Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ринг свободен

@ Тропчо

Разбира се Просто искаме да я запишем в училище,
    всъщност - ще пробваме в две училища, в които наличието на базови познания по немски е предимство. Куче, коте, къща, дърво, аз се казвам ..., кучето подгони котето и т.н. Затова търся и специалист по начална педагогика.

Та не съм от хипер амбициозните родители ако това имаш предвид, даже напротив. Всякакъв вид извънучебни занимания са изцяло по нейно желание - искаше балет, ходи на балет. Писна и - спряхме балета. Сега ходи на плуване, пак по нейно си желание.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Учат дечурлигата лесно , няма долна граница. Имам в Германия приятел нашенец, женен за полякиня. Той говори полски, тя български. Та дребния им маа от четири-петгодишен и трите езика без да се замисля изобщо, като не му е проблем да говори едновременно с трима души
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Е аз съм давал пример с племенницата ми. Поради сходен тюрлюгювеч в семейството проговори доста късно. Но от 6-7 годишна ползва свободно английски, шведски, български, испански и каталан, плюс разбира малко полски. И да - няма проблем да води разговор едновременно с баща си на шведски и майка си на български - превключва за части от секундата.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          @ Тропчо

Разбира се Просто искаме да я запишем в училище,
          всъщност - ще пробваме в две училища, в които наличието на базови познания по немски е предимство. Куче, коте, къща, дърво, аз се казвам ..., кучето подгони котето и т.н. Затова търся и специалист по начална педагогика.

Та не съм от хипер амбициозните родители ако това имаш предвид, даже напротив. Всякакъв вид извънучебни занимания са изцяло по нейно желание - искаше балет, ходи на балет. Писна и - спряхме балета. Сега ходи на плуване, пак по нейно си желание.
          Помислих си, че си решил да покрива "Гьоте", барабар с "Кеймбридж С1" на 12-13 години.
          Училище му е майката. Частните уроци ги взимат изоставащите или хиперамбициозните. Разбира се, училище подбрано по критерии и възможности.
          Тия, като имат такива изисквания, не са ли организирали подготвителен курс, та трябва на частно да бичите?
          Щото, то ученето е малко като пиенето. Важен е социалният елемент- съревнование, оценяване, общуване... абе, компания да имаш. Не че, не можеш да си фиркаш сам или да си две обиколки пред другите, но тогава е добре да имаш много ясна идея какво правиш. Инак, оставаш извън борда, рано или късно.
          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

За подготвителни класове - има, що да няма. Конкуренцията е три деца за място. С предимство са... децата с базови познания по немски Параграф 22.

Коментар

Сиреч, липсващото звено са подготвителните ясли.
              Куту един син, племенник и мъж на учителки, почвам да си изработвам бизнесплан.
              П.П. И-и-и-и-и, кви пари на учебен (45 минути) час си готов да дадеш за игра с "марионетте"? За Пловдив ще ги разделя наполовина, естествено. Просто ориентир ми трябва.
              Последно редактирано от Тропчо; 03-07-18, 23:10.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                ...
                Можеш да бъдеш сигурен че има огромна разлика в това какво е била и това какво е в момента Германия ...
                Първоначално публикуван от Тропчо
                Така е, но мястото на тази теза отново е в други теми.
                Да не говорим, че ти си в един район, където за промените чувате само по телевизора. Кога за последно беше в Берлин?
                Не е заяждане, а само потвърждение на казаното от теб.

Коментар

Вместо да се краде от детството на детето, мисля е в този век е по-лесно да се живее един месец в Германия лятото и там детето, че и родата му ще проговори реален немски без много зор.

Мен дебелия череп на жена ми ме спира всяко лято по един месец да живеем в Испания, после Франция, после Швейцария за да научим всички по един език както трябва и както се прави без клизми, тоест да съчетаем полезното с приятното.

Аз имам над 10 години инвестирано в учене на английски и дърво, за няколко месеца в държавата всичко си легна на мястото, същото с френския, пет години мъки, стотици часове и докато не поживях в Люксембург не стана, и с немския същото, 1-2 месеца в Германия, поне 1-2 часа на ден немска телевизия и след месец нямах грижи а това с години гърчене по уроци, по нощите, пътуване, загуба на време, пари, ебем ти стратегията в 21ви век
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    Куту един син, племенник и мъж на учителки, почвам да си изработвам бизнесплан.
                    П.П. И-и-и-и-и, кви пари на учебен (45 минути) час си готов да дадеш за игра с "марионетте"? За Пловдив ще ги разделя наполовина, естествено. Просто ориентир ми трябва.
                    Ако ме питаш колко съм готов да дам, отговора е николко. И без частни уроци таксата за детската градина дето ходи в момента ми е на ръба на възможностите, а често и отвъд тях. Ако питаш колко смятам че би си заслужавало да платя на смислен и квалифициран специалист - да речем нещо около 20 лв на академичен час, при разчет 4 часа седмично.

Коментар

Аз бих потърсил някое момиче от предпоследен клас.От училище с немски.Което има по-малка сестра.И я обича.
                      Все още има спомен как е започнала да учи друг език...
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Примери за невръстни полиглоти има колкото си щеш. Семейството и средата вършат чудеса, особено върху "сюнгер" на 2 до 6 години. Опитът да създадеш подобна среда изкуствено, това е предизвикателство. Повечето уважаващи себе си училища правят едни екскурзии, едни стажове...
                        Наскоро пращах на мой приятел свалени от торенти филми "каквито ще да са, ама да са със субтитри на български" щото децата му говорят, ама не могат да пишат на български.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Примери за невръстни полиглоти има колкото си щеш. ...
                          Разбира се. Хитрината е да го можеш в зряла възраст.

... като повечето евреи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Разбира се. Хитрината е да го можеш в зряла възраст.

... като повечето евреи.
                            Оххххххххх, предупреждавай бе, човек! Като видях последен пост на "Ясен" и реших че си ми заключил темата.

Коментар

брей, каква слава ми се носи

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Семейство с баща германец, майка българка, живеят в чужбина и кореспондират на английски. Имат дъщеря, на която и е време да проговори. Да, ама не! Детето си трае. Родителите са в паника и мислят за доктор. И...В определен ден момичето рязко проговаря на трите езика, при това без да ги смесва! И това не е всичко! Семейството има помощници туземци. Детето спокойно се намесва в разговорите им на туземски. Така че колкото по-рано, толкова по-рано!
                                Така се случва, имам лични наблюдениЙ. Но проблемът е, че проговарянето на многото езици настъпва някъде след третата година от раждането на детето. Ако дотогава расте в домашна среда в компанията на същите туземци и интернационални родители - добре, ама ако се наложи преместване в друга държава - става зле. Още по-зле става (не, не в Норвегия ) а в която и да е държава със "засилени социални функции", вкл. Клета Мамковина. Аха да проговори, детето ВЕЧЕ Е ОБЯВЕНО ЗА БАВНОРАЗВИВАЩО СЕ по сигнал на педиатъра, намесват се 101 служби и то вече е белязано за цял живот - "климатични" ясли - "климатична" детска градина - училище за олигофренчета. Край! Компетентните органи са се произнесли.
                                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X