Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Земаш лопатата и с нея бой, докат сЪ научи, след туй, ще си я ползува по предназначение...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      Земаш лопатата и с нея бой, докат сЪ научи, след туй, ще си я ползува по предназначение...
      И сутринта, и сега ринах яко, но ми трябва кирка, нЕмам....но до неделя ще се сдобия.

Коментар

Преди 2-3 години 5-6 подготвени истински джипки в Люлин Планина опъваха лебедки на черен път верно бая разлигавено ама на лебедки, пътя води до една поляна на билото заобградена от гора без път(поне за джипове) а горе Голф вътре в него момче и момиче малко като виц ама така си беше даже некои от тук пишещите може и да се припознаят в случката има я некъде документирана из форума. Та въпроса ми е Голфа паркетник ли е или OFFMONSTER гад???

п.п. А 10-на дена до днес бех с една от служебните ни баничарки че жената не си дава паркетника а мойта е в бокса, иначе никви ядове из "снежна" София с Партнерчето навсекъде е чук, не се бех качвал на такова нещо до сега но определено съм с доста приятни впечатления освем със странната стойка вътре в него, много шантава седалка.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

днес разбрах какво е да си хокейна шаиба в мач на звездите от НХЛ.с един туарег понеже собственика е скъп на брашното ,а евтин на триците,кара със всесезони гуми както ми каза тои.добре че са някакви си там системи да го пооправят иначе жив зян.като удари спирачка и ни трябва парашут отдзад като на самолетите да спираме.та зимен потник и летен кожух нямало.караите със зимни гуми.

Коментар

Сутринта до детската градина на детето (в Драгалевци, над Перла) се качихме само аз с Диското (с АТ-та на Бриджстоун), две Q7 и едно Паджеро 4 (всичките със зимни гуми). Следващото най-добро постижение беше на Х5, което стигна до по-долната пряка. Леките коли не стигаха и до половината на баира.
            По нашата улица (най-високата в Горна Баня) цял ден беше веселба. Даже и лебедки се опъваха за две РаВ-чета, а Дачията на една видна столична охранителна фирма я извлекоха с... багер. Цяла сутрин ринах пред нас.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0952.jpg
Прегледи:1
Размер:116.1 КБ
ID:5345780
            Вечерта тръгвам да взимам детето и заварвам едно А4 наполовина полегнало в купчината, дето я наринах отстрани на пътя...

Та - не е до "паркетници", "истински джипки", "баничарки" и т.н. Както се казваше в една реклама - "Не става само с ядене! Трябва и акЪл!"
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Зимни та зимни гуми. Ласа ОК 144 какви са? Защото аз съм с тях и нямам проблеми с потегляне, спиране, копане...

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                Зимни та зимни гуми. Ласа ОК 144 какви са? Защото аз съм с тях и нямам проблеми с потегляне, спиране, копане...

Моем и с потник зимата ма някак си предпочитам кожухчето.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Пишете си вие ама аз ей сега теглих поредният който си мисли че кара "жип". волво някакво си, което според мен си е едно по-височко комби. Предлагам ако искате да дойдете утре на тест с паркетници, има си един капан, лед, яка дупка, абе всички екстри. Ако искате и точното място ще ви кажа. А?
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    ...който си мисли че кара "жип".
                    По-страшни са тия дето си мислят, че "жип"-ът ги кара тях.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Тази седмица имам възможност за заигравки, както и желание, ако не за друго, то поне да понатрупам малко снежен опит
                      Бих дошъл да видя до къде ще се справи Фронтерата със зимните гуми. Както и аз, разбира се.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Моем и с потник зимата ма някак си предпочитам кожухчето.
                        Няма потници, въпросните гуми си вършат работата перфектно. Влез в подфорума на ВАЗ и чети или питай - там повечето хора са с такива. Просто тази кола с тези гуми е чудесно и евтино решение. Напълно предвидима е на асфалта (и много шумна, факт) и на мокро, и на снежно, и на ледено. А не е зимна - "кална" е. Самият факт, че аз дърпам закъсалите коли, а не те мен до този момент говори добре и за гумите, и за колата. Вярно, дръпнах в този момент и дявола за опашката. Сигурно има някакви малко по-добри гуми, но 100% и цената им ще е много по-такава.

