Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да бъде ли създаден специален съд към OFFRoad-Bulgaria.com?

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
    Имам въпрос. Какво би станало ако аз примерно продам на Коко джип , който за мен е в добро състояние , но след кто той го купи вземе и се счупи? Тогава излиза , че аз съм мошеник и той е в правото си да ме орезили пред всички. Да , ама не. Защото аз не съм монтьор и това , което за мен е добре , за други може да не е. Нещо подобно се получи в една стара тема за работа в Гърция. Е , в случая , аз мошеник ли съм , или не , и как съдът може да се произнесе без да е видял нищо?
    Или ще се решават случаи само с писмени доказтелства? Е , ами далеч не са всички такива , а в такъв случай не се ли обезсмисля подобен съд?
    В този случай купувачът ще трябва да предостави ясно доказателство че ти си му продал колата със скрит дефект за който е ЯСНО доказано че си знаел... но въпреки това си си замълчал когато те е питал... Например имаш повреден диференциал за който си ходил в сервиз и там са установили какъв е проблемът но ти си сипал малко дървени трици и си продал колата твърдейки че не знаеш за проблем...

Иначе при всички други условия ангажимент на купувачът е да си гледа какво купува...
    VPetrov.photography

Коментар

Ако става въпрос за тези,които развиват търговска дейност тук,ясно,ама,ако аз си купя от някой,гуми например,и ги взема лично,не с куриер,и се окаже че са криви,или ударени...аз как ще докажа,че съм ги взел от него,или че несъм ги ударил аз? и за какво да давам още пари за съд,след като никой няма да ми върне парите за гумите?
      Макар,че съм останал с впечетлението че,тук няма несериозни продавачи,и ако има проблем със стоката,която ти пращат,биха си я взели обратно.
      А аз,не виждам нищо лошо,някой да каже че,в еди кой си сервиз е скъпо,
      Пък и собственика на сервиза,не трябва да се обижда-всеки си знае какво е заложил и какво може да даде.

Смятам че съдът е излишен.-лично мнение

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Доколкото сванах идеята на темата, подета от Жоро аз имам съвършено друг прочит. Правим ли съдилища за дребни душици и потребители, които са дошли тук да продадат някое желязо и нищо повече ще затънем в логистики. Нали го знаете онзи виц (много го харесвам, типичен за Български учреждения) за заека, дето накрая казал "Ма'ни, увъртЕл съм се У документация...".

Аз по-скоро бих апелирал към това да намерим решението на междуличностните проблеми в портала. Така, че не всеки път да си тръгват, отлюспват и прочие хора, много и малко допринесли тук. Дребните джамбази и подобни, които нерегламентирано пишат и публикуват (т.е. не спазвайки правилата, на които са се съгласили регистрирайки се тук) са ясни така или иначе. Там Пепи и Венци Малкия си вършат нещата повече от добре.
        Тук Яро въобще не си разбрал идеята. Тя не засяга дребните търговци които се появяват понякога в Купувам Продавам... Говорим за случаите когато да кажем известен тук участник има да кажем сервиз и срещу него има оплакване... Ако допуснем то да се пише явно и без ограничения то стигаме до случая когато сервиза на Влади беше крайно несправедливо обвинен и след много нерви и писане се установи че всъщност виновен е клиента. Е нали разбираш че ако тръгнем по тази линия няма да остане тук наш колега който да иска да си пусне каквато и да е информация за това което предлага или прави...

Затова или без право на никакви обвинения или ако ще имам обвинения то ще има и сериозен преглед от утвърдени тук хора...!
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          В този случай купувачът ще трябва да предостави ясно доказателство че ти си му продал колата със скрит дефект за който е ЯСНО доказано че си знаел... но въпреки това си си замълчал когато те е питал... Например имаш повреден диференциал за който си ходил в сервиз и там са установили какъв е проблемът но ти си сипал малко дървени трици и си продал колата твърдейки че не знаеш за проблем...

Иначе при всички други условия ангажимент на купувачът е да си гледа какво купува...
          Ето за това говоря Венци, за умишлено скриване на дефекти, за реклама с невярно и подвеждащо съдържание и за тенденциозно подбрани снимки, умишлено замъглени снимки отново с цел заблуждаваща реклама.

