Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

А и да питам- първите заряди, задължително ли е да са по 12 часа ?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
      А и да питам- първите заряди, задължително ли е да са по 12 часа ?
      ами остави си го цяла нощ да се зарежда пък да ти е мирна главата, и без това в началато се зарежда и буфера в сами апарат и батерията държи по-малко (Goblin - ме светна на далаверата)
      - сега сме на вълна батерии, искаш ли да си спретнем една групова поръчка от Ebay на батерии - ако си навит вече сме 3-ма, но вероятно ще има и други. Цена 14 паунда + още 2-3 за транспорт
      Уж оридЖинал от Хинг Конг

Коментар

Няма как да са по 12 часа. Зарядното изключва щом батерията се зареди. Би трябвало да има и светлинна индикация за това.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          ами остави си го цяла нощ да се зарежда пък да ти е мирна главата, и без това в началато се зарежда и буфера в сами апарат и батерията държи по-малко (Goblin - ме светна на далаверата)
          - сега сме на вълна батерии, искаш ли да си спретнем една групова поръчка от Ebay на батерии - ако си навит вече сме 3-ма, но вероятно ще има и други. Цена 14 паунда + още 2-3 за транспорт
          Уж оридЖинал от Хинг Конг
          За сега съм пас, по нататък може.

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Няма как да са по 12 часа. Зарядното изключва щом батерията се зареди. Би трябвало да има и светлинна индикация за това.
          Дали ? Все пак, доста хора ми казаха да го оставя и за нощта..
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

За сега съм пас, по нататък може.
            оК..

Зарядното мига докато зарежда, след като заред свети постоянно (така де не зарядното а лампичката на зарядното ) Но след това си дозарежда с накакъв минимален ток. Пък от непроверен източник знам, че батериите има защита за саморазряд и затова първоначалните зареждания е добре да са по-дълги. Но не е фатално, това не са едновремешните никел-кадмиеви батерии с мемори ефекти, селфдисчардж и тнт.

Поздрави !

Коментар

И двете зарядни, които ползвам(за Канон 350Д и 40Д) са със индикация. Едното от червено става зелено а другото от мигаща червена светлина, започва да свети постоянно. Повече от три часа не съм зареждал батерия. Но вашите батерии все пак са с по-голям капацитет. Просто се консултирай с упътването каква индикация имаш на зарядното.
              Из "Златния телец"

Коментар

И двете зарядни, които ползвам(за Канон 350Д и 40Д) са със индикация. Едното от червено става зелено а другото от мигаща червена светлина, започва да свети постоянно. Повече от три часа не съм зареждал батерия. Но вашите батерии все пак са с по-голям капацитет. Просто се консултирай с упътването каква индикация имаш на зарядното.
                - батерията се зарежда за 90минути (проверено)

А някой да каже нещо за моите питания :
                - наистина сподели защо не трябва да се слага на врата, че и аз съм свикнал все да я премятам..

Това изобщо струва ли поне колко китака, има вграден мотор за автофкоус, нали ?
                , целта е за момента да намеря бюджетно варио, щото ми се очертава пътуване в Азия и не искам да пропускам моменти. А после ще го продами ще взема нещо по-добро

А просто от любопитство те т'ва какво му е предназначението - верятно пейзажи или ?

Благодаря !

ЕДИТ: tamron-a има вграден мотор ма е измислен за фулфрейм тела и на моето Д3200 няма да фокусира сам , поправете ме, ако греша//

Коментар

За първото нямам мнение, но второто е известния никонски китак от лентовото време. Не знам на кроп 1.5 как го виждаш като пейзажен, но се получава 52-104. Не знам какви функции ще му работят, но едва ли си струва пробата. Гледай нещо 18-200 и около, за да не сменяваш изобщо обективи.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Гледай нещо 18-200 и около, за да не сменяваш изобщо обективи.
                    - това е ясно, ма в момента съм във финансов колапс , смисъл, че иЧ не ми се дават пари за обектив, а в идния месец ще пътувам и искам нещо с приличен ЗУууум

Поздрави !
                    п.п. та тва второто е нещо за пейзажи така ли ?

Коментар

Глей ся, снимал си на Смяна 8М, та нейния обектив се води горе долу нормален за 35 мм кадър (от 45-55мм). С други думи, вземайки под внимание кропфактора, от втория обектив получаваш по-скоро нещо от сорта на нормален до портретен обектив. На Никона ще излезе пейзаж малко по-едър от такъв сниман със Смяната. На дългия край може да снимаш лицев портрет в по-голямо помещение и всякакъв на открито.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                        Много натоварва врата, притиска и коремната област, а и в определена ситуация наистина можеш да се обесиш . Като цяло щом ви е удобно... не пречи, но за мен лично не е удачно. Може през врата и рамото, хем не може да падне, хем тежестта се разпределя, а и е удобно да го грабнеш. Аз лично я използвам да си я навия на китката като снимам за да съм спокоен, че няма да го изпусна на земята. Рядко си го закачам само на рамото. Изобщо ако го извадя не спирам да снимам, а ако не снимам го прибирам. Или си го държа в ръка. Нещата драстично се променят ако сложиш обектив, който тежи и е дълъг, особено ако тежи много и е много дълъг . Ако и тялото е тежко ептен, дори и с къс пак си натежава... Та цял ден с това на врата и като ходя да ми подскача на корема... не мерси . Предполагам не е толкоз фатално ако така сте си свикнали.
                        Напълно подкрепям колегата.

Коментар

В упътването пише, че се зарежда по час и половина. Сега показва, че е заредена, но ще изчакам до утре сутрин.
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

В упътването пише, че се зарежда по час и половина. Сега показва, че е заредена, но ще изчакам до утре сутрин.

По-добре изчакай.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                              По-добре изчакай.
                              Е, колко да чакам - започнах да го зареждам в 17:00. Утре сутринта, като се събудя, ще е готов за приключения.
                              Сега разучавам режимите - P, S, A и M . Разбрах, че те са доста важни.
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Я вижте дали може да се снима с никонската китова запушалка и после пак ми кажете нещо за "дърветата":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9ae2f0646e63866670315b13a5452550.jpg
Прегледи:1
Размер:93.4 КБ
ID:5497321

Име:56e513e5fc5c1720daf9f8b43f6c28ef.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5497327

Име:17ab3b309e09a883a0e6c72d89aadc3d.jpg
Размер:109.1 КБ
ID:5497333
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X