Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ринг свободен

Ми как стои въпросът с големи човеци?

Събират се тайфа гадове и докладват:

Тоз е напълно луд и требва да е в съответното заведение. На часа идват яки гавази, натоварват те и...Директно у лудницата. Не мож се заащити, щото нали - тоз наистина е луд, я дай ризата, дай спринцовката, дай..............

Какво казва законът?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ако на детето му се учи, няма значение колко струва, стига да можеш да си го позволиш. Няма значение и дали си струва според собствените разбирания. Ако пък не му се учи - няма значение колко,видиш ли, било важно да учи.
      И при двата варианта има огромно ледено поле да търкаш с метлата пред ютията, опитвайки се да промениш по този начин посоката и на движение, но тя ще си се пързаля и ще спре повече водена от засилката, отколкото от метлата.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Ми как стои въпросът с големи човеци?

Събират се тайфа гадове и докладват:

Тоз е напълно луд и требва да е в съответното заведение. На часа идват яки гавази, натоварват те и...Директно у лудницата. Не мож се заащити, щото нали - тоз наистина е луд, я дай ризата, дай спринцовката, дай..............

Какво казва законът?
        Прокуратурата едно време ги постановяваше тези освидетелствания, сега май трябва да ги разпореди съдът. В Закона за народното здраве или както сега е озаглавен ги пише.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Ако на детето му се учи, няма значение колко струва, стига да можеш да си го позволиш. Няма значение и дали си струва според собствените разбирания. Ако пък не му се учи - няма значение колко,видиш ли, било важно да учи.
          И при двата варианта има огромно ледено поле да търкаш с метлата пред ютията, опитвайки се да промениш по този начин посоката и на движение, но тя ще си се пързаля и ще спре повече водена от засилката, отколкото от метлата.
          Горе долу така ги виждам и аз нещата.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Опит за разсъждение по въпроса "Защо лае, че и даже понякога хапе едно, иначе уж съвсем добронамерено и социално, куче?"

Личните ми впечатления ме насочват към един-единствен извод - страх. Страх от непознатото, страх да не му заемат мястото, страх от други животни, които някакси не му приличат на куче. Демек на себеподобно. Не че котките ще започнат да го играят кучета, ама знае ли то... Кучешка му работа, до там му се простира мирогледа. По принцип - нищо чак толкова лошо, просто си препикава територията, считана за своя.

Сега - защо стопанина му се нерви на котките и държи да живее в среда стерилна, без дразнители, обграден от въртящи опашка кучета, готови да скимтят от радост на всяка негова приумица - де да знам. Вероятно разчита, че заедно с котките, ще си отидат и плъховете. Или се цели само в тазгодишната богата реколта. До година - кучета я яли. Или плъхове. Ама няма да си отидат. Даже ще са му благодарни че е изгонил котките.
            С уважение и извинение към Тропчо ако по някакъв начин опороча намеренията му, които е имал със създаването на такава тема.

Коментар

Ми заглавието на темата предполага друго, но да не се бъркам у виждането на темовносителя.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Опит за разсъждение по въпроса "Защо лае, че и даже понякога хапе едно, иначе уж съвсем добронамерено и социално, куче?"
                Личните ми впечатления ме насочват към един-единствен извод - страх.
                Значи, в живота (природата) няма толкова прости случаи - дето да имат единствено обяснение имам предвид.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  Ми заглавието на темата предполага друго, но да не се бъркам у виждането на темовносителя.
                  Темовносителят имаше идеята тук да се изнесат мнения, които нямат конкретна насоченост към конкретни теми. За негова (на темовносителя) изненада, тук се появяват хора, които наистина осъзнават какво пишат.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Личните ми впечатления ме насочват към един-единствен извод - страх. Страх от непознатото, страх да не му заемат мястото, страх от други животни, които някакси не му приличат на куче. Демек на себеподобно. Не че котките ще започнат да го играят кучета, ама знае ли то... Кучешка му работа, до там му се простира мирогледа. По принцип - нищо чак толкова лошо, просто си препикава територията, считана за своя.

