Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Трябва да заключиш фокуса върху обекта и така той го следи. Също така не знам как е в новите хапарати, но аз лично използвам бутона за снимане да заключва екпозицията, а фокуса си го слагам на другото копче и така ги разделям. Мога да хвана експозиция от къде да е и с полунатиск да я запазя, а с другия бутон да контролирам фокуса...

Коментар

Ползвай или бърза скорост на затвора, или програма "спорт" ако я има.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, хората са си го обяснили - бутон за заключване на фокуса. Благодаря, утре ще има нови проби, или да ритам котката или жената да бягат бързо из стаята, че да ги снимам . А това за експозицията - нямам представа. Сега ще потърся из ръководството, то си е цял роман - 360 страници... Тук преди някой беше публикувал линкове и статии за начинаещи, как се снима с ДСЛР, но не ги намирам нещо. Пък и е разбираемо, да не ми се одава чак толкова фотографията, особено в началото, все пак съм механик, такива техники като ДСЛР си е сложна среда за мен. Иначе има режим "Спорт" утре ще наблегна повече върху него.
        Последно редактирано от ivodianov1992; 01-07-13, 22:14.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Не е съвсем лесно това дето искаш да го направиш... Става по-трудно с къс обектив също така... освен ако не си близо. Трябва да следиш и ти обекта и той го захапва... трябва доста тренировки де...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Не е задължително, братята китайци са се погрижили. Просто трябва да се внимава да се избере правилния модел.
            Като стана дума за светкавици - да знаеш китайска светкавица, която да има TTL за Олимпус? Тия със звучното име Юнгною май нямат такива и никакви други китайски не намерих. Metz имат, но не ми се дават пари...
            LZ2NKM

Коментар

Polaroid PL-108AF, Rokinon D870AF-OP D870AF, Zeikos ZE-FL70 AF и подобни. Вероятно ги има под много марки.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ето нещо за снимане на бързодвижещи се нещица:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img081.jpg
Прегледи:1
Размер:151.9 КБ
ID:5498207

Име:img083.jpg
Размер:151.9 КБ
ID:5498208

Име:img084.jpg
Размер:143.7 КБ
ID:5498209
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                  Здравейте, аз лекичко полекичко напредвам. Сега на ръчен режим снимките ми стават значително по-добри отколкото на Авто. Чета, снимам, пробвам, пак чета, пак пробвам и така. Нещата лекичко полекичко се изясняват. Но имам проблем със снимането на бързо движещи се цели. Там каква е цаката, бърза скорост на затвора? Вдигане на блендата, на автофокус давам 3 Д проследяване, уж за бързо движещи се нещица, но цветове и светлината са си наред, просто обекта ми който се движи, е размазан и не е на фокус... Апаратчето има и режим Сцени, там има зададени няколко опции, избирам режим спорт, уж за бързо движещи се неща, но пак същата работа, фокусът е някъде зад обекта и обекта е размазан... май ще трябва още доста четене и практика...
                  Какво е 3D проследяване? Звучи ми като някаква модерна търговска система за автофокус. За бързодвижещи се обекти използвам Continuous Autofocus (AF-C при Nikon) и само една от фокусните точки (Single area AF). Освен това според мен е по-добре да се премине на "Back button focus", но иска практика. Трудно ми е да го обясня само с клавиатура, иска си демонстрация.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Е и аз това писах... Сега ако фокуса ми не е на задния бутон и не мога да снимам . Но може би зависи, само с никон имам опит, а и новите не ги знам вече дали са така или не са...

Коментар

Ами 3Д проследяване, и аз немога да ти отговоря какво е - за бързо движещи се обекти, но когато обектите се джижат произволно на където им падне. А за други моторни спортове и прочее, много по - удачен е изборът с 21 или 51 точки. Това според ръководството. А за моторни спортове го дават даже и на 9 точки за автофокус, защото били предвидими техните движения. Този автофокус на Д7100 има десетки настройки, ако не са и сто. Аз за това, когато си снимам стоящи обекти си карам на ръчен, повече ми харесва. Благодаря за четивото, трябва да потърся по реповете това списание и да си го взимам занапред. Иначе колкото повече си снимам, толкова повече се влюбвам в апаратчето и определено, не съжалявам за избора си. Ако не беше Гоблин да ме просветли щях да отнеса Д7000, така че, огромни благодарности и на него, за отговарянето на малоумните ми въпроси, че ми помогна за избора. На вас също, всички, които се занимавате с моите проблеми... Поздрави.
                      Последно редактирано от ivodianov1992; 02-07-13, 10:33.
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                        Ако не беше Гоблин да ме просветли щях да отнеса Д7000, така че, огромни благодарности и на него, за отговарянето на малоумните ми въпроси, че ми помогна за избора.
                        Според мен D7000 и досега си остава най-добрия Никон DX-формат.
                        Но ще ми е интересно да прочета защо според вас Д7100 е по-добър.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

А с какво Д7000 е по- добър от Д90, просто е наследник на Д90, същата работа е и при Д7100, надгражда Д7000 уж. С такова впечатление останах от прочетеното, най - вече по чуждите форуми, то тук няма почти нищо. Пък и е модел 2013, не че Д7000 е много стар де, но това също го взех от значение. Също говорих с един приятел, той се занимава малко по - професионално с фотография и когато се чудех между двато той също ми каза, че Д7100 е по-добрият избор. Иначе за мен е все тая, пълен начинаещ съм. Ако бях взел и Д40 пак щеше да ми се вижда супер, сравнение с телефона, с който снимах до сега - Нокия Ц6. Иначе предполагам между Д7000 и Д7100 ще има плюсове и минуси спрямо един/друг, едвали единият ще превъзхожда другия във всяко едно отношение. Също прочетох и положителни мнения за автофокуса, който е с 51 точки и бил по-добър от на Д600. Тук има колеги, които наистина разбират от фотография и предполагам, могат да ти дадът коректен отговор на въпроса ти.

ПП. защо като увеличавам скоростта на затвора, снимките стават тъмни, до чисто черни? Как да снимам с висока скорост на затвора - за бързо движещи се обекти, без да стават черни снимките?
                          Последно редактирано от ivodianov1992; 02-07-13, 15:31.
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Когато увеличаваш скоростта влиза по малко светлина в затвора затова стават тъмни,пробвай да увеличиш и ИСО-то.

Коментар

А също използвай корекция на експозицията, тя е на 1/3 стъпка ...

Коментар

Колега, ти на М ли се мъчиш да снимаш постоянно? Това е леко неприятно. Затова на селектора има толкова режими, които помагат за по-лесното снимане. Постави селектора на S и остави апарата да ти помогне. Ти му задай скоростта и исо-то. Гледай хистограмата на снимките и я дръж леко в дясно. Спокойно може да вдигнеш исо-то до 1200-1600 без да получиш дразнещ шум.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X