Обява

Свий
Няма добавени обяви.

8 месеца за половин грам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 8 месеца за половин грам

Спор няма, най-належащия проблем на българския народ в момента е референдум за легализация на марихуаната.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      ...референдум за легализация на марихуаната.
      То това и остава...

Коментар

Пак извърташ нещата така, че на теб да ти е удобно. Исках да кажа, че марихуаната е само повод да се събереш с боклуците дето продават и "картофено пюре на прах" Тя е само шипотребата и не основен източник на приходи за тях. Само "зарибяват".

Коментар

Референдума струва едни пари които аз трябва да плащам .
          Ами аз като част от представителната извадка никак не искам да плащам пари за референдум на тема "Против или много против марихуаната" и хич не ми дреме какво мислиш по въпроса и какво е в Холандия. Кеф ти е да пишиш, пуши си, не ми пречиш, ако те хванат в панделата. Ако продадеш на децата ми тихомълком изчезваш. Излизаш от вас и не се прибираш.

Като каза за Холандия. Там има парадокс. Може да се продава в кофи шоповете, ама няма търговия на едро. Продажбата е законна само на малки количества. Продажбата на големи количества и извън кофи шоповете е незаконна, вноса и производството също. Излиза, че тревата се появява от нищото в кофи шопа. Чуден свят....
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Филип в типичния си даскалско-убеден и анти-Форумен стил поставя всъщност два важни въпроса.

Първият е съответствието между реалната обществена опасност, предвидените наказания, налаганите наказания и превантивния ефект. За да са пълни затворите, нещо не е в ред. А за да преобладава някакъв вид престъпления или наказанията за тях, значи нещо друго не е наред.

Вторият е възприемането на наркотиците (били те леки или тежки) като априорно обществено зло. Което, изобщо, не е вярно и е трябвала десетилетия реклама, за да се загнезди като убеждение сред масите.

Джамбазов, не си прав. То хубаво нещо е забранено, но от тази забрана произлизат ли ползи за теб, за мен? Или на издръжка на твоите данъци се отглежда една мафия и едно средство за универсална репресия, а това реално повишава експозицията на моите и твоите деца към наркотици? Въпросът, дали трябва да е забранено, не е еднозначен, а подлежи на дискусия.

Коментар

Дали трябва да е забранено е въпрос на дискусия.
              Дали като е забранено трябва да си в панделата не е въпрос на дискусия.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Дали трябва да е забранено е въпрос на дискусия.
                Дали като е забранено трябва да си в панделата не е въпрос на дискусия.
                И това е въпрос на дискусия. 8 месеца или 25 лева глоба е правилното наказание? Или 100 лева? Или доживот?

Превишаването на скоростта с 10км/ч е обществено опасно, защо се наказва само с 50лв глоба, като може и с 5000?

Наказанието се налага с определена цел и за постигането и има оптимален вид и размер, иначе постига други цели. В днешната ситуация е очевидно, че целите (ако те са намаляване на употребата на наркотици) са тотално пропуснати.

Коментар

Кое е оптималното наказание зависи от коя страна на статистиката си.
                  Ако си дилър е 25лв.
                  Ако не си в нещата, не те интересува много и си нямаш вземане даване с материята е 100лв и осем месеца.
                  Ако си заровил детето си след свръх доза е 5000 и до живот.

Каква е превенцията е съвсем отделна тема. Ако има безумен глад и наказанието за човекоядство е смърт, пак ще се яде човешко, защото ако не ядеш така или иначе си мъртав съвсем скоро. За студент редовно, с бедни родители разчитащ на една нощна работа и издържащ се сам и 200лв са огромно наказание, а за един олигарх 200 милиона са никакво наказание, само че няма как наказанието да се прави поотделно за всеки. Затова има норми и диапазони и хора оторизирани да преценяват. Колко е точна преценката им често зависи от това от коя страна на статистиката си. Пълно щастие няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Ако си дилър е 25лв....
                    Ако е 25лв, няма да има дилъри. От това в коя страна си зависи само колко трезво решение ще вземеш, а не кое е вярното.

Оптималното наказание, пак повтарям, зависи от поставените цели.
                    Ако целта е да изградиш стройна мафия, в която да участват политици, ченгета и кварталните калпазани и която да цица пари и от държавата, и от гражданите - целта е постигната. Ако е да се намали обществената опасност от наркотиците - далече сме. В Иран, където общо взето бесят за наркотици и разкриваемостта им е по-голяма от тукашната, са още по-далече.

