Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 1

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Язовир Въча-почистване

И аз съм много ЗА! Миналата година минавахме с моторите и се възхищавахме на райската гледка... преди да стигнем стената... Контрастът беше стряскащ. С удоволствие ще се включа в инициативата с каквото мога. Ще трябва техника. И доста жива сила. Боклука е МНОГО! Имаше цели трупи на големи дървета дебели по 40-50 см. По късно мога да кача снимки.
    Последно редактирано от gere; 07-03-08, 22:29.
    LZ1GYY
    0898 436 956

Коментар

Аз имам канджа. 2 метра, влиза в къв да е джип.

Коментар

Аз пък предлагам да отидем в ДПС
        и да поговорим с другаря Доган,
        защото негови са тия министерства,
        силата боклукчийска
        и авгиевите обори!!!
        И понеже,
        ще събираме боклуците на неговия електорат,
        от Девин и околностите,
        не е лошо да ни ударят едно рамо(дано не е друго)!!!
        Тази лайняна ситуация е от години
        и няма никаква политическа и административна воля
        да бъде променена!!! Всичките им сметища са в реката.
        Т'ва разделно събиране и т.н.,
        са неща от ненаучната фантастика там!!!
        НО!!!
        Мисля, че можем да ги прекратим и ги спрем!
        Дали с "Господари на ефира",
        дали без, ще се оправим!!!
        Стига да се съберем петдесетина джипа,
        за едно "поклонение" пред ДПС и някои министерства,
        съчетано с един поход, за разясняване на евростандартите,
        за изхвърляне на боклука.
        В Девин, Настан, Тешел, Триград, Ягодина и Борино.
        Давайте да се организираме и да ги дигнем, на балон,
        за да не им е спокойно от къде ще паднат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
          Стига да се съберем петдесетина джипа, за едно "поклонение" пред ДПС и някои министерства, съчетано с един поход, за разясняване на евростандартите, за изхвърляне на боклука.
          Извинявай, ама няма-няма и току се пръкне някое предложение да се съберат Х джипа и да решат някой проблем. Не е сериозно! Това, че държавата не си върши добре работата е повече от очевидно, ама точно толкова очевАдно е и това, че културата на Ганьо Балкански я няма никаква. А точно тя е в основата на камарите боклук, засипващи страната. Тия пластмасови бутилки, пликчета и т.н. боклуци не ги е намятал Доган, а тия, дето ходят за риба, дето имат къщички на понтоните, дето живеят покрай реката ...
          Никакво събиране на джипове някъде си няма да реши този проблем, защото свинщината в България е "народно дело". В това число и на хора от този форум. Все едно не сме чели тук съвети "Ако ти трябват гумени разширители за калниците - хОди си откъсни гуми от кофите за боклук" или не сме виждали въжета на лебедки, вързани направо за дърветата ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Вероятно знаете, че на практика и пътищата които слизат са частни, като брега е заграден, без да има достъп. За да си паркираш колата- 10лв без касов бон, за да си пуснеш лодка, независимо от това дали ползваш пристан или не - пак 10 лв, пак без касов бон. Може ли да изчистим някъде другаде, а не двора на тия разбойници с плаващите къщички?
            LZ1AIV

