад двигателите на МИГ - 29,със същия влак идват
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Гагич, аз съм ги виждал.
          Двата сегашни а и "Шкодата", докато беше на терен и когато я натовариха.
          Двата сегашни са си произведени в ижорски заводи, там нещо си тяжмаш или атоммаш и т.н. и е нормално преди доставката в България наши специалисти да видят как ги правят на място.
          Иначе си много забавен кога не знаеш нещо и как почваш да се лигавиш

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Даже горе в ТУ имаше наличността проверена от нашите и степента на готовност за монтаж . Поне 4 - 5 пъти като се заговореше за рестарт на Белене първо горе на електричарите им даваха задача да набират инженерен екип .

• Това, че реакторите са гепени не съм го измислил аз. На бас, че никога няма да бъдат продадени, просто защото nemo dat quod non habet (c).

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            А точно

Да е техника да го поправиш ми то акъл,ходи се бори с това

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            някога четях постовете на Bogoljub с уважение ...

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Май е било преди Специалната Операция

• Колкото и да матросовствувате, факт е, че няма нито една снимка и репортаж от площадката от времето на "Златния гьол" насам.

Коментар

• Гагич, извади снимка на липсващите реактори, за да докажеш, че ги няма. Дотук доказателствата са : виждал съм ,но ги няма (писали сме едновременно 😁)

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Само Гагич е убеден че на площадката няма нищо . Интересно какво са гледали хората от последната комисия . https://business.dir.bg/ikonomika/am...za-aets-belene

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Цитирал съм го горе: "ИЗБРАНО оборудване ЗА реактори от типа ВВЕР/В-466" а не ВВЕР 1000 каквито уж бил виждал jordanov sv.

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Гагич докато не се сглоби е все оборудване за реактор . Реактор става в момента в който се сглоби и почне да произвежда . Това е като всичко друго в механиката . Твоята кола също е сбор от части докато не се сглоби ; телевизора ; печката ; пералната и тнт също . Това по никакъв начин не променя факта за това което е налично на площадката . Спри с тия твоите адвокатски номера .
              Последно редактирано от sek.1; 19-04-25, 07:43.

• Глупости. Кола без фарове не била кола, а 'сбор от части '. Разлика между главна вещ и принадлежности явно не се прави.

Коментар

• Един поздрав за всички русофоби . Това е парад не като нашия. Явно не чакат по DHL нова платка от Локхид Мартин https://offnews.bg/obshtestvo/platka...ov-843966.html . https://www.youtube.com/watch?v=DW6V...B2%D0%B4%D0%B0 Да попитам знаещите нали им бяха свършили танковете ? И за парад нямаха в движение ? Нещо бункерния гледам въобще не се притеснява да излезе от бункера и да седи между хората .
              Последно редактирано от sek.1; 10-05-25, 08:06.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• trav
                trav коментира
                Редактиране на коментар
                Идеала ми за живот, сере в дупка на двора и се кефи че имал парад.
                Върха да знаещ, това осмисля живота ми.

Миналата година май месец бяхме с жената из френско. Спахме в едно градче Мантон, няма да ме разбереш, щото никога не си излизал от твоята дупка. Но да се събудиш там, да излезеш да закусиш един кроасан и кафе докато гледаш морето...

Няма да им гледам парада, ама се замислих че откакто се върнах, само гнусотии около мене.

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                По време на война произвеждаш и развиваш тази техника и въоръжение която ти е нужна за нея в момента . Не техника евентуално за следващата . Едва ли сега е момента в който руснаците ще изсипят едни милиарди за нови производствени мощности които им трябват за масовото производство на принципно нов танк като Т 14 Армата . На фона на всичко това ние НАТО и ЕС какво имаме да противопоставим ? От как е почнала войната Европа и САЩ колко танка са произвели ? 0 дупката на геврека . За 3 години не могат да поизведат 1 милион снаряда . Толкова произвежда за 3 месеца само Русия без тези които я подкрепят .

• trav
                trav коментира
                Редактиране на коментар
                Интересна ми е логиката ти.
                Парада се води от т34- танк участвал в битки.

Добре а след него лъскави машини. Супер.
                Ама защо като гледам кадри от Украйна, виждам бараки, хамбари и войници нахлузили найлонови чували бягащи да се скрият от дроновете.
                Обясни ми какво е това производство, а на фронта само ирански дронове, северно корейса артилерия и ракети и китайски тротинетки

• Някъде по средата на механизираната колона са точно новите войски с дроновете . И тях с пъти повече ги произвеждат руснаците и техните съюзници . Не мисли че всичко това ме радва . Просто не виждам какво можем да противопоставим насреща .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Всички които са се пробвали да променят това в най добрия случай са свършвали със самоубийство . За съжаление през миналия век два пъти бяхме срещу тях и двата пъти последваха национални катастрофи .

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                А после бяхме "с тях" в СИВ и ВД, и те се разпаднаха. Не се сещам за съюз, в който сме участвали и който не е дал фира.

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                И ЕС е на път .

• Глупостите от " trav " въобще няма да ги коментирам тоз човек е в някаква друга реалност...

Съвсем просто Мишевско мнение анализ на парада...щото европейските медии мълчат като ... насрани...

Този парад коренно се различава от предишните - ама глупаците не могат да го видят
              Оставям настрана военната техника кое що какво и прочие и казвам най главното:

Чества се 80 години от победата над нацизма нали?? Е я погледнете как точно е представен парада? На официалната трибуна досега бяха заслужили военни ветерани..
              А сега са строени най важните държавни глави - това са Си Дзипин това са Индия (забравих му името) Пакистан Северна Корея и ред други "дребни" президенти ...
              Отначало минаха руснаците - ама най накрая маршируваха китайски полкове! И имаше и един полк от Северна Корея...
              Как мислите какво общо имат китайците и корейците с фашизма?
              Путин като слезе от трибуната да поздравява лично генералите - накрая на редицата бяха сума ти "азиатски" генерали...
              Накъсаха се да подписват разни договори и документи...
              А да го преведа човешки:
              Китай и Индия застанаха плътно до Русия - толкова плътно и толкова близко че направо образуваха една армия... Ама буквално...
              И тези тримата Русия Китай Индия са толкова силни толкова мощни - че започват да пренаписват целия световен ред...
              Към тези тримата - прибави Пакистан Бразилия и сума ти други дребни....
              Този "съюз" се е разбрал да си помага взаимно и е с толкова мощ че НАТО ПАТО САЩ МАЩ марс венера менера - тия бият всички наред!!!
              Някой да не е разбрал?!
              Победителите са в Москва - победените са в Киев - това го казват експертите - не аз...

P.S
              Надявам се че сте чули скандала в НАТО???
              Там един високопоставен натовски офицер се изцепи : "Ако се случи война - по добре да имаш за съюзник Северна Корея отколкото европейска натовска държава"
              Накараха го да се извинява да си взема думите назад - то стана още по голямо мазало щото генерала се оправда с думите:
              Ама Корея на секундата извади 1 милион снаряда и прати 10 000 войника а ние едва събираме 300 000 и нито един войник..
              Между другото - в случай на война - аз също предпочитам такъв корав съюзник вместо вечно проблемния натовец...

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Накратко с няколко думи е това . https://www.youtube.com/shorts/qFMyVGJJhQk Китай и Корея са потърпевши от японската версия на фашизма .
                Последно редактирано от sek.1; 12-05-25, 05:07.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X