Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за покупка на фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за покупка на фотоапарат

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Виж този: CANON PowerShot SX 1 IS, 10Mpixels, 20x Optial zoom, 2.8" LCD
    Имах го за около месец, даже и обява му бях пуснал в този форум, не е това което пише ВЕРВАЙ МИ.

Коментар

И малко в страни, но е препоръчително, да работи с АА акумулатори и батерии! За по-добре 4бр.

Коментар

Алекс купи едно супер компактно Сони, със сменяеми обективи е, но е с размерите на сапунерка. От кратки впечатления, този апарат изглежда да е the best of both worlds или твърде приличен компромис. Надявам се, че ще попадне на тази тема и ще каже това онова. Сигурен съм, че по-добра сапунерка за тази цена няма.

Коментар

Снимка в движение през прозореца (свален, несвален все 200) дето да става общо взето няма. Единственото изключение е ако е по посока на движението и то пак с уговорки.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Алекс купи едно супер компактно Сони, със сменяеми обективи е, но е с размерите на сапунерка. От кратки впечатления, този апарат изглежда да е the best of both worlds или твърде приличен компромис. Надявам се, че ще попадне на тази тема и ще каже това онова. Сигурен съм, че по-добра сапунерка за тази цена няма.
            Sony NEX.
            Отговорът на Сони на м43 стандарта на Олимпус / Панасоник. Стандарта има страхотен потенциал, но реализацията на първите два модела е с изрично любителска насоченост.

За момента производителите произвеждащи този вид апарати са Олимпус, Панасоник, Сони и Самсунг.

Майкъл, по гореописаното - твърдо ти препоръчвам да послушаш Иван за Канон G11, или цитираният от мен Олимпус. Първият е най-добрата сапунерка, вторият е голям апарат в сапунерков дизайн със сменяеми обективи. И с двата не можеш да сбъркаш.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За мен преди всичко зависи от това как ще се използва:

- ако ще се използва при преходи и оффроуд разходки /мото и атв/ просто забравете за ДСЛР, освен ако не си возите дупето по асфалт и мека трева.
              - Голям е и чантата му пречи доста ако ви е закачена на кръста, ако пък ви е в раницата на гърба, то просто все едно нямате фотоапарат.
              - Абсурдно е с ръкавици да се смени обектив при оффроуд условия, освен ако не искате да го носите през две разходки на сервиз за чистене на матрицата и огледало.
              - Има доста ръбове и процепи, които се пълнят с кал, прах и всякакви боклуци. Капачката на обектива се затрива за отрицателно време, а нуждата да се извади, погледне през визьора и заснеме изисква доста време, което при динамичен оффроуд липсва и просто оставате без интересни снимки. След няколко разходки, мен просто дожаля да го мъкна.

- ако се използва сапунерка, основният недостатък за мен е прибиращият се след всяка сесия обектив на повечето модели. Пауър Шот беше на две години, 12х оптично и правеше прилични снимки. Виси по време на карането на врата, не го прибирах в калъф, за да мога да реагирам на интересните ситуации, изкара близо половин година. Механизма управляващ обектива работеше със страшно скърцане все повече и повече, докато отказа тотално, това ме преориентира към:

- сапунерка без подвижен обектив, по възможност прахо-водо устойчива, лесно се мие на чешмите по време на прехода, задължително с хубав дисплей видим и при слънце, и хубаво е и да има стабилизация. А за другите ситуации си имам и ДСЛР.

За мен избора беше това долу, но на пазара се предлагат доста модели.

http://www.olympus.bg/consumer/29_di...8010_22707.htm

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Снимка в движение през прозореца (свален, несвален все 200) дето да става общо взето няма. Единственото изключение е ако е по посока на движението и то пак с уговорки.

Вижте старото ми сони-сапунерка преди малко какво засне,
                но мисля че със по съвременен апарат ще са по хубави снимките.