Всичко това мога да го докажа!
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
            Доколкото сванах идеята на темата, подета от Жоро аз имам съвършено друг прочит. Правим ли съдилища за дребни душици и потребители, които са дошли тук да продадат някое желязо и нищо повече ще затънем в логистики. Нали го знаете онзи виц (много го харесвам, типичен за Български учреждения) за заека, дето накрая казал "Ма'ни, увъртЕл съм се У документация...".

Аз по-скоро бих апелирал към това да намерим решението на междуличностните проблеми в портала. Така, че не всеки път да си тръгват, отлюспват и прочие хора, много и малко допринесли тук. Дребните джамбази и подобни, които нерегламентирано пишат и публикуват (т.е. не спазвайки правилата, на които са се съгласили регистрирайки се тук) са ясни така или иначе. Там Пепи и Венци Малкия си вършат нещата повече от добре.
            Тук Яро въобще не си разбрал идеята. Тя не засяга дребните търговци които се появяват понякога в Купувам Продавам... Говорим за случаите когато да кажем известен тук участник има да кажем сервиз и срещу него има оплакване... Ако допуснем то да се пише явно и без ограничения то стигаме до случая когато сервиза на Влади беше крайно несправедливо обвинен и след много нерви и писане се установи че всъщност виновен е клиента. Е нали разбираш че ако тръгнем по тази линия няма да остане тук наш колега който да иска да си пусне каквато и да е информация за това което предлага или прави...

Затова или без право на никакви обвинения или ако ще имам обвинения то ще има и сериозен преглед от утвърдени тук хора...!
            В такъв случай, моля да ме извинете , днес multi-tasking-a не ми се отдава явно (четене на форума + работа).

Но пак, идеята трябва да се избистри много добре. Жоро по-горе даде един съществен аргумент - за поддръжката един друг при големите. Честно казано, не виждам как ще се стигне до консенсус относно кои ще са капацитетите, които отсъждат.

Коментар

Аз гласувах с "НЕ". Според мен само ще се създаде напрежение във форума , а не искам да се занимавам и тук с проблеми. Тук съм защото ми е приятно и ми харесва. Не виждам защо трябва да се създават причини за нови дрязги. Пък и не ми харесва думата "съд" в целия си смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                Ако става въпрос за тези,които развиват търговска дейност тук,ясно,ама,ако аз си купя от някой,гуми например,и ги взема лично,не с куриер,и се окаже че са криви,или ударени...аз как ще докажа,че съм ги взел от него,или че несъм ги ударил аз? и за какво да давам още пари за съд,след като никой няма да ми върне парите за гумите?
                Макар,че съм останал с впечетлението че,тук няма несериозни продавачи,и ако има проблем със стоката,която ти пращат,биха си я взели обратно.
                А аз,не виждам нищо лошо,някой да каже че,в еди кой си сервиз е скъпо,
                Пък и собственика на сервиза,не трябва да се обижда-всеки си знае какво е заложил и какво може да даде.

Смятам че съдът е излишен.-лично мнение
                Точно за това е и таксата... За малки сделки и малки пари никой няма да тръгне да превежда 100 лева да се събира съд и т.н.
                Това някой да каже че някъде е скъпо също не е коректно въобще. И ще дам пример. Кварталният гумаджия ми взема супер евтино... Само че слага гумата как да е помпа и колко балансира и колко не само той си знае... И това е евтино... Само че аз примерно си купувам едни хубави и скъпи гуми които държа да бъдат сложени както си му е реда и перфектно балансирани и освен това ако ги повредят да си носят съответната финансова отговорност... И тогава отивам в един сервиз... Където обаче ги монтират срещу едни съвсем други пари... Само дето обаче губят по 20 минути на гума защото я монтират и демонтират по три четири пъти с различно положение спрямо джантата за да намерят най-добрата позиция с най-малко тежести... И освен това работят с баланс машина която струва колкото на кварталният гумаджия работилницата + къщата му... Само че влиза веднага един колега оттук с едни регенерати купени на старо и заявява за сервиза от който аз съм доволен че е много скъп и направо са го обрали... защото са му взели повече за монтаж отколкото му струват гумите... И понеже ние сме авторитетен форум веднага в този сервиз им намаляват клиентите с джипките... Е това коректно ли е?
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  В такъв случай, моля да ме извинете , днес multi-tasking-a не ми се отдава явно (четене на форума + работа).

