Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кажете сега, че не е идейно!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кажете сега, че не е идейно!

Ето едно мнение, което напълно споделям:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...izmut/?ref=rss

П.С. И най-важното в случая е, че нещо се случва, че нещо се обсъжда. Иначе всичко е просто част от средата, в която живеем. Нещо, с което сме свикнали, което не забелязваме. Има нужда от подобни провокации - паметника ще се изчисти - нито е разрушен, нито е откраднат. Но важното е, че ще останат въпросите.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

http://www.dnevnik.bg/photos/2010/02...?pic=1#picture

Това не е ли достатъчно?
      Все си мисля, че паметник, на нещо дето се е саморазпуснало ни е малко в повече.

Коментар

В крак с времето...

Коментар

Оставете го така, но обявете че ше го почистите след 1 год. После разрешете да се посещава от туристи, турнете разни скари-бири, разрешете двойки да сключват граждански брак, снимайте филми, правете шоута, репортажи от там и т.х. и т.н......Помислете малко американски.....и парите ше дойдат, повлечени от рекламата. Ама ние...дай да го чистим, да лъскаме....и да не го гледа никой.

Коментар

Само да вметна - от това че ще нашарим нечий паметник с боя, историята няма да се промени, колкото и да ни се иска. За мен паметника на американските летци е позор, но никога няма да си помисля да го мацам с боя или да го взривявам.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от lazarlk Преглед на мнение
              Оставете го така, но обявете че ше го почистите след 1 год. После разрешете да се посещава от туристи, турнете разни скари-бири, разрешете двойки да сключват граждански брак, снимайте филми, правете шоута, репортажи от там и т.х. и т.н......Помислете малко американски.....и парите ше дойдат, повлечени от рекламата. Ама ние...дай да го чистим, да лъскаме....и да не го гледа никой.
              Ето едно разумно предложение.
              По стечение на обстоятелствата напоследък често ми се налага да се разхождам там, и ви уверявам, че никой - абсолютно никой не обръща внимание на този ..............( няма да си казвам мнението, че в случая не е важно), но в деня на "поругаването" - О чудо!!! тълпа от желаещи да снима пред него
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0010.jpg
Прегледи:1
Размер:114.5 КБ
ID:5286660Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0012.jpg
Размер:65.3 КБ
ID:5286659

Заседях се в района за около 40 мин. и без да преувеличавам за това време го снимаха над 100 човека. Включително на два пъти идваха патрулки(различни през 15 мин.)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0011.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5286658, които изглеждаха доста глуповато, защото явно някой ги е пратил ама и те какво да правят поснимат-поснимат, па си тръгнат
              TLC 90 1KZ-TE 2000г.
              "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Лошото според мен е, че не четем поне веднъж годишно такива неща, а на това дребно хулиганство му се обърна толкова внимание по медиите. Може би в края на краищата това е целта - да има дебат по тая цапаница, вместо по това да се издигне паметник тук-там. Имаме толкова история, неподвластна на политически цветове, че всяка седмица да откриваме монумент, а то.... Тъкмо ББ да открие и още нещо...
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

http://dnes.dir.bg/news/vezhdi-rashi...a-8878599?nt=4
                  Ще го чистят паметника!
                  Ще ни струва 840 лв.
                  Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                  Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Същите такива "гениални" художници са изрисували целия център на София, който пък е от царско време. Сега да попитам Царя ли (не Симеон), комунизма ли, кой е виновен, че столицата се превръща в негърско гето. За някой днес е забавно че паметника на злата съветска армия е боядисан "весело", за други ще е забавно ако боядисат американското посолство в Л***о кафяво, за трети пък е доста неприятно да гледат "творчеството" на тези модерни творци по току що ремонтираната си фасада.
                    Докато в нашата прекрасна бананова република, се кефим, че някой е разрушил нещо чуждо, никога няма да се оправим! Ама никога, не съветски, не европейски никакъв съюз, ако ще и протосите да дойдат и те ще се хванат за главата.
                    Как всички останали държави от соц. блока направиха така, че запазиха доброто от старата система и го комбинираха с доброто от сегашната (им) такава и взеха че тръгнаха напред, само ние се дърпаме 20 години и се набеждаваме за комунисти и капиталисти, а като цяло тъпчем на едно място, че даже вървим назад.

По въпроса за автора на това "изкуство", браво уцелил е в десятката, вчера ценностите са били такива, днес са шарени анимационни герои.Сега половин България го има за велик, другата иска да го застреля...

Начина да станем европейци, е не като разрушаваме направеното от комунисти, монархисти и секви други исти, ами като започнем да се държим и да мислим като едно нормално общество с всичките му норми и ограничения!

п.с. Ако например не ви харесва паметника на съветската армия, много просто, вземете и постройте по-голям, по-красив паметник - на Симеон 2, на Бойко Борисов, на Иван Костов, на Сергей Станишев...
                    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
                      Същите такива "гениални" художници са изрисували целия център на София..
                      нелепо и изопъчено твърдение.

..не съветски, не европейски никакъв съюз...
                      първото е прототипа на второто.

Как всички останали държави от соц. блока направиха така, че запазиха доброто от старата система и го комбинираха с доброто от сегашната (им) такава и взеха че тръгнаха напред..
                      цъфнаха и вързаха като Грузия.

