Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кажете сега, че не е идейно!

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Кажете сега, че не е идейно!

    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Това не е войнишки паметник! Това е паметник на чужда армия. Прави разлика между двете. Смъртта на всеки войник е достойна за уважение. Каузата, преследвана от армията, докарала го тук и дала му заповедите - не винаги.
    Добре де, паметник на чужда армия е! Тогава да похвалим творците - браво момчета! Оная нощ е бил паметник на чужда армия - тази нощ може да е паметник на наши войници.
    Мисля, че ясно изразих мнението си, като осъждам гаменската постъпката. Не защитавам "каузата, преследвана от армията".
    Нали темата е с такова заглавие - относно идеята на тези със спрейовете.
    Това, че човешките фигури и целият ансамбъл на конкретния паметник им се е сторил подходящ, съвсем не значи, че следващия път ще пощадят някой друг, който има стойност

    Дори в момента докато пиша в офиса, гледам през прозореца една сграда, чиято фасада пресъздава "идеите" на подобни творци
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

    Коментар


    • #92
      От: Кажете сега, че не е идейно!

      На мен пък ми е забавно. И не, не би ми било забавно, ако така постъпят с паметника пред Народното събрание, паметника на Левски или Руски паметник.

      Първо, графитито е направено с вкус и чувство за хумор.

      Второ, вместо да пищим колко бил осквернен паметника на окупационните войски, може би трябва, както каза Спарки, да погледнем нашите си паметници.

      И трето - не се бойте. Феновете на Съветския съюз ще го почистят скоро.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

      Коментар


      • #93
        От: Кажете сега, че не е идейно!

        Големи приказки се изприказваха за една правилна постъпка. Според мен не трябва да има такъв паметник и след време няма да има, просто още не му е дошло времето. История било...ама има моменти в историята които трябва не да помним, а колкото се може по-бързо да забравим. Именно за това Варна е Варна, а не Сталин, Добрич не е Толбухин и т.н. Колкото има право на паметник на СъвеЦката армия (която вече не съществува), толкова има право и на паметник на Турската армия. Щото нали и нейни войници били умирали тука. Интересно дали в Полша има паметник на СъвеЦката армия, или в Чехия, или в Унгария.....

        Коментар


        • #94
          От: Кажете сега, че не е идейно!

          Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
          Оная нощ е бил паметник на чужда армия - тази нощ може да е паметник на наши войници.
          Когато го направят върху паметник на наши войници, такава дискусия като сегашната въобще няма да има. Погледни всичките мнения - никой не е поругавал нечия войнишка памет. Би било жалко, най-малкото.

          Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
          Това, че човешките фигури и целият ансамбъл на конкретния паметник им се е сторил подходящ, съвсем не значи, че следващия път ще пощадят някой друг, който има стойност
          Но не означава и обратното.

          Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
          Дори в момента докато пиша в офиса, гледам през прозореца една сграда, чиято фасада пресъздава "идеите" на подобни творци
          Между това, дето обсъждаме, и драсканиците върху някоя сграда, общото е само боята. Нищо повече.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #95
            От: Кажете сега, че не е идейно!

            И още нещо. Всеки ден в страната ни изчезват паметници на НАШИ възрожденци, борци за свободата ни, родолюбци и будители, чийто принос за историята ни е БЕЗСПОРЕН. И никой не отваря дискусия тук, никой не пуска тема-ЗАЩО ЛИ........Колко бюстове на българи заминаха за скраП, откраднати от чернокраките. А сега даже чета изказвания от типа на...."да им завреш дулото в джуките, да ги пратиш в тухларните тия...." Господа, времето на комунистическите методи за избиване на собствения ви народ отмина....осъзнайте се или се лекувайте.
            Последно редактирано от derhunter; 20-06-11, 12:25.

            Коментар


            • #96
              От: Кажете сега, че не е идейно!

              Със съжаление отбелязвам, че почти всички, даже и хора с претенции в мисленето, даже и хора с основателни претенции в мисленето, реагират на темата като бик на червено. Единственото разнообразие е, че всеки реагира на своето червено.

              Коментар


              • #97
                От: Кажете сега, че не е идейно!

                С него или без него ми е все тая. Наистина е грозен и ако го няма не бих страдал. Итересно ми е ако същите тези" художници" отидат и усерат по аналогичен начин паметникът на загиналите хамерикански летци, каква ще да е дискусията тук и какво ще им се случи ако ги хванат
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                Коментар


                • #98
                  От: Кажете сега, че не е идейно!

                  Моето писание по-горе визираше отношението към паметниците въобще. Болно ми като гледам как хората масово боледуват от къса памет. Къса памет означава заличаване на история. Този вандализъм показва тенденцията. Самия акт е без значение - сега е боядисан, сетне ще го измият.

