Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Репутация, какво е, дискусия, кой защо пише

Щом е премахната възможността да виждаш кой как те е оценил ( и какъв му е мотива за това ), какъв е смисъла да се пише и мнение към вота ( засега е задължително като даваш червено и препоръчително при зелено ). За кого се пишат тези мнения и към кой да се обръщаме
    RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
      Щом е премахната възможността да виждаш кой как те е оценил ( и какъв му е мотива за това ), какъв е смисъла да се пише и мнение към вота ( засега е задължително като даваш червено и препоръчително при зелено ). За кого се пишат тези мнения и към кой да се обръщаме
      Колеги, ще дам няколко примера дано разберете какво искам да кажа:

1) Получавам зелена точка в отговор на дадена такава. Питам на ЛС откъде колегата е разбрал, като не съм си оставял името. Отговора е: видях колко точки са ми дали и прецених, че си ти.
      2) Червена точка с коментар " ", "...", "смешник" и т.н. Не виждам на кого и с какво ще помогне този коментар. За жалост повечето са такива.
      3) Червена точка с коментар "не си компетентен по темата". Е защо това да не е в самата тема и то обосновано?

От тези и други подобни съдя, че много рядко от коментарите към червените точки има смисъл. Нека наистина да са скрити, за да не става излишна полемика. А присъствието им (на точките) ще помогне, ако даден участник (или мнение) се (или не се) одобрява от много хора да коригира репутацията му.

Надявам се сте разбрали кое точно от репутацията според мен е смислено и кое не. Лека вечер.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
        Колеги, ще дам няколко примера дано разберете какво искам да кажа:

1) Получавам зелена точка в отговор на дадена такава. Питам на ЛС откъде колегата е разбрал, като не съм си оставял името. Отговора е: видях колко точки са ми дали и прецених, че си ти.
        2) Червена точка с коментар " ", "...", "смешник" и т.н. Не виждам на кого и с какво ще помогне този коментар. За жалост повечето са такива.
        3) Червена точка с коментар "не си компетентен по темата". Е защо това да не е в самата тема и то обосновано?

От тези и други подобни съдя, че много рядко от коментарите към червените точки има смисъл. Нека наистина да са скрити, за да не става излишна полемика. А присъствието им (на точките) ще помогне, ако даден участник (или мнение) се (или не се) одобрява от много хора да коригира репутацията му.

Надявам се сте разбрали кое точно от репутацията според мен е смислено и кое не. Лека вечер.
        Явно аз съм останал неразбран. Въпроса ми е - за какво са в момента коментарите , кагато гласуваш Примерно, за да дам на някой червена точка, аз трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да напиша коментар ( дори и той да бъде ".") Е добре де - ама защо? Нали замисъла на тези коментари беше, да може човека на който са дадени, да си види кой какво мисли и как оценява даден пост. Но тъй като вече не може да си види кой какво менение е изразил за поста му => според мен е нормално това поле изобщо да изчезне.
        RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
          Явно аз съм останал неразбран. Въпроса ми е - за какво са в момента коментарите , кагато гласуваш Примерно, за да дам на някой червена точка, аз трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да напиша коментар ( дори и той да бъде ".") Е добре де - ама защо? Нали замисъла на тези коментари беше, да може човека на който са дадени, да си види кой какво мисли и как оценява даден пост. Но тъй като вече не може да си види кой какво менение е изразил за поста му => според мен е нормално това поле изобщо да изчезне.
          Не може да изчезне.
          Венци по горе го написа.
          Софтуера го изисква.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
            И на мен ми липсва този коректив!!!
            Жалко, всеки има нужда от него!!!!
            Tо и с дублирането на теми стана същото,
            нещата се размиват, дано не стане супа Маги, малки тайни, за кофти домакини...!!!
            Panta rey!!! Нямам претенции, че е написано правилно!
            Всичко тече, всичко се променя...!!!
            Аз спирам да ги използвам, няма смисъл...!!!
            Портала си има собственик, да ни оценява тогава той!
            Тъй,или иначе трябва да се скача по неговите правила,
            що трябва да си играем на псевдо-демокрация?!
            Аз съм "за" тоталитаризма!
            Венсеремос!!!!
            Недей да спираш да използваш оценките моля. Те са основата върху която ще се получават редица наистина важни екстри тук. Ако някой е написал нещо смислено и ти не го оцениш, приеми че директно го ощетяваш защото този човек няма да може да получи правото на собствен блог да кажем, право на карта и т.н.

