Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за покупка на фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за покупка на фотоапарат

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
    И още един. От над 7 месеца имам такъв и съм много доволен. Но от всичките изисквания на колегата той не отговаря на едно - цената. Не е до 500, а е около 800 лева.
    Цената на този фотоапарат в щатите не надхвърля $200, а тук най-скъпият вариант е около 450лв.
    Аз твърдя, че за гореизброените критерии, няма по-добър фотоапарат на пазара.
    Изчел съм фотофорума и много ревюта през зимата и това е машинката.

Същевременно съм и собственик на такъв, заедно с още два други апарата и този е най-добър.

Коментар

Благодаря за информацията!
      Според мои приятел-любител-фотограф,
      Nicon Coolpix I 100
      e оптимален вариант-отлични снимки,обикновенни батерии,здрав и надежден.
      Така ли е наистина?

Коментар

Първоначално публикуван от zodiak Преглед на мнение
        Благодаря за информацията!
        Според мои приятел-любител-фотограф,
        Nicon Coolpix I 100
        e оптимален вариант-отлични снимки,обикновенни батерии,здрав и надежден.
        Така ли е наистина?
        Май не четете ... 10 човека от 12 писали Ви предлагат един и същ вариант??
        А и цената е под 400 лева - http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0
        Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Никона е F/3.5-5.4, което е доста "тъмна" леща, което ще рече, че при липса на тъмнина, по здрач, снимките ще имат нужда от по-ниска скорост на блендата, оттам по-шумни снимки. Да не говорим, че с този сензор - 1/2.3", не може да се говори за чисти снимки. Отделно е доста по-обемен от канона. Аз не бих го предпочел пред никой от изброените канони в темата. От ревютата в нета за L100, виждам доста шумни снимки. С две думи - не съм никак впечатлен от модела. Не казвам че другите са нещо повече, но най-малкото размера е голям недостатък на никона.

П.С. Канон SX120 също работи с обикновени батерии.
          Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Май дължа известно извинение. Моята (сравнително) нова придобивка е SX 20, а не 120. (За нея са и впечатленията ми от макрото.) Грешка от бързо четене, sоrry. Оттам идва и недоразумението за цената.

Така и нямаше да си усетя гафа, ако не се бях замислил над една забележка на колега в смисъл "по-широкоъгълно". А меракът за SX 20 ми беше дошъл заради зума (20х) - затова бях шашнат от възможностите му в много тясна стая. И сега се зачудих - и четох по-внимателно.

Още веднъж извинявайте. Както казват, никога не е късно...
            Искам България чиста!

Коментар

Лично мнение - Canon, или Nikon, модела - ти решавай.
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                Май не четете ... 10 човека от 12 писали Ви предлагат един и същ вариант??
                А и цената е под 400 лева - http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0
                Напротив,чета,добре е ,че има еднопосочни мнения,което ме улеснява много при избора ,но и сьвсем не значи,че трябва да купя точно този модел.Аз сьщо бях привьрженик на Канон като марка,но от няколко места чух,че Никон е по-добрият вариант.Интересуваше ме мнения на хора,които притежават марката и имат непосредствени впечатления от вьзможностите и.В краина сметка засега Канона маи е моя вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                  Никона е F/3.5-5.4, което е доста "тъмна" леща, което ще рече, че при липса на тъмнина, по здрач, снимките ще имат нужда от по-ниска скорост на блендата, оттам по-шумни снимки. Да не говорим, че с този сензор - 1/2.3", не може да се говори за чисти снимки. Отделно е доста по-обемен от канона. Аз не бих го предпочел пред никой от изброените канони в темата. От ревютата в нета за L100, виждам доста шумни снимки. С две думи - не съм никак впечатлен от модела. Не казвам че другите са нещо повече, но най-малкото размера е голям недостатък на никона.
                  Колеги, моля ви се, като ще даваме акъл, хайде поне да научим терминологията първо! "Леща" на родния български означава 1 (един) брой стъклен елемент - слага се в рамката на очилата, използва се като лупа или се пъха директно в окото. Това, дето седи на фотоапарата отпред, се казва "обектив". А че англичаните и американците наричат и двете неща "lens", си е техен проблем.

"при липса на тъмнина, по здрач" - това ще го броим за грешка на езика. Ама "по-ниска скорост на блендата" е нещо като "по-проходима раздатка", ако ще сравняваме с офроуд-речника. Скоростта на експозиция си е скорост - колкото е по-бавна, толкова повече светлина ще има време да стигне до филма или чипа. А блендата (диафрагмата) си е дупка, която се отваря повече или по-малко - и съответно пуска повече или по-малко светлина. Скорост тя няма и няма как да има.

Моля, използвайте българските термини, вместо да копирате директно от чуждите езици. Иначе объркването е пълно.
                  Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Колега badeff,
                    Благодаря за корекциите. Аз нямам нито желанието, нито времето да пиша фотографски статии тук. За термините - чета основно английски сайтове, и затова не съм много в час с точния им превод на български. Мисля че всеки който разбира от фотография, би разбрал, че под "скорост на блендата" се разбира "скорост на отваряне на блендата". За останалите е все едно. Не съм имал за цел да поучавам някого с писанията си. Ако сте толкова вещ в материята, можеше да дадете малко акъл и вие, да обясните кое как е и кой модел е по-добър от другия, вместо да се хващате за всяка правописна или лексикална грешка в чуждите мнения.

Коментар

Напротив,чета,добре е ,че има еднопосочни мнения,което ме улеснява много при избора ,но и сьвсем не значи,че трябва да купя точно този модел.Аз сьщо бях привьрженик на Канон като марка,но от няколко места чух,че Никон е по-добрият вариант.Интересуваше ме мнения на хора,които притежават марката и имат непосредствени впечатления от вьзможностите и.В краина сметка засега Канона маи е моя вариант.
                      Аз съм доволен от Канон, но аз имам eos 450d - dslr от повече от 2 години, но темата е друг вид. Също така съм доволен от сапунерките на Сони.
                      Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

http://obiavi.data.bg/single/13456

Коментар

Това дето щрака е затвор, не е бленда. Блендата е проста дупка с променлив диаметър и скорост няма.

Апарат клас сапунерка се купува на външен вид, предпочитания към цвят и ергономия. Техническите им параметри са на практика еднакви при еднаква цена.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                            Колега badeff, Ако сте толкова вещ в материята, можеше да дадете малко акъл и вие, да обясните кое как е и кой модел е по-добър от другия, вместо да се хващате за всяка правописна или лексикална грешка в чуждите мнения.
                            Акъл в този ценови клас (300-500 лв.) не мога да дам, понеже не следя тази категория джобни апарати. На мястото на Павлин [zodiak] аз бих заложил на Canon G11, ако може да си позволи по-висок бюджет - за мен това е най-приличният компромис между удобството да имаш малък апарат в джоба, прилична картинка и добра скорост на реакция, след като натиснеш спусъка.

А другото не е стилистично и лексикално заяждане, а опит да се изчистят някои термини, за да не се объркваме взаимно.
                            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Има по-изгодна алтернатива от G11 - S90. В момента снимам с такова - има същите характеристики като G11(същия сензор - 1/1.8"), малко по-светла леща (F2.0-4.9), wide - 28-105mm(4х), но е доста по-компактен и лек. От ebay излиза малко под 700 лв. Но е извън бюджета на колегата, а и като гледам май големия зуум се почита повече от останалите неща... Иначе това си е самата истина - за евтини сапунерки, се избира по цвят и големина(удобство).

Коментар

Трябва ми компетентна информация за дигитален фотоапарат ,които да прави много добри макро снимки,да е мальк(удобен за носене) , да прави бьрзи снимки(спортни прояви или бягащи животни).Надеждноста е важен фактор.Бюджета не е точно фиксиран,но примерно е около 300-500 лв.
                                Ще се използва при преходи и пьтешествия.
                                Предварително благодаря!
                                На толкова много (неуточнени достатъчно професионално) изисквания може да съответства само добър любителски марка и модел. За посочената цена се сещам за Lumix (Panasonic) TZ5: 9,1 мр и 10х оптичен зум, цена у нас 499 лв. Следващите модели са по-добри, но и по-скъпи.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X