Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ринг свободен

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    Да, бе, да, за вътрешна консумация... Докато трупаме външен дълг без идея да го върнем някога.
    Трупането на дълг/ове беше следствие , а не причина . Причината беше обречеността на т.нар. обществено- икономическа социалистическа система .
    От друга страна дълговете се пишат не на гъза на направилите ги , а на целокупното българско население .
    От трета страна , баш по въпросното време , "благодарение на мъдрото ръководство на БКП и лично на др. Т.Живков" държавата беше в навечерието на поредния фактически фалит .
    В този смисъл замисленият и осъществен "Възродителен процес " беше мощен маньовър на Партията за отвличане на вниманието и същевременно "снишаване" на същата за избягване на отговорността за некадърното и престъпно управление .

... а отделно най- мощният маньовър , между другото, се осъществи малко по- късно , на 10-ти ноември .
    Тогава Другарите "удариха кьоравото" : с един куршум - 2 заека .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Трупането на дълг/ове беше следствие , а не причина . Причината беше обречеността на т.нар. обществено- икономическа социалистическа система .
      От друга страна дълговете се пишат не на гъза на направилите ги , а на целокупното българско население .
      От трета страна , баш по въпросното време , "благодарение на мъдрото ръководство на БКП и лично на др. Т.Живков" държавата беше в навечерието на поредния фактически фалит .
      В този смисъл замисленият и осъществен "Възродителен процес " беше мощен маньовър на Партията за отвличане на вниманието и същевременно "снишаване" на същата за избягване на отговорността за некадърното и престъпно управление .

... а отделно най- мощният маньовър , между другото, се осъществи малко по- късно , на 10-ти ноември .
      Тогава Другарите "удариха кьоравото" : с един куршум - 2 заека .
      Може би е прозвучало като да твърдя, че идеолозите на "възраждането" са външни, но не това имах предвид. Твърдя само че по това време всички решения от такъв мащаб получаваха първо одобрение и чак после влизаха в действие. Трудно ще си представя че онзи дрънплясдамусетаковаимето сам, на своя глава е предприел такива радикални стъпки без знанието и съгласието на Андропов. Колкото Веждю Радишев, сега Вежди Рашидов, самостоятелно и по убеждение е призовавал българските турци да си върнат българските имена в оная декларация от ''85-та.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        ...

...повечето - финни
        П.П. Фин: Фини - с едно "н". Финен: Финни - с две "н" - сам си прецени.
        Откога е тая думичка "финен" в българския език?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Откога е тая думичка "финен" в българския език?
          Е точно де! Затова иде реч: думичка "финни" няма.
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Тъй де. Даже и корите за баница са фини, точени.

Коментар

Даже и корите за баница са фини
              Бе направо финландски.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                Е точно де! Затова иде реч: думичка "финни" няма.
                Спелчека нищо не каза по темата, отказвам да поема вината

Коментар

Това "спелчек", некво кофти мезе ли е, та така не ти вървят вината?
                  Инак, верно нема финен.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Това "спелчек", некво кофти мезе ли е, та така не ти вървят вината?
                    Инак, верно нема финен.
                    Направо те взема за мезе. Инак, вината вървят, ако са домашни.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                      Направо те взема за мезе.
                      Кой?

Коментар

Я пак за Възродителния процес, че ми станА интересно?
                        Тогава нЕмаше чак такъв "патрЕотичен подем", какъвто се наблюдава сега, аз не познавам никого, който искрено да е одобрявал преименуването на турците.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          Тогава нЕмаше чак такъв "патрЕотичен подем", какъвто се наблюдава сега, аз не познавам никого, който искрено да е одобрявал преименуването на турците.
                          Аз пък познавам.

Впрочем, и преди това не го имах за човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Аз пък познавам.

Впрочем, и преди това не го имах за човек.
                            Всъщност, не е толкова просто. Аз мразех диването, заради което съм се окопал в снега цяла нощ, февруари месец. Докато, същото това диване, най-вероятно гали нечие женско дупе, на шише водка, радиатор и лееееекоприглушена червена светлина. Примерно! Съвсем безадресна, деполитизирана и лишена от етнически предпочитания, омраза. Понятията "рязани калашници, мангусти, манафи долни..." и прочее безбройни квалификации, идеха само като мерудия. Прекрасно познавахме стотици Ангели, Митковци, Седефовци, Трендафили... които кротко си пафкаха качака и цялото село си ги знаеше като Амед, Мюмюн, Танер и си ги уважаваше като такива.
                            Та-а-а-а, при така сложени нещата, всеки попаднал ти в охраняваната територия, си го отнасяше като таралеж камион.
                            Дали ще са пазачите на строящото се училище, дочули някакъв шум от разставянето на поста; или ще са бракониерите, пристигащи в зоната на загасени фарове и измъкващи пушките от багажника, всички си го отнасяха еднакво. Последното, което сме питали, беше "ти турчин ли си или българин". Просто си го отнасяха. Понякога и незаслужено, но в повечето случаи заслужено. Представям си изненадата на един ... човек, дето налагаше жена си на третия етаж. Оная пищи, та кварталът се тресе, в 1:30ч. В един момент през балкона му влиза някакъв с ритник и автомат. След пет секунди докладва в тантала "Тук Бира- 3, не е нашия човек, чакам инструкции".
                            Поколението ни по това време, мисля че беше достатъчно деполитизирано. Да не кажа- по деполитизирано от сегашното.

Коментар

Поколението ни по това време, мисля че беше достатъчно деполитизирано. Да не кажа- по деполитизирано от сегашното.
                              То не е до политизирано, а ксенофобирано. Но да де, пак не се знае дали тогавашното, или сегашното е по.

Коментар

Всъщност, не е толкова просто. ....
                                Така е.
                                Имаше не малка част противници на тая простотия, които не искаха да си представят, че някой ден децата им може да се вземат с някой, дето няма да има по какво да го различиш от българин. Динковци. Ма за тримесечната ми задръжка и глупостите, дето се опитваха да ми втълпят, нямаше начин да броя други за отговорни, извън държавното ръководство. Израснал съм с цигани и турци в един клас. И ОФ-председател като комшия през няколко къщи.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X