Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ);)

След като преди вече две години продадох и последният си "Истински Джип" и минах на Паркетници (в момента Кашкай+2). Извън пътя съм излизал 2-5 пъти, никога не съм закъсвал, но и НЕ изпитвам кеф от това - просто не стават за разходки.
    Но мисълта ми е за Софийските (а предполагам и навсякъде другаде) Реалности - Тази зима се случи Много студена, че и снежец наваля, поне в моя квартал си е снеговито и ледовито

И О'Чудо Кашкайчето без никакви претенции си цепи и не се оплаква, викам си значи условията са много добри, да ама вчера решихме да Изкопаем Микрата на Жената Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:63.5 КБ
ID:5959182и за да не кажете че ви лъжа, ето след малко игра на децата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:81.0 КБ
ID:5959183- Речено Сторено (както казва ГошкоЛошко), след час Копане и размразяване най-накрая колата е като след археологически разкопки, НО Никакъв шанс да помръдне на леда и лекия борд наоколо, с помощ от Приятел (Благодаря Мишо) я извадихме, мръднах я 5 метра и пак се закопа, пак бутане... след обяд Жената се прибра и за да се размине с друга кола мръдна 2 метра от леденият коловоз (пак на Пътя) колата ЛЕГНА. Извадих за пореден път Кашкая и я издърпах като тапа от шампанско...
    Та дългата история накратко - Изненадан съм от "повдигнатата лека кола" с "оплювано и Не истинско 4х4" - Прекрасно поведение, Идеално си изпълнява задачата да те прекара от точка А до точка Б по Някакъв път в 99% от възможните условия, докато стандартната машина се Провали в тази си задача 3 пъти за един ден!

темата е преместена в кошчето, защото се превърна в говорилня, но сигурно така е по-забавно
    Последно редактирано от alex_markov; 17-02-12, 08:45.

От: За Паркетниците и Зимна София (нЕкой РазмислИ)

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    ... Изненадан съм от "повдигнатата лека кола" с "оплювано и Не истинско 4х4" - Прекрасно поведение, Идеално си изпълнява задачата да те прекара от точка А до точка Б по Някакъв път в 99% от възможните условия ...
    Аз пък се изненадвам, че ти се изненадваш. "Повдигнатите леки коли" са направени точно за такива цели и не се сещам за причина да не могат да си свършат работата.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Баща ми кара вече второ волво ХС 90. Старото съм го бутал защото не може да тръгне на никакъв сняг с малко лед под гумите. Но сравнявайки Моя джип Гранд Чироки с ХС-то при движение по заснежен и заледен път Волвото се държи много по-стабилно и с него могат да се държат по-високи скорости. Може би благодарение на усъвършенстваната АСК със "зимен" режим и ESP до момента в който си се окопал всички "+" са за паркетника. В дълбок сняг малко му малеят 200те кончета и дизела доста се замисля преди да отлепи, но в доста случай това даже е "+". Е мнозина ще кажат, че WJ също е паркетник, но това си е друга бира.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз пък се изненадвам от поведението на Микрата. Самият аз имам Нисан Примера, а жената Форд Фиеста. Зимата никога не са имали проблеми със снега и студа, включително на Пампорово и Боровец.
        HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Аз пък се изненадвам, че ти се изненадваш. "Повдигнатите леки коли" са направени точно за такива цели и не се сещам за причина да не могат да си свършат работата.
          Изненадвам се, защото очевидно съм ги Подценявал до сега! Е сега най-важното е да не ги Надценя

Първоначално публикуван от dimkaraganchev Преглед на мнение
          Аз пък се изненадвам от поведението на Микрата. Самият аз имам Нисан Примера, а жената Форд Фиеста. Зимата никога не са имали проблеми със снега и студа, включително на Пампорово и Боровец.
          И аз се изненадах, но микрата е нова (на 1 година), с нови зимни гуми Нокиан (не помня модела)... Но фактите са тези... Вярно, че при мен Снега е Повечко и няма нищо общо с центъра

Коментар

E то и кашкавала да легне и него ще трябва да вадиш. Микрата е бая нисичка. Модуса на жената си пердаши безгрижно миналата зима, а сняг в Княжево имаше бол, пък и гумите му бяха на 3 зими. Всичко като легне на купе/мост и става проблем, знаеш го още от времето на първия си истЕнски жип . Може да пробваш с вериги дали ще има разлика...

