Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 1

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Язовир Въча-почистване

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
    Ето и едно конкретно предложение от съпругът ми:
    малко по нагоре от язовирната стена - на 1-2 км, там където се продава риба, има (зарязана засега) хотелска конструкция с пристан – оттам би могъл да слезе багер, да се разположи на пристана, а боклука да се докара до мястото. Багерът трябва да бъде грайферен, за да се стича водата и в кофата да остава само боклук; дори нивото на водата да е доста по-ниско от пристана стрелата му е много дълга и е с 5 степени на свобода, освен това се вдига и мести кабината с оператора. Така ще загребва боклука и може да го изсипва направо в контейнер. Ще се свърши много повече работа и по бързо, от идеята с джипката и клетката.
    Само трябва да се отиде на место и да се огледа, тъй като няколко години не сме били точно там.
    Машиносмяната е някъде м/у 300-500лв., но такъв багер могат да осигурят и от НЕК мисля.

Поздрави на всички четящи ни и не забравяйте - очакваме и имаме нужда от Вас
    +1

Това е начина. Смятам че парите за машиносмяна няма да са проблем. А ако го осигурят от НЕК, от нас се иска само да "докараме" боклука до там, и да се намести по удобен начин за вдигането му.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Според мен е добре Георги /greenflag/ да сподели с какво бихме могли да му помогнем в организацията и контактите с НЕК, община, МОСВ.

Ако направим конструкцията мобилна, ще може да се ползва и на другите места.

Между другото да докладвам:
      Тешел е чист, минах и покрай Доспат, Беглик и Батак.
      На Въча е най зле.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Според мен е добре Георги /greenflag/ да сподели с какво бихме могли да му помогнем в организацията и контактите с НЕК, община, МОСВ.

Ако направим конструкцията мобилна, ще може да се ползва и на другите места.

Между другото да докладвам:
        Тешел е чист, минах и покрай Доспат, Беглик и Батак.
        На Въча е най зле.
        E какво се учудваш? Всичката тая гадост идва от тия във водата по средата на язовира, и от хотелите покрай него. Мястото е такова, че боклуците си слизат надолу, особено ако падне някой порой. Ако това във водата е трудно доказуемо от кого е, това покрай хотелите е очевадно откъде е. Обаче като дочувам кои са собствениците, изобщо не се учудвам че не се вземат никакви мерки.

А е жалко, защото мястото е райско кътче.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ето и едно конкретно предложение от съпругът ми:
          малко по нагоре от язовирната стена - на 1-2 км, там където се продава риба, има (зарязана засега) хотелска конструкция с пристан – оттам би могъл да слезе багер, да се разположи на пристана, а боклука да се докара до мястото. Багерът трябва да бъде грайферен, за да се стича водата и в кофата да остава само боклук; дори нивото на водата да е доста по-ниско от пристана стрелата му е много дълга и е с 5 степени на свобода, освен това се вдига и мести кабината с оператора. Така ще загребва боклука и може да го изсипва направо в контейнер. Ще се свърши много повече работа и по бързо, от идеята с джипката и клетката.
          Само трябва да се отиде на место и да се огледа, тъй като няколко години не сме били точно там.
          Машиносмяната е някъде м/у 300-500лв., но такъв багер могат да осигурят и от НЕК мисля.

Поздрави на всички четящи ни и не забравяйте - очакваме и имаме нужда от Вас
          Точно до това място бях осигурила достъпа, имам обещание за съдействие, телефон и идеята на Наско е много добра и напълно приложима.
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Идеята е много добра, но боновото заграждение е едно, лодката е с 4к.с. мотор, другата беше с гребла.
            Около 2 часа отне да се отцепят 1/15 от боклука и да се придвижат на 300м.

Коментар

За следващата акция задължително ще трябват технически съоръжения за по-голяма продуктивност. Дори и на няколко фронта може да се работи, и от стената и от мястото посочено от Фани. Освен това ще са нужни лодки с мощни двигатели и още бонови заграждения. За всичко това трябват финанси. Нека да помислим в тази насока.
              О899 2б2 1З2

Коментар

Да Румба, сега остава сеирджийте с мощните лодки да се включат!
                Или хора които искат да се изрине тоя авгиев обор!
                Като вариант - и от НЕК, ако могат да осигурят по-мощни лодки.
                Това място, с пристана, по вода е на около 200м от голямата купчина боклук (до стената, откъм пътя).
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

И аз искам да благодаря на всички колеги които участваха в тази акция
                  и дадоха каквото могат от себе си , предполагам че на всички им беше ясно още от самото начало , че този боклук не може да се махне с толкова малко хора и почти без технически средства само за един ден ,но според мен идеята беше да се покаже , че това някой трябва да го махне от там , защото има хора на които им пука !
                  Сега според мен трябва да се реши по какъв начин да махнем останалите боклуци за да не оставяме така нещата , има много варианти и не искам да разводнявам темата но няма начин.Ето и някои варианти от мен :
                  1. Това което направихме е добър вариант с много бачкане - необходими са много хора и време ,а за много хора организацията е тежка , но работа се върши
                  2.Вариант с импровизирани технически средства може да построим на място нещо като кран с кош , които да се дърпа от джип и да вадим боклука ,но дори и да направим перфектното съоръжение (аз съм сигурен в това ) трябва да се помисли дали има смисъл ,защото има вариант 3
                  3.Да използваме спонсори и тежки машини (кран багери и т.н) както е писано по-горе
                  4.Да натискаме нужните инстанции да си изчистят боклука