Коментар

Гледам я от веча темата и се чудех дали да се обадя... все пак ще го направя. Тихомълком да изчистим в сравнително обитаема местност и то частно стопанисвана, първо все едно нищо не сме направили и второ е твърде вероятно и да не ни допуснат нищо да свършим. Правил съм много акции за почистване и където живеят хора, то на другия ден ги гледам как спокойно си хвърлят отпадаците на същото място. Е, съжалявам, но не виждам смисъл да чистя нечий двор през няколко дни. Ако ще се организира нещо подобно по-добре да е някъде, където само туристите цапат(те да се научат има по-голяма надежда, от опит го казвам) и не трябва да се бием с охраната, за да изнесем чувалите. Акция на подобно място би имала смисъл, ако се даде публичност и се принудят стопанисващите и живущите я да се грижат за нея. Тогава вече на драго сърце бих помогнал за първоначалното чистене.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Проблемът е от незаконните сметища по поречието на река Въча вливаща се в язовира,но от както започна строителството на новия язовир речното корито е изчистено и нови замърсявания няма.Освен че акцията трябва да има публичност ,би трябвало да се обособят места за изхвърляне на отпадъци от туристите и риболовците. Липсата на такива места на подстъпите към язовири и други туристически обекти е една от причините за безотговорното замърсяване ,дург е въпросът за възпитанието.
                sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                  Вероятно знаете, че на практика и пътищата които слизат са частни, като брега е заграден, без да има достъп. За да си паркираш колата- 10лв без касов бон, за да си пуснеш лодка, независимо от това дали ползваш пристан или не - пак 10 лв, пак без касов бон. Може ли да изчистим някъде другаде, а не двора на тия разбойници с плаващите къщички?
                  Много правилна забележка от страна на колегата, там е малко дивия запад. Преди време един от тия с къщичките беше стрелял по хората, щото минали с лодка близо до неговият понтон. А и Заарин е прав.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Гледката от снимките по-горе е покъртителна...
                    Положението на стената на яз.Кърджали е същото.
                    Можете да разчитате и на моите две ръце. Лодка нямам.
                    Но написаното от Zaarin ме тревожи и го споделям напълно:

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    ... Тихомълком да изчистим в сравнително обитаема местност и то частно стопанисвана, ... Е, съжалявам, но не виждам смисъл да чистя нечий двор през няколко дни.
                    .....и не трябва да се бием с охраната, за да изнесем чувалите. Акция на подобно място би имала смисъл, ако се даде публичност и се принудят стопанисващите и живущите я да се грижат за нея. Тогава вече на драго сърце бих помогнал за първоначалното чистене.
                    може би е възможно да се включат и тези с понтоните
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Инициативата е прекрасна. Количеството боклуци - ужасяващо!

Но боклуците ще продължава да ги има, докато селищата около поречието на Въча и притоците й си изхвърлят боклуците в деретата, а като завали дъжд или се топи снега, всичко отива в реката и оттам в язовира! Виждали ли сте покрай самата река какво е състоянието, особено след наводнения...

Между другото миналата година чистиха боклуците натрупани покрай стената, но сега това е вече... нямам думи! А откакто се строи новия язовир, две поредни години имаше големи наводнения, които отнесоха сума боклуци и дори техника в язовира И никой, никъде по веригата не се учи от грешките си, камо ли да вземе мерки да не се повтарят!
                      Да не говорим, че може да бъде направен проект за някаква преграда, спираща поне боклуците от реката към язовира, но кой ще се заеме, че и да чисти после редовно, отгоре на всичко!

Но - освен че почистването на язовира и около него е задължение на НЕК ЕАД - "Язовири и каскади" и на ползвателите на понтони и пр., другото, което е важно да се знае е, че ако не се получи специално разрешение с каква цел точно, колко човека, автомобили и т.н. ще правят каквото и да е наоколо, охраната няма да допусне нищо и никой да се прави там.

И още - колегите са напълно прави - тази идея трябва да бъде огласена и то мащабно, да бъде потърсено съдействието на кметовете на околните селища, на община Девин и Доспат, за има смисъл всичко!
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        Извинявай, ама няма-няма и току се пръкне някое предложение да се съберат Х джипа и да решат някой проблем. Не е сериозно! Това, че държавата не си върши добре работата е повече от очевидно, ама точно толкова очевАдно е и това, че културата на Ганьо Балкански я няма никаква. А точно тя е в основата на камарите боклук, засипващи страната. Тия пластмасови бутилки, пликчета и т.н. боклуци не ги е намятал Доган, а тия, дето ходят за риба, дето имат къщички на понтоните, дето живеят покрай реката ...
                        Никакво събиране на джипове някъде си няма да реши този проблем, защото свинщината в България е "народно дело". В това число и на хора от този форум. Все едно не сме чели тук съвети "Ако ти трябват гумени разширители за калниците - хОди си откъсни гуми от кофите за боклук" или не сме виждали въжета на лебедки, вързани направо за дърветата ...
                        Боклука е от Девин, Настан и т.н..
                        Иди виж къде са им сметищата!
                        Риболовците също правят мръсотия,
                        но не чак толкова!
                        Виждал ли си р. Въча над с. Михалково?
                        Щото аз много пъти. Не знам ти колко?!
                        Но за последно минах и рибарих,
                        преди седмица.
                        Иди и виж.
                        После давай диагнози,
                        кой боклук, от къде е!
                        Недей моля,
                        щото хората ти гледат репутацията
                        и приемат, че всичко казано от теб е меродавно
                        и компетентно. А не е така!!!

