Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
    ... П.С. Забравих да спомена гумите: Тойотата е с АТ(пълна скръб на това време), МЛ-а със зимни гуми(но стари)
    Доста съществен момент е използването на подходящи за условията гуми. Дори повече, отколкото наличието на разните му там "помощни колелца".
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Когато споменавах за гумите, нарочно написах стари, понеже и те, въпреки че са(били)зимни, не се представят вече добре и ги приравнявам като поведение с АТ-то.
      M57D30T1
      W450

Коментар

@bat_vanko:
        Със сигурност ще има разлика ако сложа зимни гуми, но въпреки тях на това време киша и лед под нея пак ще е трагедия. Пак ще има поднасяне по коловозите в малките улички. Само че ако Тойотата "тръгне" тежко им на колите наоколо, много по- трудно може да се овладее, докато при автомобил с ЕСП в момента в който колата "тръгва" системите се опитват да я вкарат в пътя или поне отнемат газта да не направиш някоя по-голяма беля.
        Но, всеки си има мнение де. Аз за себе си съм направил своя избор с кое ми е по-комфортно и с кое се чувствам по-безопасно през зимата. И затова карам на жената МЛ-а

П.С. леката ми кола е БМВ(само задно) и честно казано ако не беше толкова ниско предната и броня му броня не задираше щях да си го карам. Представя се изключително добре(че да не кажа по-добре от тойотата на определени места) Въпреки че е с "фалшив" блокаж удивително добре си драпа.
        M57D30T1
        W450

Коментар

• Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
          АБС-а е несравним при спиране на твърдо, но на лед не ме кефи...
          много ми е интересно как ще сработи на твърдо и сухо...
          а за мокро, сняг и т.н. това, че сработва е съвсем нормално и така трябва да бъде - работата му е да сработи!
          Някои хора си мислят, че трябва да пуснат спирачката щом "щрака" АБС-а

Много плюене се изплю по всесезонните гуми, но аз съм доволен от Гудиърите, които сложих на витарата... Естествено, че с чисто зимни ще е малко по-добре, но и с тези се справя чудесно... Естествено говориме за нови гуми, а не такива на 50 000км... В крайна сметка с каквито и гуми да си, пак трябва да се съобразяваш с "паметниците" по пътя... И сам да можеш със 100кмч, като не можеш да ги заобиколиш, пак се тътриш с 40 и си късаш нервите...
          Да не забравяме, че миналата зима нямаше никакъв сняг - питайте ме тогава как съм се ядосвал със зимни гуми за 1400лв
          Ако не бях ги продал, гаранция сняг нямаше да има!
          Когато си подготвен, снега не ти пречи... Вие да сте чули в Иркутск (например) да обявяват "код червено" за снеговалеж

най са ми чудни тия, дето се плашат от "коловозите по малките улички" - с тях колата става като трамвай - върви си по коловоза и няма грижи... Аз поднесъл трамвай не съм виждал... Проблема с коловозите е единствено, че на леките коли чупят спойлери, престилки и т.н. Е, проблем е и ако се опитваш да паркираш успоредно Но от това не стават "катастрофи"
          Последно редактирано от alex_markov; 08-02-12, 18:26.
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ела да покараш по коловозите из Манастирски ливади със спрелите на милимунда коли от двете страни и пак ще си говориме. Колкото и да са като "релси" все ще ти се наложи, заради някой спрял накриво, да трябва да "кривнеш" нанякъде и става веселба. И друго заради кишата съвсем не се виждат къде точно вървят коловозите, а понякога там 2-3 см. са фатални да треснеш някой
            Последно редактирано от josecuervo; 08-02-12, 10:24.
            M57D30T1
            W450

Коментар

Тедо: Имам предвид че когато скочиш на спирачките на сух асфалт на кола без АБС спирачния път е значително по-дълъг от този на кола с АБС. Но уви: при ниска скорост (спиране на кръстовище да речем), на заледен път не ми харесва как работи.

А Паджеро със зимни гуми стои като залепено с дъвка на пътя, нищо че е лед, киша или сняг. Същото се отнася и за Тойотата. Пробвай - ще се убедиш!
              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

ами докато ги заобикаляте, ще спират накриво... оня ден чукнах едно огледало за съжаление нямам булбар...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                  А Паджеро със зимни гуми стои като залепено с дъвка на пътя, нищо че е лед, киша или сняг. Същото се отнася и за Тойотата. Пробвай - ще се убедиш!
                  нали карам и пасат със зимни гуми - спира и завива по-добре (естествено)... Него не бих карал с не.зимни гуми, че някъде може да се наложи да бутам...
                  За леда може да поспорим... особено како има шепа пресен сняг отгоре...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    ами докато ги заобикаляте, ще спират накриво... оня ден чукнах едно огледало за съжаление нямам булбар...
                    АдмирациЙ
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ти какво предлагаш да ги прескачам, или може би да ги удрям?
                      M57D30T1
                      W450

Коментар

Аз си оставам на мнението, че съвременните зимни гуми са мислени за едни определени "зимни" условия - леко заледен асфалт, твърд утъпкан сняг, пресен пухкав сняг, но не повече от 10-15см и евентуално киша/тежък размекнат сняг, но отново не повече от десетина сантиметра. Статистически това са най-често срещаните зимни "затруднения" по 90% от пътната мрежа, пък ако случайно стане по-зле има "код червено"
                        Вчерашният ден тук го доказа на 100% - навят на плътни преспи (20 и повече см) сняг по улицата, която има лек наклон (не повече от 3-4%) се оказа непреодолимо препятствие за 90% от возилата, като всички закъсали бяха със зимни гуми. Както писах по-горе, за двата "паркетника" се наложи дори да се опъва лебедка.
                        В случая отбелязвам и факта, че Бриджстонското АТ на Диското се държи в пъти по-добре в снега от Гудрича на Паджерото, особено като става дума за странично хлъзгане.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Като си избрал да караш паркетник - ще заобикаляш.

Друго главоболие с голяма част от паркетниците при движение по тесни квартални улички е, че огледалата им са на нивото на огледалата на доста леки коли и баничарки. А като си качен на 33-ките величествено плуваш над тях ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                            С други думи чувствам се некомфортно и винаги с повече от повишено внимание когато я карам(особено по заледените коловози в малките улички).
                            Точно за това си много по-безопасен с ТЛК-то, отколкото с МЛ-а.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                              Точно за това си много по-безопасен с ТЛК-то, отколкото с МЛ-а.
                              Ако имаш впредвид повишеното внимание, при зимна обстановка независимо от МПС-то, винаги съм с повишено внимание.
                              Както и да е де.. Всеки да си кара каквото си иска! Аз за себе си съм направил избора какво да карам по това време. Целта на по-горните ми постове беше само споделя моите впечатления от две 4wd толкова различни машини по заледените улици на София.
                              M57D30T1
                              W450

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                А като си качен на 33-ките величествено плуваш над тях ...
                                И се срещаш с огледалата на бусовете!!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X