Коментар

И аз съм изненадан за Микрата. Може би, защото е лекичка. Иначе Нокиан са много добри зимни гуми, пък и нови щом са...
              Но е вярно че в някои улички има доста дълбоки коловози, в които ако влезеш с ниска кола, може да опре.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

А трябваше да пробваш и някой класически парт-тайм пикап с М/Т гуми как се държи на заснежен път и вече с "двете ръце" щеше да гласуваш за паркетника...

Миналата зима щях да падна от смях заради един колега, който беше пътувал от София до Созопол на "4Н" с пикапа си от страх да не се завърти... и то при скорост 70-80кмч... Аз през същото време с пасата си перках със 100-120 без никакъв проблем...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

и аз се убедих, че истинския джип (JEEP) с цели мостове, но за сметка на това, с отворени диференциали на хасвалта не е нищо особено, добре поне, че беше фултайм.
                  а парттайма си е само за истински шофери - камьонджии, аз такова на хлъзгаво, само на задно......... никогаж - шубе ме е........ кола само със задно съм карал последно 85-та, на шофьорските курсове
                  виж, сега с паркетника е друга бира, даже се забавлявам как държи в завой и как джапа в коловозите

Коментар

С жена ми си делим форд ескорт 1,6 бензин на газ и само когато и на двамата се налага да караме аз съм наказан с рейнджъра . Или по точно предпочитам аз да съм виновен ако нещо се случи . Без товар в легена и само на заден мост трудно ама много трудно се кара . Да не говорим че е с гуми нито за лято и нито за зима или всесезонни .
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      А трябваше да пробваш и някой класически парт-тайм пикап с М/Т гуми как се държи на заснежен път и вече с "двете ръце" щеше да гласуваш за паркетника...

Миналата зима щях да падна от смях заради един колега, който беше пътувал от София до Созопол на "4Н" с пикапа си от страх да не се завърти... и то при скорост 70-80кмч... Аз през същото време с пасата си перках със 100-120 без никакъв проблем...
                      Хм интересно защо ли не ми е смешно на мен!
                      Сигурно защото и мойто камионче е парттайм, ама нали е за карачи. Иначе и аз със Полото и нови зимни фулди карам със сто!!!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Лелеее, как ли се научих да карам на москвич, като тогава чистенето не беше популярно, гуми в магазина имаше два вида - за москвич и за волга, а за коли с предно не бяхме и чували почти ...

Разглезили сте се пичови.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От всичките МПС-та на разположение,вярно тези дни най-трудно се кара Черокито-парт-тайм,ръчка.Сигурно затова не слизам от него.Е, вярно е и че ми смяха на една заледена улица на баир,като я пробвах само със задното."Нали е джиБ, що така буксува и върти г@зо".Какво да им обясняваш на голфаджийте
                          Но си има своя чар да се подврътваш по хлъзгавото.Но с педалите се работи като с балерини и в завоите се влиза доста внимателно.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Лелеее, как ли се научих да карам на москвич, като тогава чистенето не беше популярно, гуми в магазина имаше два вида - за москвич и за волга, а за коли с предно не бяхме и чували почти ...

Варенбурги и тарабанти имаше доста и зимата вървяха добре .
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Споооооменииии. И на мен първата ми кола беше москвич 412д дефорсиран, с видинки на неясни години, завойте взимаше с газ, поднасяне, абе рали, но до Пампорово, зимата никой не можеше да ме мине - факт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X