Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се мразим?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо се мразим?

Дискусията, напълно очаквано, пое в посока "илюстрация на поставения въпрос".
    Думата не е "мразим". Думата е по-скоро "кълвем се" един друг с повод и без повод.
    Това "кълване" във форумите обикновено се изразява в:
    1. Омаловажаване/опростачване на представената теза.
    2. Пренебрежение или оскърбление към личността на носителя и.
    3. Пренебрежение или пълно неглижиране на познанията му по темата.
    4. Изкривяване на тезата с цел дискредитирането и.
    5. Извращаване на мнението на опонента (вкл. чрез цитати извън контекста) с цел нагаждането му към аргументите или целите на конфронтацията.
    6. Използването на темата за насочване светлината на прожекторите към собствената личност.
    7. Използване на темата за изливане на негативи, нямащи нищо общо с нея (т.е. разтоварване на социална агресия).
    8....
    9....
    Има и форуми или раздели от тях в които това не се случва, обикновено, защото иде реч за конкретика: опрашването на цветята, подмяната на скоростната кутия, угояването на прасетата...и пр. Но опре ли до някакво социално явление, идентифициращо ни като общност - ела гледай
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
      ...
      Или казано без учтиви ефимизми - тролене на килограм! Всеки по-голям форум има формуни тролове и нас няма да ни подмине, нали? Въпреки, че не е особено приятно до някаква степен мога да го разбера - всеки може да има лош ден...

Коментар

Защо се мразим? Ами защото не се обичаме достатъчно. Защото сме завистници. Защото дори и към най-близките си можем да изпитваме омраза. Защото, казват границата между любовта и омразата била много тънка, а аз бих добавил и размита. Защото сме хора и ни е генетично заложено да мразим. Защото исторически сме оформени така. От уж 1300 години история близо 1000 сме били под нечий ботуш и народопсихологията ни се формирала такава - да завиждаме и да мразим. И най-накрая - защото това ни харесва и не правим и най-малкото необходимо за да се променим. Доказателство за това е вече над 20 годишната летаргия в която вегетираме и безизходността в скоро време нещо да се промени.

Коментар

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
          Точно в тази връзка във Форума има един виден постописец, който постоянно обяснява как се дразнел когато ни крадяли "наши хора", но колко добре било когато това го правели "чужди" компании !
          Е това не го разбрах !
          Или те крадат, или не !

P.S. Не е по темата, ама не се сдържах.

P.P.S. Чудя се как все още не е почнал да пише и тук !
          Тук съм, тук съм ...
          Първоначално публикуван от vlageo
          Да ти кажа - по-добре в Чехия отколкото в частната вила на Ривиерата на крадлив български новобогаташ.
          Колкото по на запад отива печалбата (като националност на трупащият я имам предвид), всъщност толкова повече остава тук: като инвестиции, като влияние, като ноу хау, като технологии, като благоустройство, като работни навици, па даже и ако щеш - като зетьове.
          Сещам се за много примери в подкрепа на това твърдение и много малко за обратния (келепир за обществото ни от източен инвеститор)...
          Отговора на въпроса ти е подчертан.

А по темата - например аз не разбирам причината за естеството на твоите чувства към мен например...

Коментар

Просто защото омразата е по-лесна от любовта. За любовта трябва да се грижиш, да я култивираш.......
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Вече си мисля, че това "Най-обичам да мразим" е закодирано някъде в гените ни.........
              Не Цвете, като нация предимно ползваме "Най се мразим, кога се фанем че мислим"
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                Тук съм, тук съм ...

Отговора на въпроса ти е подчертан.

А по темата - например аз не разбирам причината за естеството на твоите чувства към мен например...
                Е, тука ше си, къде да си !

И за кви чувства говориш ?!

Просто някои от твоите глупусти са култови, и не мога да се удържа да не ги коментирам, а и гледам, даже се цитираш !

И във връзка с темата, точно ти си от тези дето мрънкат, че всички са им криви за нещо/всичко !

И понеже съм сигурен, че помниш какво съм ти писал в отговор на твои постове, се надявам поне малко да си преразгледал житейската си концепция (ако имаш такава).

В тебе явно има некъв интелект, но ако го беше насочил в правилната посока, сега щеше да даваш полезни съвети, а не да се оплакваш от всичко и всички, с прикрита омраза богато гарнирана с откровен негативизъм !
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
                  И за кви чувства говориш ?!

Така като гледам, за взаимни чувства иде реч...пък и споделени
                  Уффф, не се стърпях ама не може ли да си разкривате чувствата някъде на по бира?

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    Така като гледам, за взаимни чувства иде реч...пък и споделени
                    Уффф, не се стърпях ама не може ли да си разкривате чувствата някъде на по бира?
                    Гледаш, гледаш, ама пак виждаш каквото искаш/ти изнася

На по бира сядам само с приятели (а пък и Vlageo, както сам сподели, е пълен трезвеник и не обича такива мероприятия), а тук дискутираме със съфорумците и коментираме написаните мнения и/в пуснатите теми.

Нали така ?

А ти ще споделиш ли нещо по темата ?

Мразиш ли, какво, и защо ?
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Не съм съгласен с много постулати в Библията. Особено с този: Не мрази враговете си. Ако те зашлевят отляво, подстави дясната буза...

Съгласен съм да обичам и тези, които не мислят като мен. Но не и да се подставям бузата. Защото не знаеш кога ще спрат да те млатят.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        Защото исторически сме оформени така. От уж 1300 години история близо 1000 сме били под нечий ботуш и народопсихологията ни се формирала такава - да завиждаме и да мразим. И най-накрая - защото това ни харесва и не правим и най-малкото необходимо за да се променим. Доказателство за това е вече над 20 годишната летаргия в която вегетираме и безизходността в скоро време нещо да се промени.
                        Сетих се за един от героите на Кен Киси от "Полет над кукувичето гнездо" който обяснява странното поведение на лудите си спътници със култовата фраза - "Ние сме от психокерамиката, ние сме счупените грънци на човечеството". В случая става въпрос за група от психиатрична клиника пътуваща с автобус. Дали пък Балканите не са еквивалента на лудите попаднали сред нормални хора? Възможно е. По-лесно е да е така. Нищо не зависи от нас и може да скимтим или ревем на воля. Интересното в случая е как рязко хората започнаха да осъзнават положението си. Всяка психиатрична клиника би ни завидяла на форума. Теми като - 100 причини да остана, 300 да замина, трудно ли е да си щастлив, лесно ли е да обичаш, защо се мразим, да опъна ли комшийката или да пусна на комшията............. и още дузина такива напускани за последните няколко месеца ме навеждат на мисълта, че има нещо счупено в цялата работа. Или тук, във форума започнахме да се взимаме твърде на сериозно или има нещо друго, далеч по-прозаично. Сравнително от скоро съм във форума но до преди 2 години основно се даваха съвети как да си оправим или счупим колата. В момента психолозите, психоаналитиците и шизофрениците са повече от тия, които сами могат да си сменят маслото на колата. За мен обяснението е твърде простичко - ГЛАД !
                        Последно редактирано от droba; 19-05-11, 18:25.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Дроба, ти напусна къщата и обяви всички останали в нея за луди!

Хвала!

Нали знаеш приказката "Дръж се добре с хората, когато отиваш нагоре, защото ще ги срещнеш, по пътя си надолу!"

П.С. Ако започнеш да мислиш много хора около теб за луди, значи караш в насрещното платно на магистралата!
                          За мен е забавно и съм откровенно позитивен към теб!
                          Последно редактирано от Volk; 19-05-11, 19:38.

Коментар

Къде се корени причината да се мразим не се наемам да кажа, но съм убеден, че ако "осчетоводим" ползите от омразата, ще се заобичаме

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                              .......до преди 2 години основно се даваха съвети как да си оправим или счупим колата. В момента психолозите, психоаналитиците и шизофрениците са повече от тия, които сами могат да си сменят маслото на колата. За мен обяснението е твърде простичко - ГЛАД !
                              Техническите раздели продължават да съществуват и са доста посещавани.
                              За да съществува настоящия раздел, администрацията е преценила, че има нужда от него.
                              Преценката е очевидно правилна, защото този раздел също е посещаван.
                              Включително и от хора, изпитващи необходимост да оповестят негативното си мнение за него.
                              И за другите посетители.
                              Точно за това е темата..
                              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Човека вижда като причина "Глад"!

Дроба, философията, както са казали мъдреците е "наука на пълният стомах"!

П.С. Май ти обърнахме прекалено много внимание...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X