Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми и за офроуд и за асвалт. Има ли такова нещо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми и за офроуд и за асвалт. Има ли такова нещо?

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    дай да те оттърва от тях, аз лепкавата кал я избягвам отдалеч
    Чакам всеки момент да пристигнат Суампърите от щатите и ако си мераклия-твои са.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Ами, освен обороти трябва и мощност... И аз, ако сложа на иначе бензиновата Фероза, знам, че ще съм много зле в калта. Виж, някой 5 литров бензин, може да се представи и по-добре от нас с кални... За това казах, че е от голямо значение и машината.
      Знаех си аз, че не е от гумите, а от слабия двигател... Хубаво си мислех да го сменям с 5.2, или направо с 5.9...
      Оставете теорите, преди, докато карах с Кулуей МТ, през какви калища минавах, макар и с ниските обороти на дизела и малката му мощност, сега с тия БФГ АТ, въпреки бензиновия двигател и излишъка от мощност, честичко се нага да ме вадят... Калта си иска по-голям грайфер!
      Още толкова страници да изпишем, пак ще стигнем до извода, че такова животно нЕма... или както казва Стефан, няма пълно щастие...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Знаех си аз, че не е от гумите, а от слабия двигател... Хубаво си мислех да го сменям с 5.2, или направо с 5.9...
        Оставете теорите, преди, докато карах с Кулуей МТ, през какви калища минавах, макар и с ниските обороти на дизела и малката му мощност, сега с тия БФГ АТ, въпреки бензиновия двигател и излишъка от мощност, честичко се нага да ме вадят... Калта си иска по-голям грайфер!
        Още толкова страници да изпишем, пак ще стигнем до извода, че такова животно нЕма... или както казва Стефан, няма пълно щастие...
        Е, чакай сега. Естествено, че АТ-то ще е по-зле от МТ-то в кал. Въпросът е защо някои са доволни от компромиса, а други не. Ето, дори и ти си от тези, които казват, че колкото и да са компромисни, пак биха си взели такива... ама за Вранглера, нищо че не е с над 5 литра двигател . Други с по-слаби машини обаче са направо отчаяни от тях. Нормално е да има и от едните и от другите. Просто един си запазва примерно 60% от проходимоста спрямо МТ-то, а при друг пада на 40%... Компромисът е съвсем различен.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Хайде сега моля! Не сме спамери а тестери... работим за науката един вид То по темата (която между другото е предъвквана поне няколко пъти) едва ли кой знае колко може да бъде добавено...
          То за дъвченето си е вярно. Обаче аз на база на личния си опит мога да твърдя че един и същия комплект гуми се държи по коренно различен начин при смяна на "ракета-носител". Имено един и същия комплект, не една и съща марка/шарка. Същото се отнася и за смяна на водача, като и за смяна на МПС-то.

Комплект Кобри, коите споменавах, при утъпкан сняг на Гранда побъркваха АБС-а му при скорости около 80 км/ч. Същите Кобри на Вранглера на същия път и скороста на движението - няма проблеми никакви. Сложих на Гранда аглицки регенерат Колвей - същия път, при същите условия - поведение като при Вранглера с Кобри. Говорим че освен освен един и същия път, това е наблюдения от една зима и един водач. Моя милост.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Е... За сметка на това пък например точно Малатеста имат профилиран зимен модел Термик 4х4, със специален мек трудно замръзващ каучук и шарка подобна на Мишелин Алпин, който точно при тези условия ще се представи доста по-добре от BF AT, който все пак си е само АТ гума, а не зимна. Не че бих си го купил да карам с него зимата, най-малкото заради теглото, но просто искам да кажа, че не е коректно да сравняваме регенерат-нерегенерат, на база представянето на МТ срещу АТ на лед....
            Като гледам, вероятно от пишещите в темата май съм само аз, който съм ползвал миналата зима Термик на Малатеста, а тази зима BFG AT.
            Споделям:
            - Термика се представя направо блестящо за регенерат зимата извън пътя по лед; както и за сняг, неутъпкан, но сравнително пресен; както и за утъпкан сняг/лед. Свидетели са ми цяла дружинка, когато по улеи с лед на изкачване бях единствения паркетник, който излезе едно баирче. Долу останаха 5-6 джипки, представители на различни марки и вдигнати/тунинговани повече от мен, НООО...с агресивен регенерат. Всички опити да качат баирчето им завършиха с неуспех.
            - BFG AT го сложих не защото не бях доволен от ТЕрмика, а просто след смяна на окачването с Траял мастер, се наложи да сложа по-висока и по-широка гума, като не ми се купуваха нови два комплекта(летни и зимни). Някой в началото спомена, че се бил хлъзгал на асфалта...Моите впечатления са точно обратни - по-широката BFG AT стои като закована. Дори при умишлено вкарване в хлъзгане с газ в завой гумата мърда в пъти по-малко от траекторията на движение отколкото Термика и 3-я ми чифт гуми които съм карал с пикапа - Бриджстоун АТ.

