Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Я вижте дали може да се снима с никонската китова запушалка и после пак ми кажете нещо за "дърветата":

[ATTACH=CONFIG]601109[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]601115[/ATTACH]
    Това с какъв обектив?
    А тялото :mrgreen :
    - това старовтемското обективче ме интересува, дали е по - рязко от китака?

Коментар

Обектив - китов 18-55; тялото е Никон Д70.Стария обектив дали е по-рязък, може да ти каже само Goblin eвентуално като стар никонджия. По мое мнение ще му е трудно на 24 МП.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Добре.
        - снимките са станали супер..

Коментар

Понеже стана дума за батерии...
          Избягвайте поръчките от eBay - получих я, заредих я, снимах, пак я заредих и остана два месеца без да я ползвам. В резултат - батерията повече не може да се събуди. Абсолютен боклук. След това си взех батерия Hama от Вали Компютърс с 5 години гаранция на прекрасна цена и вече съм ОК. Просто внимавайте и не си хвърляйте парите за боклуци.
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Няма как да са по 12 часа. Зарядното изключва щом батерията се зареди. Би трябвало да има и светлинна индикация за това.
            Моето си е старичко и има индикациа... ако мига готова, ако свети зарежда... не вярвам новите да прецакват батерията с презаряд.

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
              Понеже стана дума за батерии...
              Избягвайте поръчките от eBay - получих я, заредих я, снимах, пак я заредих и остана два месеца без да я ползвам. В резултат - батерията повече не може да се събуди. Абсолютен боклук. След това си взех батерия Hama от Вали Компютърс с 5 години гаранция на прекрасна цена и вече съм ОК. Просто внимавайте и не си хвърляйте парите за боклуци.
              Напълно подкрепям. Мислех да го пиша, но се отказах, защото имам такова наблюдение върху други продукти, а не точно върху батерии.
              Изводът е, да не си купуваме нищо от Ebay.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Я вижте дали може да се снима с никонската китова запушалка и после пак ми кажете нещо за "дърветата":

[ATTACH=CONFIG]601109[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]601115[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]601121[/ATTACH]
                Кой е казал такова нещо

Лошото е, че има по-добри. И още по-добри... И още по-добри. И най-добри. И такива само за туй и други за онуй. И разни още други такива и още и още и светкавици и още светкавици и дистанционни и още и стативи и за светкавиците стативи... отплеснах се малко, но си е такова едно... иначе може и със сапунерка, а за някои неща е и по-добре... абе трябват си доста апарати, няколко с вградени обективи, няколко тела и десетки стотици обективи. А как бих си взел 1 Ф5 и да си направя стаичка... чудо. Или по-скоро скенер за лента, все пак сме 21-ви век, неа се излагаме

Коментар

Честито апаратче.
                  И ти пожелавам никога да не забравяш, че мярата за фотография е завършената снимка, а не марката и модела на техниката.
                  LZ2NKM

Коментар

Я вижте дали може да се снима с никонската китова запушалка и после пак ми кажете нещо за "дърветата"
                    Човек,трябва да пиеме с тебе по някоя бира

Коментар

Айде... от апаратите та до бирата!

Снимането е 50% техника, 50% творчество и умения на задапаратното устройство. Даже бих намалил дела на техниката.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Айде... от апаратите та до бирата!

Снимането е 50% техника, 50% творчество и умения на задапаратното устройство. Даже бих намалил дела на техниката.
                        Дела на техниката може да се намали доста ако другите 50% се увеличат. Обаче всички сериозни фотографи, които познавам имат доста техника . А и дота дето не познавам. А имам и един приятел без тяло, с разни обективи и награда от Нешанъл за снимка... и ще си купи пак тяло някой ден като тръгне на лов за кадри. Та и аз така го виждам... лов си е

Коментар

За около 10 години няколко пъти си сменям апарата. И защо ли? Всеки, който се задълбочи в материята в някой момент стига до ръба на възможностите на тялото. Естествено идва желанието за по-добро с повече възможности и така докато 1. ни свършат парите или 2. купим най-доброто на пазара.

PS: за тези, които не попадат в т. 1, фирмите производители се грижат да не попаднат никога и в т. 2, изкарвайки на пазара все по-нови и по-хубави тела.
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

За около 10 години няколко пъти си сменям апарата. И защо ли? Всеки, който се задълбочи в материята в някой момент стига до ръба на възможностите на тялото. Естествено идва желанието за по-добро с повече възможности и така докато 1. ни свършат парите или 2. купим най-доброто на пазара.

PS: за тези, които не попадат в т. 1, фирмите производители се грижат да не попаднат никога и в т. 2, изкарвайки на пазара все по-нови и по-хубави тела.
                            Аз пък обичам да се ровя из форумите и да си купувам техника втора ръка, която никой вече не иска, като разни тела на олимпус. Сега гледам една дебела книга със снимки от сп. Life, започващи още от 30-те. Да си призная - ние сме големи примадони. Ако трябва честно да си говорим, вече всичко, което ни трябва - дори за велика фотография - струва жълти стотинки. Фотографите през 40-те 50-те се е налагало да си правят сами техниката, за да снимат както искат. А сега отиваш в близкия магазин, плащаш 500-1000 лв. и имаш техниката, за която преди 40 години само са мечтали. По-скоро съм склонен да си мисля, че ние самите сме си ограничението, а не телата и обективите.
                            LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                              Честито апаратче.
                              И ти пожелавам никога да не забравяш, че мярата за фотография е завършената снимка, а не марката и модела на техниката.
                              Благодаря. Много добре казано.
                              Сега извадих батерията от зарядното и я сложих в апарата. Днес го чака дълъг ден.
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                                Аз пък обичам да се ровя из форумите и да си купувам техника втора ръка, която никой вече не иска, като разни тела на олимпус. Сега гледам една дебела книга със снимки от сп. Life, започващи още от 30-те. Да си призная - ние сме големи примадони. Ако трябва честно да си говорим, вече всичко, което ни трябва - дори за велика фотография - струва жълти стотинки. Фотографите през 40-те 50-те се е налагало да си правят сами техниката, за да снимат както искат. А сега отиваш в близкия магазин, плащаш 500-1000 лв. и имаш техниката, за която преди 40 години само са мечтали. По-скоро съм склонен да си мисля, че ние самите сме си ограничението, а не телата и обективите.
                                И аз за това все повтарям, че трябва да се гледат много снимки и то от правените с "посредствена" техника и после да си дадем сметка дали ни трябва топ Хапарат.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X