Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се мразим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо се мразим?

Отговорът е лесен да си го представим, но е труден да го изкажем Българинът, респективно всеки човек на тази Земя, обича да наложи своето мнение, да направи това, което смята за правилно, да осъди всичко, което не е по вкуса му. При нас инфантилността и липсата на самочувствие ни кара да мразим повече Обичаме да гледаме в чуждата чиния и предпочитаме тя да е празна, без значение какво има в нашата. От вода и пръст ще направим кал, за да оплескаме някого Ако искаме да живеем в свят с повече усмивки е необходимо да започнем от себе си с възпитаване на добри обноски и по висок интелект. Но това в условия на всенародна омраза и криза е непосилна задача. Светът е чудесен, велик, но вместо да се мъчим да оцеляваме всекидневно, трябва да живеем пълноценно. На всички ни е ясно как да снижим степента на омраза между нас. Като начало може да започнем от движението по пътищата Или когато срещна турист в планината се случва обикновено следното: "Здравей" с усмивка, кратък непринуден весел разговор в този дух. Кога това ще се случи на някоя оживена, прашна улица?
    Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
      ...Ако искаме да живеем в свят с повече усмивки е необходимо да започнем от себе си с възпитаване на добри обноски и по висок интелект...
      Каква е връзката между подчертаното...и омразата?!?

Коментар

А дали наистина става дума за омраза, а не за завист? Защото омразата е силна, колкото и обичта, присъща е на силни хора. Омразата е осъзнато, подплатено чувство. Не го разпознавам, не го наблюдавам, за разлика от завистта, наглостта, безхаберието, подражанието и др, които се опитват да я заместят. Спомнете си поезията на Ботев, там става ясно що е то омраза.
        ....Та така, не знам дали се обичаме, но не се и мразим за съжаление.......
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Ей, много го усложнихте!

Омразата е налице, когато някой ти бърка в чинията и ти яде пържолата! А целия човешки живот минава в борба за пържола и борба, срещу този, който иска да ти я изяде..

Единственно пържолата не мрази никой, но никога не е късно човек да се превърне в пържола.../условно казано/...

Т.е., този който не може да си опази пържолата, мрази онзи, който му я сдъвче...
          Респективно, този който може да си опази пържолата, изучава противника без емоция, даже с ентусиазъм и някаква форма на извратена "любов"!

"Дръж приятеля наблизо, а врага - прегръщай!"

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            .....Омразата е налице, когато някой ти бърка в чинията и ти яде пържолата! А целия човешки живот минава в борба за пържола и борба, срещу този, който иска да ти я изяде....
            Следователно на 'хомо сапиенса' , 'хомо-то' не му трябва........

Коментар

Не вярвам, че ще ти хареса някой да ти извади пържолата от чинията и да я изяде пред теб!

Коментар

А защо мислиш, че бих му позволил или че не съм му я продал.....и къде има повод за омраза?

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                  А защо мислиш, че бих му позволил или че не съм му я продал.....и къде има повод за омраза?
                  Има неща, които нито се дават, нито продават!
                  Едно от тях е пържолата... За другите се сещаш!
                  Респективно, този който се пробва да ти ги вземе, не може да разчита на обич.

Виж, ако имаш Кадилак, спокойно може да го подариш на някой... С любов ...

Коментар

И аз две стотинки...
                    Това какво може да ти причини омразата е много по- сериозна тема от това защо се мразим.
                    Да споделя нещо лично, като бивш спортист в силов спорт от младите години. Никога няма да постигнеш успех, ако мразиш противника си. Една, две победи и после започват провалите. Когато изпитваш омраза не можеш да мислиш рационално, не си разумен, започваш да грешиш, сляп си за слабите места на противника си и от там - не можеш да вземеш адекватно решение. А разполагаш с броени минути. Ако искаш да успееш и в спорта, и в живота, трябва да можеш да преодоляваш това чувство. То с нищо не е по-добро от ревността и от злобата.(Дали не е и свързано с тях).
                    Ще припомня най-хубавия (за мен) цитат от "Кръстникът": Не мрази враговете си. Това пречи на решенията ти.
                    Това е офтопик и ако модераторът реши, да му удари гумата.
                    Лошото е, че омразата еволюира. Сега има цяло поколение, което живее само за нея и от нея. Достатъчно е да минете покрай стадиона след мача "Левски"-"ЦСКА". Отделно скинари, бръснати кратуни и какво ли още не...Същото е и на изборите - ние отиваме там, защото мразим Х и искаме да го накажем. От 20 и кусур години гласуваме само против, никога "за" нещо. Тук има само наказателни вотове, нищо конструктивно не се ражда засега. Може би и на нас ни трябват 40-те години в пустинята, за да спрем да мразим и ако не започнем да обичаме, поне да започнем да мислим.
                    Стига...
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                      Каква е връзката между подчертаното...и омразата?!?
                      Може би, когато четем извън контекста, ще открием несвръзка. Ако четем както Дяволът Евангелието, няма да открием прилики. Ако станем по-добри, няма да мразим без причина. А самата омраза защо изобщо я допускаме в сърцата си, мислила ли си? Или просто за спорта, за да сме активни Или само да сме диаметрално противоположни, за да покажем, че сме по-умни от всички други Винаги съм казавал, че когато четеш повече, може да се почувстваш още по-незнаещ и объркан, но знае ли човек...
                      Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.

Коментар

На омраза са способни всякакви хора-и неграмотни, и невъзпитани, и много образовани и интелигентни. Разликата е само в начина, по който проявават омразата си. Човешките добродетели като благородство, човеколюбие, състрадание и т.н. нямат нищо общо с добри обноски и по висок интелект...Става въпрос за различни характери, без значение образование, обноски или социален статус.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          ТОНИ, не се сдържах ,но ти си само за асистент на Менгеле.Знаеш ли колко би ти било кеф във Освиенцим да отделяш евреите на става и не става,после да виждаш колко биха издържали без въздух или на каква височина им се пръска сърцето от разредения мвъздух.
                          Е чак такава омраза не изпитвам да убивам вързани хора . При мен всичко се свежда до някой шут или юмрук , напълно нормално, мисля си . . Като нерядко и аз съм получавал такива даже са ме нападали и с тръби и вериги .и от опит знам .колкото са повече нападателите са по жестоки особено когато се бие вързан човек .и мисля си какво е накарало хитлер да унищожи толкова много хора .каква ли омраза е изпитвал той .

Коментар

Всички казаха как не мразят. А аз ще кажа честно - изпитвам дива омраза.
                            Към глупостта.
                            Зная че омразата замъглява разума, а това само по себе си, вече не е умно. Затова го и съобщавам декларативно. А по същество - мразя хладно, и премислено.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Всички казаха как не мразят. .........
                              А по същество - мразя хладно, и премислено.
                              И методично!!!
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Да, вероятно. Като последствие от първопричината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X