Съмнявам се светкавицата да е фиксирана толко ниско... щото имаше доста оплювки що не стига до 1/500 преди... Работата е там, че светкавица ти трябва и през деня за да пълни сянките. И ако нямаш 1/500 става сериозен проблем в комбинация със слънцето... Но не съм чел спецификациите, та се изказвам на изустЪ...
Стига бре, това е нелепо! Значи сте се прецакали . Високоскоростната синхронизация е нещо особено важно смятам... щу зор съм видял без нея. Че и с външна не става при мен. Тва д40 ще се окаже голяма риба...
Сега високоскоростна синхронизация става, но само с външна светкавица.
МДа. Даже не и с всяка външна светкавица.
“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
Стига бре, това е нелепо! Значи сте се прецакали . Високоскоростната синхронизация е нещо особено важно смятам... щу зор съм видял без нея. Че и с външна не става при мен. Тва д40 ще се окаже голяма риба...
Да, огромна риба. Кен Рокуел в дебилния си сайт изкуствено вдигна цената на д40 за десет години напред с тая глупост. Би я тая сметана, би я, разби я, доразби я, кво ли не я прави. Никон да са знаели каква реклама ще им направи с тоя полуелектронен затвор на 40ката - щяха още да си държат технологията десет години назад само за да имат синхронизация на 1/500.
Нормалната синхронизация на абсолютно професионален апарат е 1/250 от двайсет години насам. Там си седи, с нея си работят хората. Една минолта имаше дето цедеше 1/300, и толкоз. Сега изведнъж няма ли 1/500 - на боклука. Баси глупостите.
Аз щото съм свиканл на 1/180 и не ми стига, знам ли дали 1/250 е добре...
Не е малка разликата. А и в 90% от случаите мултисинк светкавицата върши работа над 1/250 понеже много рядко ти трябва пълната мощност. В повечето случаи при снимки на хора със слънце зад гърба ти трябва само част от мощността.
Факт, аз си признавам, че съм старец относно новите неща. Обаче май при каноните нещата са различни или не? То не пречи да си бяха оставили това 1/500... Все пак това е важно най-вече за сватби по нашите ширини, но пари се печелят тук от това и от студийна... Пък за добри пейзажи, никой не плаща... Фотографите в Бг са шепа хора май...
И щеше да им пречи да го оставят. д40 всъщност е със супер мизерна механична синхронизация. От порядъка на 1/90. Останалото го постигат ползвайки матрицата като електронен затвор - "гасят" я и я "палят" цялата. Там е ccd матрица, която го може. Cmos матриците не го могат и не могат да се ползват като електронен затвор.
И при Каноните е така - 1/250. По-лошото е, както отбеляза колегата по-горе, че ти трябва светкавица от поне 500-600лв, за да си сигурен в наличието на HSS.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
И при Каноните е така - 1/250. По-лошото е, както отбеляза колегата по-горе, че ти трябва светкавица от поне 500-600лв, за да си сигурен в наличието на HSS.
Отделно Nissin 866i мисля че е напълно съвместим. Но е по-скъпичък. Ниссин са си баш фирма, така или иначе повечето маркови светкавици с правени от тях и от Панасоник.
Metz също имат модели, но там цените са като на оригиналните.
Kогато Ниссин правеха светкавици, Панасоник още не знаеха, че ще се занимават с фотография. Подходящия модел на Metz е с около 130лв. по-евтин от канонската 430 EX II. Та си струва заглеждането. Освен това предпочитам някаква макар и имагинерна гаранция, отколкото никаква от ибей.
Последно редактирано от коко келеша; 01-07-13, 20:19.
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Здравейте, аз лекичко полекичко напредвам. Сега на ръчен режим снимките ми стават значително по-добри отколкото на Авто. Чета, снимам, пробвам, пак чета, пак пробвам и така. Нещата лекичко полекичко се изясняват. Но имам проблем със снимането на бързо движещи се цели. Там каква е цаката, бърза скорост на затвора? Вдигане на блендата, на автофокус давам 3 Д проследяване, уж за бързо движещи се нещица, но цветове и светлината са си наред, просто обекта ми който се движи, е размазан и не е на фокус... Апаратчето има и режим Сцени, там има зададени няколко опции, избирам режим спорт, уж за бързо движещи се неща, но пак същата работа, фокусът е някъде зад обекта и обекта е размазан... май ще трябва още доста четене и практика...
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар