Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бар "НАЗДРАВЕ" 3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бар "НАЗДРАВЕ" 3

[QUOTE=Danika;2407648]Не го знам от къде е, този човек, но съм му много благодарна. През 2006 год. съвсем ми беше причерняло и попаднах на това:
    http://hulite.net/modules.php?name=N...rder=0&thold=0
    Така ме разтовари, че се регистрирах в сайта и започнах да му чета всичко Вече прочетох 12 ...страхотни са ...наздраве
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Ееех, в детството...
      В кухнята на село бабичката е запалила прясно боядисаната печка, та мирише на топла боя "Щъркел" леко на пушек, и на онази специфична миризма на разгаряща се печка в студена стая.
      Сънен отивам насила до мивката да се измия със студена вода(къде ти топла на село през 70-те...), и бабичката с усмивка ме пита какво искам за закуска... Питки. Тя си е знаела, че това ще искам де, защото тестото вече е втасало, и след малко се разнася и миризмата на пържено тесто. Печката затопля кухнята все повече, а аз с нетърпение гледам през прозореца валящия сняг, и си мисля каква пързалка ще направим днес на "Боньовия баир" за наш голям кеф, и за двойно по-голям ужас на шофьорите
      В другата стая(в която спяхме) се топлехме с нафтова печка, така, че там романтиката нещо се губи, щото си спомням главно миризмата на нафта. Ама и тя топлеше яко де. Да се чуди човек как без изолация и модерна дограма сме оцелели, хем и двамата с брата са ни гледали от едноседмични бебета в тази къща.

Айде наздраве, че започнах да ставам досаден.
      Все едно че разказа моето детство , само дето закуската беше попара. Наздраве
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ееех, в детството...
        В кухнята на село бабичката е запалила прясно боядисаната печка, та мирише на топла боя "Щъркел" леко на пушек, и на онази специфична миризма на разгаряща се печка в студена стая.
        Сънен отивам насила до мивката да се измия със студена вода(къде ти топла на село през 70-те...), и бабичката с усмивка ме пита какво искам за закуска... Питки. Тя си е знаела, че това ще искам де, защото тестото вече е втасало, и след малко се разнася и миризмата на пържено тесто. Печката затопля кухнята все повече, а аз с нетърпение гледам през прозореца валящия сняг, и си мисля каква пързалка ще направим днес на "Боньовия баир" за наш голям кеф, и за двойно по-голям ужас на шофьорите
        В другата стая(в която спяхме) се топлехме с нафтова печка, така, че там романтиката нещо се губи, щото си спомням главно миризмата на нафта. Ама и тя топлеше яко де. Да се чуди човек как без изолация и модерна дограма сме оцелели, хем и двамата с брата са ни гледали от едноседмични бебета в тази къща.

Айде наздраве, че започнах да ставам досаден.
        Ей,ние и тука сме имали нещо общо само,че ние У градО се топлехме на нафта а на село на дърва!

Наздраве!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Не си досаден, Коле.
          Върнах се мислено в детството си и аз. И аз съм израстнал на село.
          Наздраве!
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ееех, в детството...
            А баба ни правеше кайгани. Кафеена чашка с гъста смес от брашно, яйце и малко мляко се изсипва направо на гьоза на печката. Обръща се с огрибката и за 2 минути е готова. Слагаш малко масълце или сирене или мед върху нея и я лапаш гореща.
            Наздраве!
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

И гьозльоми и наденица увита с вестник хваната с дилафа и пъхната директно в печката мммммммммммммм , чакай че се окапах . Наздраве

Коментар

Дани, то това е нещо като палачинка доколкото разбирам.
                А ако на някое днешно семейство им приготвиш кайган за детето направо на туча на печката-ще те наковлядят в комисията за защита от дискриминация, или където там се сетят...

А таргата има да черпи-първи са във временното класиране в Разград.

Наздраве.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

В тази къща в края на 70 и началото на 80 години с братчедите прекарвахме ваканциите. Спяхме на пода ( земя с шперплад от горе ) в одаята при печката. Нямаше легла за всички. Баба ни завиваше с едни козиняви черги които много тежаха но студ нямаше. Сега като гледам как се руши къщата ми е мъка. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1992.jpg
Прегледи:2
Размер:218.4 КБ
ID:5556700
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    И гьозльоми и наденица увита с вестник хваната с дилафа и пъхната директно в печката
                    Гьозлумите ги знам, на жената баба и беше родом от Любимец, та оттам си носи рецептата. Хубаво нещо.
                    Ама якажи за увитата във вестник наденица?
                    Ето още едно невъзможно за приготвяне ястие в днешно време. На съвременните гъзари им се изправят косите само ако чуят за увита във вестник храна, камо ли вестника да е участвал и в термичната обработка. "Знаете ли колко олово има в печатарското мастило, ааауууу"

Коментар

Саше туй някъде из Странджа ли е . Наздраве

Коментар

Гьозлумите ги знам, на жената баба и беше родом от Любимец, та оттам си носи рецептата. Хубаво нещо.
                        Ама якажи за увитата във вестник наденица?
                        Ето още едно невъзможно за приготвяне ястие в днешно време. На съвременните гъзари им се изправят косите само ако чуят за увита във вестник храна, камо ли вестника да е участвал и в термичната обработка. "Знаете ли колко олово има в печатарското мастило, ааауууу"
                        Сваляш една наденица от пръта ,увиваш я във вестник ,захващаш я с дилафа/машата за незнаещи думата дилаф/ .Отваряш вратичката на печката и директно печеш върху дървата. Ся остава да не знаеш и как се прави яйце на вестник. Наздраве
                        Ето го дилафа
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images.jpg
Прегледи:1
Размер:4.9 КБ
ID:5556701

Коментар

Ааа, яйце на вестник си е класика, и вкусът му е неповторим.
                          Ама за наденицата не разбрах-вестника каква роля играе в печенето? Той като се запали само ще опърли и опуши наденицата, докато за изпичането се иска по-дълга и на по-ниска температура обработка.
                          Иначе наденица, нарязана "на гребен" беше най-редовно приготвяна през зимата...

Наздраве.

Коментар

Дояде ми се яйце върху вестник, ама на тия съвременните котлони дали ще стане!? Да взема да пробвам, пък ще видим. Най-много да съсипя едно яйце... и един стъклокерамичен плот

Наздраве!
                            Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Казвала съм ви, че моите родители са от Ловешко. Майка ми е завършила институт в Шумен, а татко - в София.
                              Изкарали са си разпределенията, родили са си децата (мен и брат ми) и са се преместили в София. Обичам София, тук съм израснала, съучениците, старата махала и т.н., почти всичко ми е тук. Но корените ми са си в Ловешко. Нали ви писах есенес за панаира и братовчедите. . Татко почина отдавна, но къщата на село си я поддържаме.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5050007.JPG
Прегледи:1
Размер:310.5 КБ
ID:5556704
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Гриша, сложи вестника в тефлонов тиган
                                Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 14 потребители онлайн. 0 потребители и 14 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X