Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8 месеца за половин грам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 8 месеца за половин грам

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Няма да е зле все пак да обясниш за какво е темата, че малко се, ъъъ, поразля, да не кажа пооля...
    Ето за това е:

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
    Какво става когато един закон не се спазва от голяма част от обществото? Вие кажете.

Какво се случва по такъв закон започнат да се налагат неоправдано големи наказания? Вие кажете.

Какво се случва, когато горното се приложи за ползвателя на незаконната стока, а в същото време разпространителите й са уважавани в обществото хора, които никой никога не ги пипа? Тук вече аз ще си позволя да кажа - всичко започва да работи наопаки.
    Всичко работи наопаки. Твърдя го!

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
    На това му вярвай. И затворите и арестите се пукат по шевовете. Положението там е отвратително и много хора са за наркотици.
    Но дали са за еднократна доза или са за разпространение?
    Може да има и невинни (да не дава Господ). Това би трябвало да е най-големия кошмар за всеки, носещ отговорност за преценката.
    То така казано става даже по-лошо, отколкото привидно е. Ако са толкова много дилърите, то колко трябва да са наркоманите?

Коментар

Какво става когато един закон не се спазва от голяма част от обществото? Вие кажете.
      Неподплатена софистика. Кой точно не го спазва и каква процентна част от обществото представлява е отделна тема сама по себе си, и никакви емпатични поощрения няма да я свият до "така е защото ви казвам че е така".

Какво се случва по такъв закон започнат да се налагат неоправдано големи наказания? Вие кажете.
      Софистика подплатена с откровен опит за заблуда, който не мина.

Какво се случва, когато горното се приложи за ползвателя на незаконната стока, а в същото време разпространителите й са уважавани в обществото хора, които никой никога не ги пипа?
      Софистика подплатена с чалга популизъм.

Тук вече аз ще си позволя да кажа - всичко започва да работи наопаки.
      Нещо в тази тема със сигурност работи наопаки
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Софистите всъщност са били много сериозни философи - благодаря. Но явно го употребяваш в смисъл на "манипулация". И тук си прав. По въпросната тема няма как да няма такава. От едната страна те манипулират, че марихуаната е черен дявол, който прави децата ти наркомани. С какво да отговориш? Разумът и логиката са показали, че не помагат на демокрацията.

Коментар

Абе незнам аз точно тоя случай къв е бил, ама доста цветно мога да си го представя... Щото всеки ден срещам такива олигофрени, даже с някои имахме близки срещи завършили с едни разбити носове.
          Щото тия боклуци си мислят, че "аз продавам ганджа и съм ганстер, къв си ти ве? И като съм понапушил и ми пречиш да запаля поредната "10ка" що да не те напсувам на майка?!"
          Или пък що да не се съберем да изпушим по една саска да се изпикаем през прозорците да размацаме някоя и друга фъшкия във входа щот сме напушени и смятаме тва за много готино?! Айде утре пак а?
          Ее пичове тая вечер съм донесъл едни хапченца мани я тая саска, слаба ракия е...
          Та толкова за черния дявол дето викаш, че е бял.
          Аз съм 12 клас и тия работи ги гледам всеки ден.
          Долната граница на саскаджиите е 7 клас примерно, а цигари си пушат най-редовно от 5ти примерно, вече като преминем в 9-10ти преминава и на амфетки, щото така лампите в дискотеката светкали по-ярко.
          Последно редактирано от Никола; 10-02-12, 01:04.

Коментар

...От едната страна те манипулират... ... ... С какво да отговориш?
            Е, как с какво - манипулация, но този път добра, мила манипулация, такава една идеологически чиста, за общото благо...

Не корысти ради, а токмо волею пославшей мя жены, ъъъ, публика
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

моята присъда би била 8 години, и всеки месец на 8-мо число публичен побой с камъни предаван по телевизията за добро утро.
              Нагледал съм се, наслушал съм се. Границата е много тънка... за съжаление! Мои приятели и те си мислеха "охаа саска..." а после кво стана? майките им ми реват на рамото погребвайки сина си... и уж никой нищо не може да направи а? айде моля! Да верно, че ония дето продават заслужават много повече, да верно, че пускат много по-гелеми престъпници, но все от някъде трябва да се почне... ти като режеш храст кво правиш? кастриш, докато стигнеш до стеблото! а после и корените... дано се стигне и до там!

