Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се мразим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо се мразим?

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    ..... циганите,......Защо?

Прясна случка от сутринта. 8 и нещо си , задръстването на входа на София на Калотинската караулка. Колега с мотор кара пред мен и лекинко заобикаляме строените в две колони коли от ляво /по осевата линия/. На половин метър пред колегата измежду колите изскача манагле около 80см. високо. Слава Богу размина се на косъм. Сърцето ми спря за момент направо. Обаче майка му на това чаве я мразех в тоя момент. А не съм от мразещите.

Живота е шарен.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Това което най-мразя в момента е, че не знам как да възпитам сина си! Моите родители са ме възпитавали да бъда честен, принципен, открит и да помагам на другите! Оказах се тотално неподготвен за живота който последва след "падането" на комунистите от власт... Сега имам син, който на свой ред трябва да възпитавам и не знам как да постъпя!?! Ако искам да му е лек живота, трябва да му втълпя неща които на мен самия са ми чужди! Ако го възпитам както смятам за правилно, ще го обрека цял живот да започва от нулата, защото вече никой не обича и иска горди, умни и честни хора... Ей тази дилема мразя! На всичко друго съм му .... майката!

Не му спестявай истините, както и колко много са нечестните,непринципните,измамниците и подлогите. Както и да не чувства вина когато се налага
      "с румънците по румънски"

Мразенето е като Ревността - безсмислено е .
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
        ...
        Вероятно е валидно за всички нации, но.....Различното при нас е националният нихилизъм.
        Мнозинството от нас могат да преглътнат успеха и реализацията на чужденец, но на друг българин - не.
        Според мен, това е израз на дълбока комплексарщина.
        ...
        Точно в тази връзка във Форума има един виден постописец, който постоянно обяснява как се дразнел когато ни крадяли "наши хора", но колко добре било когато това го правели "чужди" компании !
        Е това не го разбрах !
        Или те крадат, или не !

P.S. Не е по темата, ама не се сдържах.

P.P.S. Чудя се как все още не е почнал да пише и тук !
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз си спомням как преди да почна работа (е не, че и преди това не съм помагал, но по друг начин гледах на тая работа) си бях един спокоен и с малко грижи, и честно казано не се сещам да съм мразел нещо/някого много. Първите години от работата се сблъсках с доста ядове и бюрокращини, че чак си бях докарал зачатъци на язва. Ежедневието с много ядове и проблеми от всякакво естество е това което ни изнервя и започваме да се ядосваме вътрешно и се натрупва, е в един момент го отприщваме ( в много случай някой го изкарват на близки, други на служители, трети на хората пред гишето и т.н.)
          Иначе казано опираме до психология. Това са натрупани негативи и трябва да бъдат разреждани по един или друг начин, и понеже никой не знае как .... резултата се вижда. Повечето болести са свързани с нервите и са на нервна почва. Според мен трябва да се въведе задължително някакви часове по психология в училищата. На мен лично много добре ми действаха такива часове, само незнам защо от почти всички колеги, само аз ходех на тея часове и "настойниците" (имахме прикачени магистри към всеки от нас)

Хората с по-спокойно ежедневие съм забелязал (или поне външно/поведенчески не им личи) че нямат толкова натрупани негативи и омраза, обикновено на по обезлюдени/планински места.
          Докато при забързано и натоварващо (повече психически, не физически) ежедневие и срещи със себеподобни лесно се отприщват негативите.
          Много добре знаят повечето от вас, как по разни балкански сбирки и въобще сред природата, се зареждаш с положителна енергия. Това ни липсва, а в много случай от това, че си затрупан със задачи не ти остава време да се "заредиш" с положителна енергия и всички сме емоционално-нервни ходещи бомби със закъснител.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Не се мразим колега нито мразим повече от другите , обаче така се получава на края . Уж готини уж най -добрите обачееееееееееее : Елате ни вижте .
            Нали бяха ни класифицирали , като с - балкански синдром - дали е вирус или е бактерия същатата като в киселото мляко ...Хубавоооооо ама скъпооооо.