Без значение дали вота е анонимен или не (дали ще остане това положение ще бъде решено по-късно) той е много важен и призовавам всички към разбиране на неговата функция.

И ще добавя още нещо. Много малко форуми си позволяват да използват системата за репутация. Тя е наистина изключителен инструмент който ако се използва правилно прави един форум много добре работещ.

НО! Използването на системата за репутация е пряко свързано с интелектуалното ниво в един форум. Пиша ви го направо, колкото и някой да ми се обиди. Способността един човек да оценява и да приема оценка е много пряко свързана с неговите възможности... дори и когато оценката иде от човек който според него не я е заслужил. Използването на системата за оценки в пълния и вид позволява т.н. интелектуално самоуправление на едни форуми. Изкривяването и, както и желанието не по правилата а чрез други методи някой да получи или даде повече "звездички" говори много... Завистта към някой с повече "звездички" също... Защото тук точно няма нито едно мнение което да е смислено и да не е оценено! Има хора с по две мнения кито имат репутация колкото някой на две години и с >1000 мнения което вече говори достатъчно за системата. И вместо някой да е недоволен че му е ниска репутацията и не отговаря на неговите възможности ами да седне и да напише нещо което е от полза за другите... веднага ще бъде оценен. А на тези които не разбират как така има тук хора които даже нямат "джипка" пък са с висока репутация за разлика от тези с джипките ще напиша за пореден път:

Репутацията не е "джипкомер". Този форум е за офроуд в пълното му понятие. Т.е. за всички които имат нестандартен и не канализиран поглед върху живота. За всичко което е извън "пътя". И "джипките" са малка част от това.

Този компромис който направих със скриването на вота смятам е напълно достатъчен. Повече компромиси в този дух няма да има. И ви уверявам че ако системата за репутация се окаже че по някакви причини не може да работи просто ще спрем портала. Защото единствената причина която ние с Брат ми имаме за да поддържаме този портал е идеята че тук е събрано наистина едно елитарно общество. Няма елитарно общество обаче което да не може да се справи с един инструмент какъвто е този за репутацията!

Разберете, съкровище е възможността да разговаряме и контактуваме с уникални хора. Интелекта в днешни дни е рядкост. Направете всичко за да запазим обществото което сме създали и разберете нуждата от усилия за неговото поддържане.
            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
              И на мен ми липсва този коректив!!!
              Жалко, всеки има нужда от него!!!!
              Tо и с дублирането на теми стана същото,
              нещата се размиват, дано не стане супа Маги, малки тайни, за кофти домакини...!!!
              Panta rey!!! Нямам претенции, че е написано правилно!
              Всичко тече, всичко се променя...!!!
              Аз спирам да ги използвам, няма смисъл...!!!
              Портала си има собственик, да ни оценява тогава той!
              Тъй,или иначе трябва да се скача по неговите правила,
              що трябва да си играем на псевдо-демокрация?!
              Аз съм "за" тоталитаризма!
              Венсеремос!!!!

Подкрепям!!! Едно нещо, или се прави, или не се прави! Половинчатите мерки, никога не дават положителен резултат, много често дори резултатите са невероятно неочаквани и извън всякаква адекватност на целите, за които са предприети!
              Въпроса явно вълнува доста хора! Защо все пак не се направи една анкета? - разбира се накрая собствениците ще направят само това, което именно те решат /само да не затварят форума/ - но нека се види какво е настроението!