Сега се сетих, че май вече Терпмика не ми трябва и стои в един сервиз...ще трябва да го снимам есента и да го пускам за продажба.
            Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
            KTM 350 SX 2011

Коментар

незнам къде ги намирате тези BFG за под 300лв на гума но аз миналата седмица звънях в Диана и те ми цитираха следната цена:

BF Goodrich All-Terrain T/A KO 265/70R16 - 337лв/бр

Просто неискам да се замислям колко пари биха ми излезли 285/75R16
              One Planet, One Internet!
              We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение

440лв
                Доколкото знам. По-големите 295/75-16 са по евтини.

Коментар

31/10.5/15 -BFGoodrich All Terrain -256 лева в Габрово
                  с поставянето и баланса
                  всичко друго е кожодерство
                  нормално е в България

консерва 800гр шунка в макрото в Солун 2Е
                  същата в Билла - 9.99лв

същата работа за друг тип стока
                  BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                    незнам къде ги намирате тези BFG за под 300лв на гума но аз миналата седмица звънях в Диана и те ми цитираха следната цена:

BF Goodrich All-Terrain T/A KO 265/70R16 - 337лв/бр

e, ние говорихме за 15-ки, естествено че 16-ките са по-скъпи

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Чакам всеки момент да пристигнат Суампърите от щатите и ако си мераклия-твои са.
                      свирни като ти станат за продан да ги видя и ще се разберем

Коментар

Аз с МТ/Рите съм вдигал 140 без да тресе или нещо, ако не ти е жал за каучука можеш да си караш. Освен това си е много всетеренна, не просто кална, но каменна и прочее. Наистина я водят 80% офроуд 20 асфалт, но то в България той си е бая траялен. За мен МТ/Рите са идеален компромис. Другото са 2-ри чифт летни и 3-ти чифт зимни, ако и да е напълно реално да се кара само с МТ/Р. Като цяло 1-вата зима остана изумен как мекият каучук "лепне" на лед и катери сериозни наклони. По десетобалната система и давам над 9 както в кал, така и на скали, но също и на неутъпкан сняг, трева. Над 7-8 на лед и утъпкан сняг, според размерите това дали е шумна варира м/у 7 и 8 и нещо. На сух асфалт е около 7-8 щото има удължен спирачен път /особено над 31"/, а на мокър е трагедия . Разликата в цената с БФГ АТ не е драстична...

Коментар

и пак идваме на положението че на различните терени - различни гуми
                          аз бих искал едни кални едни зимни и едни лятни - това са 3
                          комплекта - 12 бр гуми по 250 лв средно и още 12 джанти
                          някой може и да си го позволи - аз не
                          BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
                            и пак идваме на положението че на различните терени - различни гуми
                            аз бих искал едни кални едни зимни и едни лятни - това са 3
                            комплекта - 12 бр гуми по 250 лв средно и още 12 джанти
                            някой може и да си го позволи - аз не
                            Не са само парите, трябва да ги държиш някъде, да не говорим че трябва и да ги сменяш
                            За мен това не е вариант

Коментар

Че трябва да ги сменяш и по пътя... Защото, ако искаш да отидеш на 200 км от където живееш и там да влезеш в калта, дори да има къде да ги държиш и да не те мързи да ги сменяш на двора, зимните и летните не върша никаква работа .
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

МТ/Р защото не съм достатъчно богат да купувам често и различни гуми, 1 чифт 3-4 години ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X