Сега - защо стопанина му се нерви на котките и държи да живее в среда стерилна, без дразнители, обграден от въртящи опашка кучета, готови да скимтят от радост на всяка негова приумица - де да знам. Вероятно разчита, че заедно с котките, ще си отидат и плъховете. Или се цели само в тазгодишната богата реколта. До година - кучета я яли. Или плъхове. Ама няма да си отидат. Даже ще са му благодарни че е изгонил котките.
                    С уважение и извинение към Тропчо ако по някакъв начин опороча намеренията му, които е имал със създаването на такава тема.
                    Много е важно да се дефинира понятието "страх". Щото, може да се приеме, че и лъвът изяжда жертвите си от страх да не умре от глад.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      Много е важно да се дефинира понятието "страх". Щото, може да се приеме, че и лъвът изяжда жертвите си от страх да не умре от глад.
                      Не е важно защо изяжда жертвите. По-важно е защо убива малките на лъвиците в стадото, на което става водач.

На първи клик - това:

Страховете обикновено се формират на базата на предишен опит и по своята същност имат защитна функция. Съществуват обаче и такива, които възникват, без индивидът преди това да е попадал в ситуациите, които ги предизвикват, и са плод на фантазията(често са по-интензивни от породените от непосредствения опит).

На втори, вече малко по-задълбочено, намираме и други основания:

... при всеки човек то е различно, но обикновено включва страх от живота или страх от смъртта.
                      Разбира се - това не е всичко.

Коментар

...

Разбира се - това не е всичко.
                        Естествено, че не е всичко. При нисшите организми (бактерии, вируси, гъби, растения...мравки, ако щеш) водещото е способността да се размножават. При висшите организми (съвсем примерно- кучето) се появява и инстинкт за самосъхранение. При гъбите го няма. Таааааа, този инстикт за самосъхранение може и да се нарече страх, но всъщност е много повече. Кучето е териториално животно и при тичащо дете може да се държи различно, в зависимост от това, дали си е в двора, или край непознат язовир. Размахана пръчка също може да предизвика различна реакция на двете места, особено ако вземем предвид кой я размахва. Защитаването на територия, също може да бъде асоциирано със страх, но не е най- правилния начин да се разбере поведението на хайвана.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Естествено, че не е всичко. При нисшите организми (бактерии, вируси, гъби, растения...мравки, ако щеш) водещото е способността да се размножават. При висшите организми (съвсем примерно- кучето) се появява и инстинкт за самосъхранение. При гъбите го няма. Таааааа, този инстикт за самосъхранение може и да се нарече страх, но всъщност е много повече. Кучето е териториално животно и при тичащо дете може да се държи различно, в зависимост от това, дали си е в двора, или край непознат язовир. Размахана пръчка също може да предизвика различна реакция на двете места, особено ако вземем предвид кой я размахва. Защитаването на територия, също може да бъде асоциирано със страх, но не е най- правилния начин да се разбере поведението на хайвана.
                          Въпросът на колегата сто беше риторичен, доколкото аз схващам обстановката. По повод нееднозначните му отношения с администрацията на форума напоследък. Просто колегата е фен на литературния жанр "басня".
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Явно, нещо съм изтървал, нямам и желание да го хващам.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                              ... колегата е фен на литературния жанр "басня".
                              А, и на други жанрове съм фен, признавам...

...

Но няма тук забрава, нито сън,а живо тяло.
                              Целувките сплитат устата в нов възел от вени,
                              и който се страхува от смъртта, на раменете си навеки ще я носи.
                              ...

Черпя бира, за който го познае. Само на живо

Коментар

Мисля, че това също ще ти хареса:
                                "Страхуващият се от смъртта, живее живота си напразно! "

пп
                                И просто факт - кучета се случва да атакуват съвсем без причина - кучешки им работи
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X