Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

[QUOTE=Scrapheap;1761575
    Паркетниците с разните електронни системи (x5, Q7, tuareg и т.н.)на хлъзгав ПЪТ са доста по-добре от истинските честни железа, но има ли повече снежец закъсват. Просто са проектирани, с цел да направят живота на пишман-шофьора по- лесен, а на гъзарите по-вълнуващ и с по-сериозен шанс за оцеляване при ПТП.
    Та по горнобанските, драгалевските и симеоновските улици се справят по-успешно от някой парт-таймер с кални гуми.[/QUOTE]

Те това последното хич и не ти трябваше да го казваш! Лъскава Х5-ца с добри гуми и сравнително добър шофер не може да излезе от коловоз там където се прелита с лека кола. Майтап, ама колана вече не ми слиза от теглича и съединителя на доброто старо желязо взе да понасмърдява от такива. Има ситуации в които всичките тези екстри помагат, но по нашите идиотски пътни условия направо си пречат. Пробвах едно такова чудо да го измъкна на ход и два пъти почти ми угаси двигателя а просто исках да го извъртя на място с ръчна. Гада нямаше копче с което да изхакам всички умности.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Каня ви с " високо проходимите" паркетници в Драгалевци, да ви видя От 7ч. сутринта та досега нищо не се движи по улиците, изключая главната.
      Казвай къде и кога да идваме да се забавляваме.
      И аз се метнах на двойното вече, щот градската кошница с предното си остана на паркинга от снощи.
      Поздрави!
      VITARA, SAMURAI
      FIAT PANDA 4x4 CABRIO
      RENAULT ESPACE QUADRA
      ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        ... Лъскава Х5-ца с добри гуми и сравнително добър шофер не може да излезе от коловоз...
        Даа, в последно време и аз виждам същата история всекидневно. Преди малко стоях 10 мин. на улицата да чакам една 120 -ка да си влезе в гаража. В крайна сметка не успя и я паркира на един от близките "площади", където вече и аз държа леката кола.
        Проблема са им и гумите. Широки зимни гуми стават само са сух асвалт, май. Нормална зимна гума е добра за утъпкан сняг. Но, за коловози и повечко снежец си иска МТ.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Даа, в последно време и аз виждам същата история всекидневно. Преди малко стоях 10 мин. на улицата да чакам една 120 -ка да си влезе в гаража. В крайна сметка не успя и я паркира на един от близките "площади", където вече и аз държа леката кола.
          Проблема са им и гумите. Широки зимни гуми стават само са сух асвалт, май. Нормална зимна гума е добра за утъпкан сняг. Но, за коловози и повечко снежец си иска МТ.
          И аз имам същият проблем всяка вечер, вместо с две маневри, влизам в гаража с около 8-10.
          Май това е всеобща болка, казах и на Андрей Боянов, той също пробва и не можа да излезе от заледен коловоз.
          Но пък какъв кеф е, сега не се налага да ходим до Балкана за да си пробваме блокажите....

Коментар

Цял ден обикалях с Нива-та - чувствам се прекрасно, че имам такава кола. Четири пъти бутах други коли с ръце, веднъж теглих с колата. Моята си спира-тръгва-паркира в преспите - никакви проблеми, няма буксуване. Само при паркиранията понякога изпитвам затруднение - на заден ход не мога да изляза от коловоза, а напред нямам разстояние, за да се прибера хубаво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:niva.jpg
Прегледи:1
Размер:55.3 КБ
ID:5345744

П.П. Ето как калпазанстваме по паркингите:

Последно редактирано от Wattie; 07-02-12, 16:10.

Коментар

Честно казано си мисля, че е проблема в момента е по-скоро с просвета, а не в задвижването. С зимни гуми на два сезона с Пежо Партнер VTC (тези надигнатите), нямам проблем, а е само предно без блокаж (има и такава версия)...

Коментар

Аз разхождам куче. Два пъти дневно за по около 45 минути до час. Квартала е без особени наклони - "Младост" 1. Тези дни няма разходка в които да не бутам някоя кола. Включително и паркетници. Основния проблем според мен са гумите. Всички коли, които се налагаше да се бутат са с нископрофилни или доста широки гуми. При това си бяха зимни гуми, на някой нови. Имам чувството, че зимата е по-добре колата да е с гуми с максималната допустима височина за модела и най-тесния възможен за тази височина протектор. Тази сутрин имаше лека кола легнала на дъното си. Прекалено ниска за коловозите във вътрешните улички.

Иначе е нормално тези, които са 4х4 и са по-високи да имат по-малко проблеми от тези, които не са. Тук паркетниците печелят. Лошото им е, че са доста по-тежки и ако им трябва бутане даже двама души трудно помагат.

