Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8 месеца за половин грам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 8 месеца за половин грам

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Според мен режима е много либерален. Имат много неща за които аз плащам, за да могат като излязат да продават отровата на моите деца. Подобно наказание няма исканият от мен възпиращ ефект.
    Алкохолът и цигарите са достъпни и са не по-малко вредни. Алкохолът повече. И се продават навсякъде.

Коментар

Това кой го твърди?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
        ...Но мярката за неотклонение задържане под стража задължително я има - такъв е закона! ....
        Филипе, къде ги четеш тези закони, моето момче?
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Да бе, все "те на твоите деца", а самите твои деца никога не. "Те са възпитани добре от мен", "те не са такива" и "на тях не може да се случи", "тяхната компания не е такава", "те не дружат с онези", "училището е добро, класа също" го знаем много добре. А после ако недай боже нещо стане - "другите са виновни, че са ги накарали". Всеки нормален родител така говори.

Пичове - огледайте се. Децата ви имат свободен достъп до марихуана навсякъде. По-евтина е от цигарите - една им стига за дневната веселба, а кутията цигари за същия е двойно по-скъпа. Дори кварталния дилър да е загазил и да го няма - разхождате се на попа или в краен случай пред паметника на Съветската Армия и сте готови. Вие да сте минавали скоро покрай "детска дискотека"? Ами смърди на джойнт, та се не трае. Това се знае от МВР, това се знае от всеки заинтересован. Криминализирано е, за да може да се използва като лост - за рекет, за контрол на пазара, за мили очи пред чичковците и лелите в обществото, които са медийно погнусени от дрогата. А да не би да сте забравили, че забранения плод винаги е най-вкусен?

Всъщност някой от вас въобще пушил ли е марихуана и знае ли как реално действа тя? Или знаем само, че е "опасна дрога" и толкоз?

Ще се повторя - аз не пуша, не ми харесва. Но честно ви казвам - ако трябва да избера дали един ден да видя детето си пияно или напушено - ще избера второто. Разбира се не желая нито едно от двете да ми се случи.

Коментар

Това кой го твърди?
            Сериозно ли намираш тревата по-вредна и опасна за здравето от храната, обездвижения ни живот, стреса, алкохола и цигарите? За мащабите на пораженията на едното и останалите да не говорим, нищо че солидарно плащаме сметката.

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              Филипе, къде ги четеш тези закони, моето момче?
              Признавам си, не чета подробно закони. Но ето пример, че темата "еднократна доза" е доста наболяла тема, що се отнася до "пренаселването на затворите": lex.bg/news/news_print/40886

Иначе говоря главно от личен опит. На първо четене мога да дам поне пет примера за мои лични познати, които са плащали в рамките между 500 и 1500 лева гаранция за това, че са ги хванали с трева. А гаранцията по принцип за какво се плаща? Доколкото знам за да не лежиш в следствения арест, нали?

Коментар

Къде в тази препратка прочете, че става дума за задържане при мярка за неотклонение (а не за изпълнение на присъда) и че това задържане (и то в следствения арест) е за еднократна доза? От иначе съществуващи сегменти си подредил несъществуващ пъзел.

А гаранцията по принцип за какво се плаща? Доколкото знам за да не лежиш в следствения арест, нали?
                Много американски филми гледаш .
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Къде в тази препратка прочете, че става дума за задържане при мярка за неотклонение (а не за изпълнение на присъда) и че това задържане (и то в следствения арест) е за еднократна доза? От иначе съществуващи сегменти си подредил несъществуващ пъзел.
                  Може и да е така. Но имам въпрос - преди четири или пет години имаше купон в Студентски град, на който полицията задържа две момчета и едно момиче за притежание на марихуана. Не беше феноменално количество, но не беше и да е "една цигарка" - без повече подробности, наложиха им гаранция по 1000 лева на калпак, или може би беше някъде там (спомням си, че ми се струваше много). Къде щяха да отидат те ако по една или друга причина не можеха да си платят гаранцията? Силно ще ме учудиш ако ми отговориш "вкъщи". Делото им го гледаха след няколко месеца, с дружна "помощ от приятел" ги оправдаха.

Коментар

...не беше и да е "една цигарка"...
                    ...Къде щяха да отидат...
                    ...Силно ще ме учудиш ако ми отговориш "вкъщи"
                    Силно се надявам отговора да не е "вкъщи"
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Цигара, когато извадя съм в рубриката "Под пара",
                      а "модерното общество" е мъртъв много преди мен на бара...

Пак ще взема да ви попитам, че го премълчахте - след като толкова силно хулите марихуаната и желаете наказания за употребата и разпространението й, вие пушили ли сте такава някога въобще и знаете ли как действа, какво причинява, как се чувства човек след като я употреби?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Силно се надявам отговора да не е "вкъщи"
                        Ми след 72 часа може и да е "в къщи". "Домашен арест" е втората по тежест мярка

Мярката за неотклонение не е наказание. Тя се определя според тежестта на деянието, личността на дееца и ред други критерии. Предназначението и е човекът да не се укрие, а да се яви пред съда, когато го призоват.
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

...Знаеш ли, че е забранена...
                          Между другото - Няма никакво значение какво знаеш! Хващат те - лежиш...
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ми след 72 часа може и да е "в къщи". "Домашен арест" е втората по тежест мярка

Мярката за неотклонение не е наказание. Тя се определя според тежестта на деянието, личността на дееца и ред други критерии. Предназначението и е човекът да не се укрие, а да се яви пред съда, когато го призоват.
                            Съгласих се. Ама следствения арест продължава да се пука по шевовете. И много от хората вътре са за наркотици. Или поне такива са хорските приказки за положението там.

То вече на кого да вярваш всъщност. Медии ли, пияниците в кръчмата ли, говорилнята по форумите ли, приятелите ли, политиците ли...

Коментар

...след като толкова силно хулите марихуаната и желаете наказания за употребата и разпространението й, вие пушили ли сте такава някога въобще и знаете ли как действа, какво причинява, как се чувства човек след като я употреби?
                              Няма да е зле все пак да обясниш за какво е темата, че малко се, ъъъ, поразля, да не кажа пооля...

Почнахме от осем години, оказаха се осем месеца, тръгнахме с принципите напред пък се оказа че имало пиленца и познати, през невинно заблудено набедено детенце, пък то горкото с не знам колко висящи, та през приятели дето ги хванали с количество дето не било за една цигарка, ама така, ама онака...

Не ме разбирай погрешно, не ни пречи да ти гледаме сеира, но за да го оценим по достойнство все пак трябва да има някакъв контекст, а не пингпонгово подскачане във всички посоки - става скучничко...

PS - Не знам къде видя някой да хули марихуаната ? Защо да я хули ? Въпросната е един прекрасен лакмус за изкарване наяве на цяла популация дебили за които баш не ме боли дали ще имат пари да си платят гаранцията или не . Като такава, бих казал че е по-скоро полезна.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Съгласих се. Ама следствения арест продължава да се пука по шевовете. И много от хората вътре са за наркотици. Или поне такива са хорските приказки за положението там....
                                На това му вярвай. И затворите и арестите се пукат по шевовете. Положението там е отвратително и много хора са за наркотици.
                                Но дали са за еднократна доза или са за разпространение?
                                Може да има и невинни (да не дава Господ). Това би трябвало да е най-големия кошмар за всеки, носещ отговорност за преценката.
                                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X