Коментар

Чарли, мразим се защото ни е заложено в ДНК-то, което е 99 % сходно с това на шимпанзето!

А, освен че се мразят, се и трепят - тук сме ги изпреварили, трепем се далеч по-успешно..

А се мразят, по същата причина, по кото се мразят кучетата.. Ако са хванали парче територия, мразят всички себеподобни и се бият зверски..
              Освен кучетата, това го правят и всички живи организми!

Въпросът би бил правилен, ако беше "Защо се обичаме?", тъй като в природата такъв феномен няма, ако изключим съвокупленията, а те са много организирани и тясно специализирани и са съпроводени с огромна омраза между самците.

Коментар

А защо решихте, че се мразим - само защото има хора, които не са съгласни с Вас ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Виолета Преглед на мнение
                  А защо решихте, че се мразим - само защото има хора, които не са съгласни с Вас ли?
                  Май до тук няма по-точен отговор на въпроса.

Коментар

Човек вижда това, което разбира!

П.С. Престанете да го пишете всички това Вас с главна буква! В трети клас се учи, че се ползва към определена персона, а не към множество! Съжалявам за реакцията, ама ми писна из целия форум да се "вдига" с главна буква!

Пък и не сме на коктейл!

Коментар

Първоначално публикуван от Виолета Преглед на мнение
                      Не. Всъщност аз съм несъгласния, а не обратното. Но това, разбира се, е офтопик.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                        Май до тук няма по-точен отговор на въпроса.
                        Коментарът на колежката по-скоро ми напомни на поговорката "Гузен негонен бяга"
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Това което най-мразя в момента е, че не знам как да възпитам сина си! Моите родители са ме възпитавали да бъда честен, принципен, открит и да помагам на другите! Оказах се тотално неподготвен за живота който последва след "падането" на комунистите от власт... Сега имам син, който на свой ред трябва да възпитавам и не знам как да постъпя!?! Ако искам да му е лек живота, трябва да му втълпя неща които на мен самия са ми чужди! Ако го възпитам както смятам за правилно, ще го обрека цял живот да започва от нулата, защото вече никой не обича и иска горди, умни и честни хора... Ей тази дилема мразя! На всичко друго съм му .... майката!
                          Спокойно Марто, много е просто, макар да не е лесно. Възпитай го да си защитава интересите, да уважава хората и да има обноски. Пътят, той ще си го избере. А и имай предвит, че децата до 20-тата си година приличат на възпитанието си, след това на родителите си.( +/- 2 години) С особена сила важи за дъщерите и майките.

@Чарли, ето вече проявяваш омраза към едно смислено мнение.

И аз като Марто съм възпитан в същия дух, който дори и тогава ( по комунистическо) не е най-подходящият. Мразя когато ме предават приятели, когато некомпетентни хора с връзки се наместват на местата на други, когато тотално заблуден човек твърди обидно, че другите са заблудени. Защо мразя?
                          Ми той отговора е по-горе в поста.
                          Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Изобщо не бягам, то е ясно, че визираш няколко човека. Аз бих поспорила, но ме притеснява, когато някой каже, че не вижда смисъл в спора, а това ти го написа няколко пъти.

Нарочно ползвам 2 л. ед.ч., за да не дразня Volk.

Коментар

някой бе казал : "мразя да мразя"
                              Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                              :D

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                Чарли, мразим се защото ни е заложено в ДНК-то, което е 99 % сходно с това на шимпанзето!
                                Точно това е реално разликата между нас - ние, за разлика от тях сме социални животни и нашите сблъсъци (би трябвало да) са 1000 пъти по малко (1:~1000). Езикът, като средство за комуникация би трябвало да налага единство в обществото. До колкото шимпанзетата се бият за първенство, то историята и обществото при хората са доказали друго - обществата отхвърлят тираните... Ако се опиташ да се налагаш на всички в махалата просто ще те игнорират в най-добрия случай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X