Коментар

Боклука е от Девин, Настан и т.н..
                          Иди виж къде са им сметищата! Риболовците също правят мръсотия,
                          но не чак толкова! Виждал ли си р. Въча над с. Михалково?
                          Щото аз много пъти. Не знам ти колко?! Но за последно минах и рибарих, преди седмица. Иди и виж. После давай диагнози, кой боклук, от къде е!
                          Я пак да четем:

... Тия пластмасови бутилки, пликчета и т.н. боклуци не ги е намятал Доган, а тия, дето ходят за риба, дето имат къщички на понтоните, дето живеят покрай реката ...

Недей моля, щото хората ти гледат репутацията
                          и приемат, че всичко казано от теб е меродавно и компетентно. А не е така!!!
                          Какво общо има нечия репутация ?!? Хайде стига сте се занимавали с глупости а!!!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

дето живеят покрай реката ...
                            С това трябваше да започнеш!
                            Моля, не намесвай тук репутации!
                            Исках, да кажа, че трябва да си даваш сметка,
                            когато публикувш мнение, за което не си сигурен,
                            че е достоверно-компетентно!
                            Нямам никакви претенции, обструкции и комплекси,
                            за избиване спрямо твоята, или моята репутация.
                            Хич не ме касае, ако не си разбрал,
                            дали ще ме одобряват, или не!
                            Винаги съм бил против титлите и нашивките.
                            Те не правят Човека,
                            а делата му!!!
                            Нали няма да си ги мерим?!
                            Че много стана вече в тоя форум.
                            За мен си колега=приятел.
                            Ако съм казал нещо, което не си харесал, сори!
                            Но съм свикнал да казвам истината на приятели.
                            Хайде по същество.
                            К'во правим?!
                            Последно редактирано от Тони Груев(GAD/dag); 09-03-08, 00:30.

Коментар

Хайде по същество. К'во правим?!
                              Питай ме нЕкое друго въпросче! При всички положения не мисля, че в случаи като този инцидентни акции ще свършат някаква работа. Ей ги колегите от клуб "Стари видри" от рибарския форум всяка година правят акция по почистване на един участък от брега на яз. "Искър". Даже и телевизиите обръщат внимание на акцията. И какво? Всяка година събраният боклук трябва да се извозва с камион ...

Когато работата опира до културното ниво на една нация бързи решения, за съжаление, май няма. Или поне аз не се сещам.

Това, което можем да направим по въпроса, е всеки от нас на първо място да дисциплинира себе си и тези наоколо - деца, роднини, приятели. Тук се сещам за приказката за английската ливадка ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей ги колегите от клуб "Стари видри" от рибарския форум всяка година правят акция по почистване на един участък от брега на яз. "Искър". Даже и телевизиите обръщат внимание на акцията. И какво? Всяка година събраният боклук трябва да се извозва с камион ...
                                От акциите за почистване има смисъл. Най-малкото на другата година има само 1, а не два камиона боклук. Най-малкото поне известно време туристите ходещи там ще видят колко е хубаво в първите седмици, а колко зле след няколко месеца и дори да не са възрастните, то поне децата могат да попият малко възпитание от самата разлика. Просто не всяка акция има еднакъв смисъл. Едно е горска поляна, посещавана от туристи. Друго частен обект, за достъпа да който се взима такса и се замърсява основно от живущите наоколо, за които почистването му има същия смисъл, като извозването на кофите за боклук за нас, т.е. "Ей, с`а се освободи място за още много! Отивам да преровя мазето!"... Само дето и данък смет не плащат...
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X