Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв ФОТОАПАРАТ да избера ?

Много полезна информация, благодаря !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Съмнявам се светкавицата да е фиксирана толко ниско... щото имаше доста оплювки що не стига до 1/500 преди... Работата е там, че светкавица ти трябва и през деня за да пълни сянките. И ако нямаш 1/500 става сериозен проблем в комбинация със слънцето... Но не съм чел спецификациите, та се изказвам на изустЪ...

Коментар

За съжаление е. Беше тя......1/500 с Д40. Сега високоскоростна синхронизация става, но само с външна светкавица.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Стига бре, това е нелепо! Значи сте се прецакали . Високоскоростната синхронизация е нещо особено важно смятам... щу зор съм видял без нея. Че и с външна не става при мен. Тва д40 ще се окаже голяма риба...

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            Сега високоскоростна синхронизация става, но само с външна светкавица.
            МДа. Даже не и с всяка външна светкавица.
            “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
            Walter Rohrl
            GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Стига бре, това е нелепо! Значи сте се прецакали . Високоскоростната синхронизация е нещо особено важно смятам... щу зор съм видял без нея. Че и с външна не става при мен. Тва д40 ще се окаже голяма риба...
              Да, огромна риба. Кен Рокуел в дебилния си сайт изкуствено вдигна цената на д40 за десет години напред с тая глупост. Би я тая сметана, би я, разби я, доразби я, кво ли не я прави. Никон да са знаели каква реклама ще им направи с тоя полуелектронен затвор на 40ката - щяха още да си държат технологията десет години назад само за да имат синхронизация на 1/500.

Нормалната синхронизация на абсолютно професионален апарат е 1/250 от двайсет години насам. Там си седи, с нея си работят хората. Една минолта имаше дето цедеше 1/300, и толкоз. Сега изведнъж няма ли 1/500 - на боклука. Баси глупостите.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Аз щото съм свиканл на 1/180 и не ми стига, знам ли дали 1/250 е добре...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Аз щото съм свиканл на 1/180 и не ми стига, знам ли дали 1/250 е добре...
                  Не е малка разликата. А и в 90% от случаите мултисинк светкавицата върши работа над 1/250 понеже много рядко ти трябва пълната мощност. В повечето случаи при снимки на хора със слънце зад гърба ти трябва само част от мощността.

Коментар

Факт, аз си признавам, че съм старец относно новите неща. Обаче май при каноните нещата са различни или не? То не пречи да си бяха оставили това 1/500... Все пак това е важно най-вече за сватби по нашите ширини, но пари се печелят тук от това и от студийна... Пък за добри пейзажи, никой не плаща... Фотографите в Бг са шепа хора май...

Коментар

При каноните е същото.

И щеше да им пречи да го оставят. д40 всъщност е със супер мизерна механична синхронизация. От порядъка на 1/90. Останалото го постигат ползвайки матрицата като електронен затвор - "гасят" я и я "палят" цялата. Там е ccd матрица, която го може. Cmos матриците не го могат и не могат да се ползват като електронен затвор.

Коментар

И при Каноните е така - 1/250. По-лошото е, както отбеляза колегата по-горе, че ти трябва светкавица от поне 500-600лв, за да си сигурен в наличието на HSS.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Разбрах... Измама... Пердето прави едно, матрицата друго...

Абе ако работи с външна, всичко е ок... реално.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            И при Каноните е така - 1/250. По-лошото е, както отбеляза колегата по-горе, че ти трябва светкавица от поне 500-600лв, за да си сигурен в наличието на HSS.
                            Не е задължително, братята китайци са се погрижили. Просто трябва да се внимава да се избере правилния модел.

Отделно Nissin 866i мисля че е напълно съвместим. Но е по-скъпичък. Ниссин са си баш фирма, така или иначе повечето маркови светкавици с правени от тях и от Панасоник.

Metz също имат модели, но там цените са като на оригиналните.

Коментар

Kогато Ниссин правеха светкавици, Панасоник още не знаеха, че ще се занимават с фотография. Подходящия модел на Metz е с около 130лв. по-евтин от канонската 430 EX II. Та си струва заглеждането. Освен това предпочитам някаква макар и имагинерна гаранция, отколкото никаква от ибей.
                              Последно редактирано от коко келеша; 01-07-13, 20:19.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте, аз лекичко полекичко напредвам. Сега на ръчен режим снимките ми стават значително по-добри отколкото на Авто. Чета, снимам, пробвам, пак чета, пак пробвам и така. Нещата лекичко полекичко се изясняват. Но имам проблем със снимането на бързо движещи се цели. Там каква е цаката, бърза скорост на затвора? Вдигане на блендата, на автофокус давам 3 Д проследяване, уж за бързо движещи се нещица, но цветове и светлината са си наред, просто обекта ми който се движи, е размазан и не е на фокус... Апаратчето има и режим Сцени, там има зададени няколко опции, избирам режим спорт, уж за бързо движещи се неща, но пак същата работа, фокусът е някъде зад обекта и обекта е размазан... май ще трябва още доста четене и практика...
                                Ако е машина, нека бъде немска!
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X