                  А сега за конкретиката:
                  В много градове на цивилизована Европа има паметници на Съветската армия, защото това е армията ликвидирала с военни методи фашизма, който е заклеймен в цял свят, ако не се лъжа. Съветската армия е влязла в България именно в тази си функция. За това, че сме станали Съветски протекторат не е виновна Съветската армия, а Политиката на зелената маса, в която дейно участие са взели и представители на всички демократични тогава държави. Там се реши да сме в тази зона, а не от военните действия на Съветската армия. Дори напоследък четох някъде, че дори никой (нито едните, нито другите) не ни е искал. Не сме имали дори ролята на разменна монета. Истината е, че никой не ни е е*авал и тогава и сега. А трагедията си е за нас.
                  А Съветската армия си е вършела работата, каквато са й поставили политиците. Както и нашите войници са "на мисия" в чужди държави, защото така са решили политиците.

                  И още нещо много, ама много важно за хората с тясно мислене:
                  Независимо каква власт се сменя в Москва или Киев или дори Тбилиси отношението към Съветската армия е едно и също. Този вандализъм със сигурност ще донесе кофти последици за дипломацията и бизнеса ни с Русия и бившите страни от СССР (сами се сещайте за кои държави става въпрос). Без да го обявяват публично (знам го от опит в близкото минало).

                  Иначе е забавление за хората, които ежедневието им минава между вестниците и турските сериали.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                  Коментар


                  • #99
                    От: Кажете сега, че не е идейно!

                    В исторически план е трудно да се твърди, че съветската армия ни е направила протекторат. Третата българска държава си е руски протекторат от възникването си.

                    Между другото - средна ръка руски коментари по същия повод - има всякакви:
                    http://fishki.net/commentall.php?id=90406
                    Някои даже духовити. Също като тук.

                    Коментар


                    • От: Кажете сега, че не е идейно!

                      Съветската армия не ни е направила протекторат, това е вярно. Но под дулата и щиковете на тази армия дойдоха на власт хора с имена като...Тодор Живков, Пеко Таков, Мако Даков, Пенчо Кубадински, Добри Джуров и хиляди други такива. Същата тази армия нямаше да се поколебае да избива народа ни както направи 1956 в Унгария, 1968 в Чехословакия и после в Полша.

                      Коментар


                      • От: Кажете сега, че не е идейно!

                        Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                        А сега за конкретиката:
                        В много градове на цивилизована Европа има паметници на Съветската армия, защото това е армията ликвидирала с военни методи фашизма, който е заклеймен в цял свят, ако не се лъжа.
                        На 28 септември Германия и СССР сключват Договор за дружба и граници. На 18 септември 1939 г. Германия и СССР излизат със съвместна декларация, подписана от фон Рибентроп, Сталин и Молотов. „Правителството на Райха и на СССР чрез подписания днес договор, като уреждат границите между двете държави, вследствие разпадането на Полската държава и създавайки по този начин сигурна основа за продължителен мир в Източна Европа, единодушно изказват своето гледище, че е в интерес на всички народи да приключат положението на война, което съществува между Германия, от една страна, и Франция и Англия, от друга. Двете правителства, прочее, ще направят общи усилия да се постигне тази цел колкото е възможно по-скоро.
                        Пак за конкретиката - Сталин и Хитлер започват втората световна война като съюзници, и само късмета, че Хитлер е взел безумното решение да нападне ненадейно Русия, обръща позицията на Сталин, и така реално свършва войната. Ако Хитлер не се бе полакомил за налапа цяла Европа.. Сега не е ясно какви държави щеше да има по нашите земи

                        Иначе по темата - лично за мен, това е много весело. За много от младите паметниците от миналото не говорят нищо. След като не успяваме да ми обясним за какво са тези монументи, то сравнявайки ги с нещо познато за тях, биха могли да се поинтересуват и да понаучат това-онова. Историята трябва да е интересна, за да има интерес към нея. Суха информация като дати и имена не са интересни никому. Това е начин да се сравни миналото с настоящето, и да се обясни разликата. Мисля, че опита с този паметник е супер успешен като идея. Само дето май изводите, дето хората си вадят, не са такива, каквито някой е очаквал.
                        Иначе, замислям се, дали няма връзка с открития преди дни Музей на модерното изкуство в София? Струва ми се, че не сме готови все още да имаме такъв музей ...
                        Последно редактирано от Tihomir(imageo); 20-06-11, 12:57.
                        Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

                        Коментар


                        • От: Кажете сега, че не е идейно!

                          Хитлер избива 1.500.000 евреи барабар с неудобните за режима.

                          Сталин избива 42.000.000 руснаци без официално обяанение.

                          Кой е смятан за най големия злодей на света, от "света" ?

                          Абе света да не е пълен с идиоти..

                          Коментар


                          • От: Кажете сега, че не е идейно!

                            Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                            ...Абе света да не е пълен с идиоти..
                            Светът, изобщо не е пълен с идиоти. Така може да ти се струва единствено, защото България е пълна с родоотстъпници (които се държат идиотски).

                            Затова и темата никога няма да тръгне в посоката според заглавието си. Даже си мисля, че ако обект на такава намеса беше български паметник, шансовете безпристрастно и нетенденциозно да се говори за художественият аспект на идеята, реалните технически достойнства на изпълнението, посланието на автора и пр. и пр. - щяха да са много по-големи...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                            Коментар


                            • От: Кажете сега, че не е идейно!

                              Ето от Чехия http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/06/...ite_praznuvat/
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

                              Коментар


                              • От: Кажете сега, че не е идейно!

                                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3899051
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X