Коментар

Не е само до фотоапарата, и тунинг трябва, но малко. Аз повече и не мога де.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Хайде и аз да се включа към питащите. Лично аз нямам никакво влечение, но жената е пощръкляла.
                    Нещо, огледално-рефлексно и със сменяема оптика - ако може за 500лв.
                    Има такива неща, обаче - както правилно си предположил - зададената цена меланхолично ги гледа отдалеч. Евентуално тихо подсмърча...

Ето и добрата новина.

От друга страна, преди 3,5 години, когато тръгнах да се оборудвам цифрово, разпитвах професионалисти. Много се мръщеха само като чуят "огледално-рефлексен", а тогава даже още не беше популярно чудото "електронен визьор", което частично обезсмисля огледалото.

От още по-друга страна, като разглеждам огледално-рефлексните оферти, току ми предлагат подарък "духалка", че и на промоция. Ми не ми звучи модерно.

И се връщам пак на моето. Помисли по следния обект (с електронен визьор):

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

При това тук (като за сравнително начинаещи) обективът 28 - 560 мм в голяма степен обезсмисля сменяемата оптика.

За да не те подвеждам, първо ще повторя, че си падам "Канонист", т.е. може да съм пристрастен.

Второ, много-много съм доволен от въпросната машинка, но имам и забележки. Уви, не съм толкова напреднал, та да мога да си формулирам ясно забележките. Допират до цветове и чувствителност - не се държат чак толкова прилично, колкото им се полага по обявените ТТ-данни.

Когато го избирах, момчетата в магазина настойчиво ми предлагаха друго подобно - с 200 лв. по-скъпо и с по-малко пиксели, но с възможности за снимки в RAW формат и още някакви китайщини. Не изключвам да са били прави. (Ама онова тяхното нещо сега не го намирам в каталозите).

Поздрави!
                    Последно редактирано от дядо Ники; 12-08-10, 18:59.
                    Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                      Има такива неща, обаче - както правилно си предположил - зададената цена меланхолично ги гледа отдалеч. Евентуално тихо подсмърча...

Ето и добрата новина.

От друга страна, преди 3,5 години, когато тръгнах да се оборудвам цифрово, разпитвах професионалисти. Много се мръщеха само като чуят "огледално-рефлексен", а тогава даже още не беше популярно чудото "електронен визьор", което частично обезсмисля огледалото.

От още по-друга страна, като разглеждам огледално-рефлексните оферти, току ми предлагат подарък "духалка", че и на промоция. Ми не ми звучи модерно.

И се връщам пак на моето. Помисли по следния обект (с електронен визьор):

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

При това тук (като за сравнително начинаещи) обективът 28 - 560 мм в голяма степен обезсмисля сменяемата оптика.

За да не те подвеждам, първо ще повторя, че си падам "Канонист", т.е. може да съм пристрастен.

Второ, много-много съм доволен от въпросната машинка, но имам и забележки. Уви, не съм толкова напреднал, та да мога да си формулирам ясно забележките. Допират до цветове и чувствителност - не се държат чак толкова прилично, колкото им се полага по обявените ТТ-данни.

Когато го избирах, момчетата в магазина настойчиво ми предлагаха друго подобно - с 200 лв. по-скъпо и с по-малко пиксели, но с възможности за снимки в RAW формат и още някакви китайщини. Не изключвам да са били прави. (Ама онова тяхното нещо сега не го намирам в каталозите).

Поздрави!
                      Обективно и информативно - Благодаря!

Поздрави!
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

а тогава даже още не беше популярно чудото "електронен визьор"
                        точно това имах предвид за апарат....сам да си прави фокуса
                        и да не сменям обективи.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                          и да не сменям обективи.
                          Е, не го прави съвсем сам. Но така или иначе през визьора имаш абсолютно същото, което и на дисплея; а и до двете гледката стига през обектива.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            и да не сменям обективи.
                            Canon G11.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А какво общо има фокуса с визьора?
                              И сменяемата оптика е поскоро опция за когато се изпедепца жената. Тогава, аз ще и направя приклад за апарата, като за пушка (`щото 50сантиметрови обективи...)
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Защо никой не споменава марката Сони?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X