Коментар

Мдаа, 8 години дадоха на първа инстанция на пиян шофьор убил двама, + 680х.лв.

Пък за почти същото - условна + <200х.лв.

Темата изначално е крива, заради кривото начално инфо.

глобите трябва да са минимум + % върху имущество/доходи, просто е.

пп
                      относно пропелия приятел, май става въпрос за това: "Не се наказва участник в организирана престъпна група, който доброволно е съобщил на властта всички известни му факти и обстоятелства за дейността на престъпната група"
                      Последно редактирано от DBRS; 10-02-12, 23:06.
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Доста лесно ги раздаваш годините. А за шофиране с алкохол в кръвта или в неизправен автомобил колко даваш? Тъжно е че си отиват понякога млади хора от тези неща. Но те също носят някакви глави на раменете си. Тук май действа закона за естествения подбор. Аз не бих позволил никога и никому да ми инжектира венозно нЕкакви неясни вещества. Всъщност и противогрипни ваксини не си слагам и хапчета пия само в краен случай. Но това си е мой избор и така гледам да възпитавам дечурлигата.
                        да! добре, че не съм съдия...

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                        Колега, марихуаната не убива. Други, по-силни наркотици, убиват.
                        а от къде се започва? айде не ми говори!

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                          а от къде се започва?
                          Съвсем ли си наясно откъде "се започва"?

Коментар

Може да ми го изтрият,но поне се надявам да не ядосам някой.

Кофти паралел ще направя с Ал Капоне ма и той горкия са му намерили цаката и са го тикнали за даньци или това имало,това ползвали.

Този от прочетеното е спинозен педал насилвал младежи да му правят свирки,дали им е давал преди това наркотици или не е почти все тая.Та тоя убавец ли да го мисля защо са му намазали ските и какьв е повода който са намерили?Ма банката,ма Америка,ма тоз ма ония.
                            Трябва ли някой баща да се нервира,да му падне пердето и да му отвее плявата на тоя?После дали по-правилната тема ще е Баща взима закона в свои рьце и..........и дали ще застанем на страната на бащата или на горкия педал с едната цигарка в джоба?

5 страници тема за случай който според мен е от ясен по-ясен.В колко апартамента се пуши,на колко купона сме го виждали или поне знаем?Всичките тия ли са в кауша?Или на горкото педалче не му провьрвяли и разириш ли някакьв смотаняк го е натопил и той сега несправедливо ще има да ги лежи.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Този от прочетеното е спинозен педал насилвал младежи да му правят свирки,дали им е давал преди това наркотици или не е почти все тая....
                              Не казвам , че не е така. Обаче и тази "информация" иде от родната полиция. Аз съм се научил да не вярвам на всяка техна дума отдавна. Това което съм склонен да си мисля по случая - може и педал да е, може и серопозитивен да е. Да е насилвал младежи ..... хммм баси младежите дето не са го пребили кат куче. Най-вероятна версия - просто не си е плащал редовно /или изобщо/ рекета на ченгетата и сега ще полежи за назидание.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Светлин Митев е изключително опасен, осъждан е многократно и е с множество висящи дела............

Това изречение на мен ми стига,даже ми стига втората му час,от другото половината да е вярно пак са му малко тия 8 месеца.Ще се сьгласиш,че ако искат куките доста хора ще нацепят с по една цигара в джоба.Тоя са го хванали и тоя го клецат,достатьчно им е подскачал по нервите.
                                Родната полиция може ли да го хване още 15 пьти и тоя да има още 15 висящи и пак да си прави каквото иска?Аз в такива случаи не се сещам защо,но сьм на страната на куките.
                                Версията с неплащането на ченгетата - и така да е на 110% пак няма да го ожаля.Някакьв който продава наркотици на деца и на който са му порязали крилцата няма как да ме трогне.Пак като не са го намерили удавен или леко хльзнал се на леда.

Пупупу да не ми се случва,но редовно сьм в Тихуана,границата с Мексико и един от най-опасните градове в света.Как пьк един не се сети да ме напляска щото не ми вьрви тьрговията или не си плащам редовно?Мен що не ме затварят,защо не ми намират цигарки по джобовете?

Ако се окаже неосьждан,без висящи дела,без да е продавал и без да е осигурявал терен по бих се замислил,така от кьдето и да го погледна тия 8 месеца са му малко.
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 11-02-12, 09:15.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X