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                моята присъда би била 8 години, и всеки месец на 8-мо число публичен побой с камъни предаван по телевизията за добро утро....
                Доста лесно ги раздаваш годините. А за шофиране с алкохол в кръвта или в неизправен автомобил колко даваш? Тъжно е че си отиват понякога млади хора от тези неща. Но те също носят някакви глави на раменете си. Тук май действа закона за естествения подбор. Аз не бих позволил никога и никому да ми инжектира венозно нЕкакви неясни вещества. Всъщност и противогрипни ваксини не си слагам и хапчета пия само в краен случай. Но това си е мой избор и така гледам да възпитавам дечурлигата.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  ...Мои приятели и те си мислеха "охаа саска..." а после кво стана? майките им ми реват на рамото погребвайки сина си...
                  Колега, марихуаната не убива. Други, по-силни наркотици, убиват.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                    Сериозно ли намираш тревата по-вредна и опасна за здравето от храната, обездвижения ни живот, стреса, алкохола и цигарите? За мащабите на пораженията на едното и останалите да не говорим, нищо че солидарно плащаме сметката.
                    Да вземем тогава всички да почнем да пушим трева както правим с останалите вредни неща изброени от теб, та да изравним влиянието им и да видим какво ще покаже статистиката.Това ли ти е в главата?
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                      Колега, марихуаната не убива. Други, по-силни наркотици, убиват.
                      То това е съвсем вярно, саската от 10лв е само повод да почнеш амфетките от 40лв и после да подкараш "грамчетата" от незнам вече колко левчета...

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                        То това е съвсем вярно, саската от 10лв е само повод да почнеш амфетките от 40лв и после да подкараш "грамчетата" от незнам вече колко левчета...
                        Марихуаната е наркотик. 90% от запалилите марихуана преди това са опитали общодостъпните алкохол и цигари.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                          Да вземем тогава всички да почнем да пушим трева както правим с останалите вредни неща изброени от теб, та да изравним влиянието им и да видим какво ще покаже статистиката.Това ли ти е в главата?
                          В главата ми е безпорядък.

Просто може да не сочим пушещите трева като прокажени, каквито всички ние сме по линия на нещо не дотам забранено. Освен ако не си от малкото, които никога не са палили цигара пред дете, не са вдигали наздравица в присъствието на същото. А защо едното е забранено, пък другото не - Жоро Нешев го е казал малко по-назад. Пари. Някога някъде и алкохолът е бил забранен, пак заради пари. Дреме му на някой за здравето ти.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                            Тя статистиката го е показала - стотици години назад, човечество все още съществува. Всъщност в последните години изглежда да се справя със самоподдържането си малко по-зле от преди (ако приемем думите за изчерпване на ресурсите, замърсяването, затоплянето и т.н.). В Холандия всеки пълнолетен може да пуши ако поиска. Пък ми изглежда доста стабилна държава със силно гражданско общество.

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                            Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                            Марихуаната е наркотик. 90% от запалилите марихуана преди това са опитали общодостъпните алкохол и цигари.
                            Казват, че почти няма същински наркоман, който да не е пушил марихуана. Напълно вярно. Но да продължим в тази посока - мислите ли, че има пушач на марихуана, който преди това никога не е пушил цигари? Ясно е, че почти няма такива - малцина са. Релацията работи ли? Цигарите са виновни!

А абсолютно сигурно е, че всички наркомани са пили вода! Ама не водата ги е накарала да се бодат с игли? Разбира се, че не.

А дали марихуаната ги е накарала да се бодат с игли? Пак разбира се, че не. ТЕ САМИТЕ са избрали да се бодат с игли. И бъдете сигурни, че каквито и забрани да се направят, какъвто и да е контрола, та дори далаверата да секне - тези хора, сега боцкащите се, винаги ще намерят начин да направят зулум на себе си или на някой около себе си! Просто защото проблемът с наркотиците е психологически, социален и отделно финансов. Съответно той се лекува със силно образование, здраво общество и отделно финанси...

Коментар

Няма никакво значение дали марихуаната или човекоядството е полезно, вредно и прочие. Важното е, че е ЗАБРАНЕНО. Законите се създават от представителна извадка на народа. И следва да се спазват. Ако закона не е приемлив следва да се промени от представителната извадка, а не да не се спазва. В едни общества и педофилията е приемлива. Не давай примери с други държави и общества. Гледай си в своята паничка.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Точно това правя. В моята паничка "референдум", сиреч "допитване до народа", досега не е имало. Което буди и моите дълбоки съмнения за това какво всъщност иска "представителната извадка".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X