П. П. Понеже много често в разговарите присъства мотива за "тоталитаризма" и "демокрацията" при управлението на форума, ще си позволя да изразя и моето мнение: Този форум е частна собственост, със цялата присъща й свещеност и неприкосновеност! Така че собствениците й могат да си разполагат със нея както намерят за добре и, ако на нас, или някои от нас, са делегирани някакви права, то това е само по тяхно усмотрение и желание!!!
              Какъв тоталитаризъм, каква демокрация, какви пет лева!!!
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Леко офтопик, ама имам едно предложение към модератор, който има права тук или администратор. Двете теми да се слеят(което май няма да е лесно) или едната да се заключи с последно мнение с линк и забележка, че дискусията е прехвърлена само в другата.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Без значение дали вота е анонимен или не (дали ще остане това положение ще бъде решено по-късно) той е много важен и призовавам всички към разбиране на неговата функция

предлагам отрицателният вот да не е анонимен!!!!!

понеже коментариите към него са задължителни, но позволяват да се пише какъв и да е знак и това го обезмисля - нека да пише никнейма на този, който е дал отрицателния вот.

смятам, че хората с висока репутация са достатъчно разумни когато използват червеничкото и самия факт че например Стефан ми е блъснал -100т. ще ми говори достатъчно и без писмени обяснения

а положителния да си остане анонимен, но да се вижда за кое мнение е!

ПъСъ. Вярно е, че зелени точки се трупат и за мнения извън оффроуда му в най-чист вид, но все пак това е форум на съмишленици в който се дискутитат всякакви засягащи ни въпроси и ако се оценяват само темите за оффроуд....... няма да е удачно. тук хората не се оценяват само по техническите им познания.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    предлагам отрицателният вот да не е анонимен!!!!!

понеже коментариите към него са задължителни, но позволяват да се пише какъв и да е знак и това го обезмисля - нека да пише никнейма на този, който е дал отрицателния вот.
                    И защо? За да можеш да му "отвърнеш на огъня" ли? Щото точно това ще се случи, когато някой изкаже неодобрение на някоя нежна душа, която силно страда при вида на "червенко" ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако червения не е анонимен му се губи смисъла. Иначе задължителния коментар наистина е излишен, ама като не позволява друго софтуеъра и не е удачно да се модифицира
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        И защо? За да можеш да му "отвърнеш на огъня" ли? Щото точно това ще се случи, когато някой изкаже неодобрение на някоя нежна душа, която силно страда при вида на "червенко" ...
                        не, няма какво да му отвръщам! на мен ми е все едно колко червени ще получа, а колко зелени

идеята е, че когато автоматично излиза името, хората няма да злоупотребяват и ще се аргументират при даването на червено...... или поне повечето от хората тук.

е, ще има и хора, които няма да дават червеничко, за да не си развалят отношенията...... но пък така ше отпаднат тези, които малодушно натискат червеното, но не смеят да напишат в темата какво не им е харесало

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          ...... но пък така ше отпаднат тези, които малодушно натискат червеното, но не смеят да напишат в темата какво не им е харесало
                          Ех как човек е склонен да приписва негативни качества на тези, които не му харесват (защото например са изказали неодобрение) ...

Защо непременно да е малодушно?
                          Не може ли например да кажеш "На мене това не ми харесва", без задължително да представяш писмена обосновка за мнението си. Има хора, които предпочитат повече да четат във форума, отколкото да пишат? Тях да ги лишим ли от право на глас? Само защото някой много иска да знае "Кой ми удари това червенко. Неговата **** " ?
                          В някои случаи пък може да няма нужда от обосновка. Или човек просто да няма време да пише обосновки.