И ся кво?

Коментар

Много камикадзета има, това е факт. Като се има в предвид, че населението е обедняло яко, нали се сещате с какви гуми са
                          В момента в кв.Капана в Пловдив, не ви трябват "истиски" , "паркетници", SUV ,мув и т.н. трябва Ви ЛОПАТА за да паркирате.
                          Голям ФЪН е. Една Нива така се окопа при опит за паркиране... че ще я вадат на пролетта

Коментар

Голяма хвалба на всесезонките. За малко ще се помисля за луд дето имам 2 комплекта гуми и джанти за джипа и ги сменям при смяна на сезона.
                            Имам много добро наблюдение за гумите Преди година на една стръмна отсечка в планината, се качвах с Паджерото и дърпах шейната нагоре. Та на този въпросен участък имаше доста джипки за уикенда. Ще се спра само на Паджеротата защото сравнение с моето само гумите им бяха различни. И така два броя бяха отбили по завоите да не пречат на преминаващите, просто кой до къде е успял да излезе. Едно се качих аз да изкарам, защото водача му неможеше и ни направи голяма тапа, но на мен също ми бе трудно да го изкарам от първия път затова го катерих втори. И тук да спомена:
                            -моето Паджеро, но за разлика от всички други бе с чисто зимни гуми
                            -там където другото изкарах със зор, моето можеже да спре и да потегли (когато е соло)
                            -там където другото изкарах със зор, моето излезе значително по-лесно (когато бе със закачено ремарке)
                            -там където няколко Паджерота не се качиха, аз се качих с ремаркето

За мен А/Т гумите са хубави за смесено каране от тип: асфалт; черно; пясък; вода; трева; кал, но за лед и сняг - само зимна мека гума.

П.П.
                            Само да спомена че горе за разлика от някой джипки, се качи Голф4 фор моушън.
                            Последно редактирано от bat_vanko; 08-02-12, 08:44. Причина: П.П.
                            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

• Така, дойде време и аз да се изкажа какво мисля по въпроса. Вкъщи имам и паркетник(МБ ML270) и непаркетник(ТЛК 80). Първите снежни дни пробвах да карам Тойотата(че е с по-големи гуми и просвет), ама то нито АБС ни друго има. Не че не върви(и минава навсякъде), но благодарение на това че няма никакви подпомагащи системи(дори и АБС) се чувствам опасен, както за другите участници, така и за самия мен. С други думи чувствам се некомфортно и винаги с повече от повишено внимание когато я карам(особено по заледените коловози в малките улички). С МЛ-а е друга работа. Благодарение на на всичките си там ЕСП, АБС и тнт. комютри карам по-спокойно. Когато тръгва да поднася на път с киша и лед отдолу системите си вършат своята работа, не е необходимо като на Тойотата да въртя "руля" като моряк да я вкарам в пътя. До сега не е имало място в София до където да не мога да стигна с паркетника, даже по малките улички сега си намирам по-лесно места за паркиране . И пак искам да повторя, въпреки спомагателните системи които има си карам с повишено внимание и имам едно наум. За мен лично, за това време паркетник със смомагателни системи е по-добър и лесен за каране от класически офроудър.

П.С. Забравих да спомена гумите: Тойотата е с АТ(пълна скръб на това време), МЛ-а със зимни гуми(но стари)
                              M57D30T1
                              W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                                П.С. Забравих да спомена гумите: Тойотата е с АТ(пълна скръб на това време), МЛ-а със зимни гуми(но стари)
                                Според мен ако сложиш на Тойотата нови зимни, ще откриеш огромна разлика, няма да се върти и ще спира 6 точки без АБС.

П.П.
                                АБС-а е несравним при спиране на твърдо, но на лед не ме кефи. Две еднакви коли едната без другата с АБС, когато карам тази без си спирам без приплъзване и всичко е 6, когато карам с АБС-а спирам по-раничко, защото винаги сработва и СПОРЕД МЕН ми удължава спирачния път.
                                Последно редактирано от bat_vanko; 08-02-12, 09:49. Причина: П.П.
                                Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X