Но пак, идеята трябва да се избистри много добре. Жоро по-горе даде един съществен аргумент - за поддръжката един друг при големите. Честно казано, не виждам как ще се стигне до консенсус относно кои ще са капацитетите, които отсъждат.
                  Понеже никога няма да се стигне до консенсус то в идеята обявих че "съдебните заседатели" ще се избират еднолично и без право на отказ...
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                    Аз гласувах с "НЕ". Според мен само ще се създаде напрежение във форума , а не искам да се занимавам и тук с проблеми. Тук съм защото ми е приятно и ми харесва. Не виждам защо трябва да се създават причини за нови дрязги. Пък и не ми харесва думата "съд" в целия си смисъл.
                    На мен още по-малко ми харесва но от друга страна тук вече има и много хора които не са за забавление а и правят пари... в което няма нищо лошо по принцип... А с развитието на портала тези въпроси тепърва ще се повдигат и то все по-сериозно... И затова или никой няма право на оплакване тук, или съд, колкото и лошо да звучи...
                    VPetrov.photography

Коментар

На мен още по-малко ми харесва но от друга страна тук вече има и много хора които не са за забавление а и правят пари... в което няма нищо лошо по принцип...
                      Прав си Венци, но така или иначе славата - добра или лоша, бързо се разнася. А тя, хората бяха казали трае 5 минути.

Все по-трудно ще е на определен търговец (продавач или сервиз) да прави пари, след натрупване на достоверни негативни впечатления от клиенти оттук.
                      Последно редактирано от Yaro; 05-03-08, 18:52.

Коментар

Аз Яро, не отговарям за хорските слухове и телефонните централи. Но се чувствам напълно отговорен за това какво се случва тук. И затова няма да позволя форумите да се използват за оклеветяване на никой. Или ще съм сигурен, че внимателно сме проучили един случай и решението е вярно, или никакви оплаквания тук... А това че потърпевшите могат ако искат да си наемат билборд например, за да споделят какво мислят за еди кой си, е само тяхно решение... Но замесването на OFFRoad-Bulgaria.com ще става само след точна, ясна и прозрачна процедура... ако всички вие решите че имате нужда от такава...
                        Последно редактирано от Венцислав Петров; 05-03-08, 18:55. Причина: Запетайки...
                        VPetrov.photography

Коментар

До: Трябва ли да бъде давана публичност на измами от страна на съфорумци???

Нещо не разбирам,искате форума да стане държава в държавата ли?
                          Какво значи някой да е измамен? Продавача винаги ще представя стоката или услугата в най-добра светлита за да може да я продаде а купувача винаги ще се чувства измамен и прецакан ,защото около него някой във всеки случай ще каже че същия продукт е по-евтин или по-скъп на друго място.Всичко е въпрос на договорка (договор) и щом си стиснете ръцете се придържате по точките на договора.Щом договора не е спазен се плаща неустойка (така е в по белите от нашата страни).Който пък купува стока без да я е видял и пробвал си е за негова сметка.
                          Дайте да изясним първо какво разбираме под измама !
                          За мен измама е ако съм се договорил с някого за извършване на услуга за дадена цена а накрая трябва да платя по голяма.
                          Последно редактирано от banjo; 05-03-08, 19:18.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Добре де не само за Купувам/Продавам, а само в рамките на форума

Коментар

До: Да бъде ли създаден специален "СЪД" към OFFRoad-Bulgaria.com?

Как е решен проблеми с нелоялните търговци в Е-Bay?
                              MG RACING

Коментар

Ако някога се почувствам измамен от някой съфорумник, изобщо няма да се поколебая да го споделя на всеуслушание, излагайки всички факти и обосновавайки се защо съм се почуствал измамен! Пък всички имат глави на раменете, нека сами си преценяват дали наистина съм бил измамен и дали да се доверяват за в бъдеще на мене или на този човек! Никога и пред никого не съм си мълчал и тепърва нямам намерение да се уча да си мълча, каквото и да ми струва това!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X