вчера ценностите са били такива, днес са шарени анимационни герои..
                      маскота на Макдоналдс и Дядо Коледа не са. А защо вече не е Дядо Мраз а Дядо Коледа ли ?
                      Е защото вече празнуваме Хелоуин и Св. Валентин. (ако че не сме поне и католици)

Начина да станем европейци.. с всичките му норми и ограничения!
                      Мене никой не ме е питал дали искам да ми забранят да си варя ракията и да ям щкембе.

п.с. Ако например не ви харесва паметника на съветската армия, много просто, вземете и постройте по-голям, по-красив паметник..
                      На дали, повечето БЪЛГАРИ биха построили примерно читав дом за сираци, а на фасадата да има медна табелка 1м Х 1м По случай : нещо си.

Форум значи всеки да изкаже мнение, не да убеди другия в неговото. Ни съм ни политик, ни поп да имам полза да убеждавам някого за някаква кауза, но по аватара ти и само, се подразбира твоята.

Коментар

Форум значи всеки да изкаже мнение, не да убеди другия в неговото. Ни съм ни политик, ни поп да имам полза да убеждавам някого за някаква кауза, но по аватара ти и само, се подразбира твоята.
                        А каква е моята кауза? Ако си сложа снимка на Корсата, нацист ли ще стана? Нямам кауза, поне не такава Просто не приемам за нормално вандализма.

На дали, повечето БЪЛГАРИ биха построили примерно читав дом за сираци, а на фасадата да има медна табелка 1м Х 1м По случай : нещо си.
                        Брех, цяла България, пълна с домове за сираци и старци, с красиви медни табелки... Не знаех, че тия сгради по черноморието са такива? Иначе ако някой го направи би спечели само уважение, поне от мен!

маскота на Макдоналдс и Дядо Коледа не са. А защо вече не е Дядо Мраз а Дядо Коледа ли ?
                        Е защото вече празнуваме Хелоуин и Св. Валентин. (ако че не сме поне и католици)
                        Явно не ме разбра, не ми пука дали е дядо Коледа или дядо Мраз, въпроса е че българина си формира ценностната система така че да е угодна на настоящия шеф. Утре може пък да има паметник на Мао Дзедун
                        После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Утре може пък да има паметник на Мао Дзедун
                          Както е тръгнало - нищо чудно. При което услужливо ще взривим както паметниците на савеЦката армия (мръсни окупатори, прецакали братята-арийци, тире освободители), така и на гнусните империалисти от 6-ти американски въздушен флот - тука е за напреднали, от кой са ни освобождавали - оди го разбери (а пък великия Великия Кормчия никак не ги е обичал ни едните, ни другите). Или ако не можем - тайно ще уринираме зад тях - в израз на горда и непримирима гражданска позиция. Ей тогава ще се въргалям по земята от смях

П.С. Виноват - аз също съм пикал зад паметника на савеЦката армия. Искрено си признавам - не беше израз на дисидентство, просто ме беше напънала нуждата, след N на брой бири в Баба Яга. Ама ако ше дават медали за тва - да се запиша и аз ?
                          Последно редактирано от windwarrior; 21-06-11, 00:31.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Аре, който гледАл, гледАл, който снимАл - снимАл. В момента (1 часа сутринта) до паметника се е подредило бусче на почистващата фирма, под усилена полицейска охрана - 3-4 патрулки, една дузина и отгоре полицаи. Пълен смех! Както по тъмна доба се е нарисувало, така и ще се чисти - в среднощен час, далеч от погледите. Явно се е притеснила нещо народната власт - от "човек с качулка и четка в ръка".
                            Последно редактирано от badeff; 21-06-11, 01:16.
                            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                              Лошото според мен е, че не четем поне веднъж годишно такива неща, а на това дребно хулиганство му се обърна толкова внимание по медиите. Може би в края на краищата това е целта - да има дебат по тая цапаница, вместо по това да се издигне паметник тук-там. Имаме толкова история, неподвластна на политически цветове, че всяка седмица да откриваме монумент, а то.... Тъкмо ББ да открие и още нещо...
                              А бе нещо и за такива неща не ми се чете - ама хич. Като погледнеш снимките на ханския паметник, и позачетеш малко прес-съобщението, и ти се доплаква. Тотално несъразмерен мини-постамент под 6-метров псевдореалистичен бронз, облицован с гранитни плочици по един сант дебели... хайде, няма нужда. Едно, че тоя стил в монументалната пластика е леко отшумял от има-няма половин век, ама като няма и пари да се направи като хората - излагацията е пълна. (За сравнение - еврейския мемориал в Берлин.)

Последните официални интервенции около паметника на Съветската армия - покрай строежа на метрото - са пълна скръб също. Там, където се копа, гранитните бордюри са подменени с циментови ментета, гранитният плочник е нареден с г*за си (познайте защо няма вече сериозни скейтъри да карат там), а възстановяването на алпинеума от царско време се сведе до разхвърлянето на малко камъни по хълмчето. Така че и паметникът - такъв, какъвто е - си е съвсем адекватен и на място, и намесата на хората с боичките беше единствената смислена акция, която може да се произведе по него в момента.
                              Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                                Аре, който гледАл, гледАл, който снимАл - снимАл. В момента (1 часа сутринта) до паметника се е подредило бусче на почистващата фирма, под усилена полицейска охрана - 3-4 патрулки, една дузина и отгоре полицаи. Пълен смех! Както по тъмна доба се е нарисувало, така и ще се чисти - в среднощен час, далеч от погледите. Явно се е притеснила нещо народната власт - от "човек с качулка и четка в ръка".
                                Достраша ги да го оставят още малко.Много дискусии се заформиха(не само тук),хората мислят!
                                Супер си беше така!
                                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X