Пък и защо не да се притеснява от "ответен огън"? Примерно ако нов участник изкаже неодобрение за мнението на някой с по-висока репутация, който теоретично би могъл да отвърне. Като гледам реакциите на някои хора, този сценарий изобщо не е невъзможен. Или целта на занятието е, ако не можем съвсем да премахнем системата за оценка, то поне да я обезсмислим?!?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен системата си беше добра, единственото, което не ми харесваше, беше, че някой спазваха (по-скоро нарушаваха) формално правилото за обосновка на негативен вот, т.е. вместо смислена обосновка, слагаха емотикон, или просто какъвто и да е знак, примерно точка.
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Mислех си днес, за тази репутация, картони и т.н.?!
                              Опитах се да анализирам, макар и повърхностно.
                              Защото ми се струва, че доста често взимам отношение,
                              повече емоционално, отколкото премислено.
                              И какво открих, за себе си!
                              Когато Венци Петров предложи тая система, за оценяване на времето, с разните нашивки, квадратчета, рангове и т.н., аз бях против. Нашифкаджийството не ми е в кръвта, ей богу офицер от резерва съм, командвал съм и командвам хора, но никога не съм признавал авторитетите, които се крепят само на пагон и длъжност. Та за какво ни бяха тия зелени пагони?! За да всяват респект в “новобранците” още като влязат в форума, или потребителя да не смее да прасне една “червенка” на V93 примерно, щото ако му бъде върнат ”жеста”, ще стане на минус много. Страха от пагонизирани авторитети не е искрен, той унижава този, който е принуден да го изпитва. А същевременно, когато имаш висока, афиширана репутация, никога не си сигурен, дали този, който е одобрил някое твое мнение с 3 точки, не го прави всъщност, за да спечели от насрещния ти жест твоите 15, koeто пък унижава теб ?!
                              Какво се получи, обаче?!
                              На практика авторитета , под формата на зелени квадратчета и цифри при гласуване, никога не ме е интересувал особено, но когато виждах темите, за които бях получавал оценка, разбирах и за какво са ми дадени тези оценки.
                              Случвало се е да получа “зеленко”, за мнение в тема от преди година. Става ти хубаво, някак си, разбираш, че темата и мнението ти не са били еднодневки. Е, имало е и необосновани, тенденциозни “червенки”, но не повече от една. Давал съм много положителни номинации, давал съм и отрицателни, с или без коментар(когато не беше задължителен), но факта, че Хала, примерно е доволен от една такава, говори сам, за себе си!!! Не съм ги раздавал, за щяло и нещяло! Тук няма хора, които да не уважавам, до толкова, че да ги наказвам “просто-така”!
                              Та излиза, че системата ми е харесала, поне в тази си част, която можеш да използваш, за личностен коректив, към света.
                              Сега, става така, че вече няма да знам, за какво “позеленявам”, или “почервенявам”. Няма да знам с какво съм ви бил полезен, или с какво съм сгрешил, подразнил, или не бил прав! Е, ако аз не знам, то не знаете и вие, какво съм одобрил, или не, в вашите постове, анонимно! Тогава, защо да продължаваме?! Та, хората с които сме на една позиция си личат, с тях си допълваме мненията, подкрепяме и правим жестове. От една порода сме!!!
                              Или как да не богоговея пред снимките на ............, постовете на........., или репортажите от разходки на...........?! (Видяхте ли, и вие се досетихте, за кого става дума, нали?!) Какво значение има, за мен, дали ще одобря С......., V….., Ж.Х., или друг, ако те не разберат, че някой ги подкрепя, точно за това?!
                              Не мисля, че хората тук, пишат, за да си броят зелените квадратчета на репутацията и гладят по брадата самодоволно. Аз лично предпочитам да знам в какво бъркам, отколкото да не знам, за какво съм станал генералисимус в “зеленки”!!!! Нека се оценяваме, нека има заслужили( + право на легитимация), но не виждам смисъла от тез цифри и зелени пагони, когато не знаеш, на кой, за какво, или от кой са му присъдени, освен да плашат гаргите(новодошлите)!....
                              Или, като се събираме, ще се строяваме по броя на “нашивките”?!
                              А в ресторанта, как ще е?!
                              Кой ще е между Стефан и прозореца, да не му духа(на прозореца)?!
                              Може би, онази женица, която влезе в форума, за да и се помогне, за лагерите на инвалидната количка и същия тоя Стефан беше първият, който предложи помоща си?!....
                              Туй не е смисъла на тоя форум, събрали са се прекалено много Хора тук.
                              И не, за да слушат военни маршове и приемат паради,
                              а защото ТОЗИ форум им дава възможност да продължават да бъдат ЧОВЕЦИ!!!!

С уважение към всички, особено с различните от това мнения.

Коментар

Изключително верен и супер смислен пост нека всеки които страда от червеноточкова фобия го прочете и го обмисли добре аз заставам зад мнението на GAD.
                                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                                тел.088четири 9едно9 4нула4
                                -------------------------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X