Сигурно има и други начини ,може да се оформи и някакво гласуване по въпроса .Аз съм за вариант 2 защото е най евтин и със сравнително малко хора може да се изкара много боклук, но незнам дали ще ни разрешат да правим такива импровизации там ,ако мислите че може да стане да отворим една нова тема и да проектираме конструкцията
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз също съм доволен от постигнатото и с нетърпение чакам да се определи следващата дата за продължаване на мероприятието. Колега greenflag ще се постарая следващия път освен капитанското свидетелство да осигуря и една лодка с доста по мощен мотор от този който използвахме( около 100-110 коня ). Поздрави на всички учасници в мероприятието.
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                    MITSUBISHI SHOGUN 3.5 V6 AUTO
                    0896736775 Любо

Коментар

Да Румба, сега остава сеирджийте с мощните лодки да се включат!
                      Или хора които искат да се изрине тоя авгиев обор!
                      Като вариант - и от НЕК, ако могат да осигурят по-мощни лодки.
                      Това място, с пристана, по вода е на около 200м от голямата купчина боклук (до стената, откъм пътя).
                      Значи сеирджийте с мощните лодки, ше дойдат да издърпат буклука. Там ще ги чака, багера с багериста, който в миг, ще извлече буклука и ще го натовари на камиони. И камионите - хоп в Екопак.
                      Това е най приказният план, който съм чул.
                      Въобще няма що да ходим )))
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Важното е, че отидохме и почнахме! Оттук натам и Грийнпиис да се заемат все тая. Лично аз не мисля да се отказвам от подетата инициатива - каузата е доблестна и смислена, язовира е с 24 кубика по-чист отколкото беше в петък вечер, запознах се с много и стойностни люде - вярвам твърдо, че с повече такива всичко е възможно!
                        Не намирам за лоша идеята на джорджио - борбата с химикалките е необходима и задължителна, но и добрия пример е нещо хубаво. Мисля, че направихме основно това - дадохме добър пример и съм убеден, че ще бъде последван!
                        Поздрави!

Коментар

Има една поговорка:
                          "Мисли глобално, действай локано".
                          Просто трябва да обединим двете части на поговорката, кой с каквото може.
                          О899 2б2 1З2

Коментар

Първият пост от тази тема е от 07.03.2008г.....!!!!
                            Намериха се хора, които да се включат,
                            след "малкото", реално свършена работа
                            и да дават акъл, как да я свършим по-добре,
                            доста по-късно!!!
                            На следващиян етап ще ги очакваме
                            с мисли, идеи и рационализации да ни "помогнат",
                            за да можем да поработим още по-добре
                            под тяхното мъдро ръководство.
                            Без, разбира се да им отнемаме от ценното време,
                            защото обичат да дават интервюта, а не да работят!!!!
                            Хайде, всяка жаба да си квака от нейния си гьол а.....!!!!
                            Ако искате да дойдете и да бачкате, за идеята - Добре дошли!
                            Ако искате да командавате ОК,
                            има си ......................цензурирано.......................................
                            Тук сме повече по реалната РАБОТА,
                            не по виртулната такава, балони и репутации!!!
                            Заповядайте, като редници
                            и станете генерали,
                            ако можете!!!???
                            Тая мереница на п...ки без втърдител
                            почва яко да ми писва,
                            защото обикновено се случва
                            при участието на някои хора,
                            които така и не могат да решат точно къде са,
                            просто защото са никъде...
                            Работници с идеи и свършена работа
                            приемаме всякакви.
                            Аман от маскирани петли,
                            дето всъщност са кокошки на чужд полог!!!!
                            Заповядайте да се поровим заедно из бунището
                            следващия път, пък после ще видим кой и като какво кудкудяка...!!!
                            Очакваме ви с много торби, за боклук,
                            ръкавици и яка работа,
                            следващия път!!!
                            Ха да ви видим, колко ще дойдете .....
                            Последно редактирано от Венцислав Петров; 17-06-08, 06:38.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                              ...
                              Тъй като май само двама от писалите в темата отговаряме на определенията ти, то ще ти отговоря, че първото ми мнение по темата е от 08-03-08, няма и 24 часа след първото и не виждам с какво е по-различно от сегашното. Ръцете си съм цапал и продължавам да цапам достатъчно на брой пъти, за да придобия представа на този етап къде има смисъл и къде не. Аз поне си признавам, че сам не мога да променя света. Било с мастило, било с личен пример. За това не се и опитвам. Ако обаче всеки предпочита да си копае в неговата си малка дупка и да си прави изводите по трудния начин, то и това съм безсилен да променя сам... Не знам обаче от това дали печели природата... по-скоро не...
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 16-06-08, 23:59.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                                Тъй като май само двама от писалите в темата отговаряме на определенията ти, то ще ти отговоря, че първото ми мнение по темата е от 08-03-08, няма и 24 часа след първото и не виждам с какво е по-различно от сегашното.
                                Твойта стана - "Гузен негонен бяга"...!!!!
                                Нищо по-различно, само приказки.....
                                А защо мислиш, че става въпрос само за писателите,
                                по темата.??? Има и "участници" без да са писали....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X