Коментар

Не ми се чини толкоз много тоз снег от клипчето /то тва мойто си е завист де/. Зимните гуми за х5 са в размер 235 65 17 и определено не е много широка, диското е с 235 85 16 и не съм имал грижи в снегОт. Само не мога да качвам бурдюр на заден под остър ъгъл на заход. Друг е въпроса, че доста хора смятат за нормално да карат Х5 със зимни гуми но на 20ки джанти, които са като валяци, нищо от това, че са зимни. Доста други паркетници също. Просто не им е проблем до 5 см. Но в това, което е сега зимна София, трябва стандартен размер, а не изгъзици. Пак казвам, заминах в началото на Януари и зимно пирели, което бе за смяна реално /и го смених, че се прасна едната бая лошо/ се движи в сняг от 20 см без проблем. Спира, тръгва, без да съм изключвал "умни" системи. Не е като МТ, но няма начин да не се движи свободно в толкова сняг, като от клипчето с нивата. Дано да падне и тук, ама с тоз вЕт'р над 100км/ч за сега няма изгледи. А с ниската спортна тойота пердаших миналата зима в бая сняг, но със свито сърце и където се бична у 10-15 см и настава голяем филм, та изпълненията са коренно различни с ниска кола без 4х4. Не с 1 ми със 100 на ум и пак не се размина зимата без окопаване, бутане, тикане, сол, песОк и майката в тъмното, а улица Калинка в кв. Княжево ще си остане в паметта ми за цял живот...

Струва ми се също, че прекалено много книжки се раздадоха последните 10-15 години, по-старите водачи не са така некадърни и зиме и лете, но мож' и да бъркам...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Не ми се чини толкоз много тоз снег от клипчето /то тва мойто си е завист де/
                    Аз това ви викам - прави се от мухата слон. За София имам предвид. Навсякъде си минават леките коли, за паркетниците и джипките да не говорим. Тук-таме на някоя по-усойна уличка някой закъса и трябва малко бутане. От време на време някое Ауди остава без престилка. Голям праз.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Струва ми се също, че прекалено много книжки се раздадоха последните 10-15 години, по-старите водачи не са така некадърни и зиме и лете, но мож' и да бъркам...
                    Бъркаш. За старите водачи имам предвид. Повечето закъсали които виждам са разсърдени на общината чичковци.

Коментар

Е те сигурно са от групата на един мой познат, той поживе у САЩ и тука кара без документи, щот с 5 кинта се "опрвял" и с 1 намигане, зимни гуми и акомулатор също не признава, бе дай му геврека да върти. Има доста такива, дето не сменят гума ако не се спука до степен да не може да се лепи, а Дебика и Ласа е най-доброто. Карах едни Ласа, вярно летни, ама това е най-гадната гума която съм ползвал, щеше да ме пречука на малко мокро в прохода Шипка, по-зле от МТ се държеше на всичко. Има доста безрасъдни водачи на всяка възраст, а то си е до съвест...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Та по горнобанските, драгалевските и симеоновските улици се справят по-успешно от някой парт-таймер с кални гуми.
                        Присъединявам се с двете ръце към горното. С паркетника изкачих детска 20 метрова стръмна пързалка, която представляваше 10 см утъпкан сняг и под него черен лед. Голямо щракане беше, но не спря до горе. Гумите му са GY Ultra Grip на един сезон и с размер 265/55/18. С Вранглера стигнах до средата, изорах снега и стъпих на леда. И така няколко пъти. Почти без газ, но изораването до леда настъпваше задължително и след него тръгвах назад независимо кай педал натискам и колко. Хем не съм с МТ гуми. Part time не е за тая тънка и лигава смес от луга и сняг. Върви ама друго си е full time. Е, поне не ми пука кой как ще се изджаса в гумите или железата ми. Днес имаше двама кандидати ама заради пустия ми инстинкт се отърваха. Хем се клех вчера че ще ги джасам когато ми се удаде възможност и са си виновни сами. Нищо и утре е ден
                        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Nissan Pathfinder 1998г, на заден мост си ходи на където си иска, ама като му бутна ръчката е като снегорин, супер доволен съм, само да не беше чупил скорости ))

Коментар

Засега по мои наблюдения най-големият проблем в София са коловозите в междублоковите улички.
                            Тази вечер не успях да вкарам в гаража по познатият ми начин, наложи се след около 10 опита да обърна посоката и да пробвам пак.
                            По този начин успях, но пак с 6-7 маневри, проблем се оказват коловозите, няма излизане, чист черен лед са.

Щом вкарах в гаража и тъкмо затварях вратата, един пасат нов модел 4х4 легна по корем пред мен, хайде пак бутане с един случаен пич....и те така.
                            Гумите са ми такива каквито ги дава по каталог производителя за пикап Л200, зимни Бриджстоун.
                            Май ще слагам гумите с шиповете на мотора и ще забравя за проблемите с 4х4, тая работа много сложна ще се окаже.

Коментар

Дам, като не се чисти, а после вали дъжд и после пак е минус майка плаче, грамофон свири и пак снЕг и пак не се чисти и ръси, се минава на шипове, па те нека ти пишат акт, че трошиш "здравите" и "почистени" пътни артерии .

Коментар

Като стана дума за коловоз... Днес един пич лашкаше, лашкаше колата, накрая с тонове зор излезе от коловоза и паркира. Аз го добутах, за да се намести по-добре и да не пречи на движението. Упражнението отне поне 3-4 минути. След това слезе, взе от задната седалка и извади... лопата за ринене на сняг. Чистак-бърсак нова.

И за к`во ни трябваше да я пробиваме тая канара сняг? ФУУУУ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X