Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми и за офроуд и за асвалт. Има ли такова нещо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми и за офроуд и за асвалт. Има ли такова нещо?

Здравейте на всички във форума.
    Искам да ви попитам има ли гуми (за паджерото), които да са сравнително добри и за офроуд и за асфалт. Питам това, тъй като ми предстои да си сменям скоро гумите и така и така ще давам пари поне да е нещо читаво, нещо което някой вече е изпитал и може да даде добри препоръки. Обикновенно го карам предимно събото-неделно моето Паджеро като избирам сравнително планински пътища за да стигна по високо, като изходен пункт за трекинг преходи. Но все пак за да стигна до планината минавам по шосета и магистрали, където обикновенно скоростта е 120 км/ч. та ще ми се да си взема някакви гуми микс хем на асфалта да са сравнително стабилни, хем да са сравнително добри за леки офроуд маршрути из планинските райони. Може ли някой да ме посъветва какви да взема, от къде и на каква цена!
    Благодаря
    [URL="http://www.mi-taka.net/temp/gallery/2008/h.benkovski%2807-08june2008%29/images/DSC06795.jpg"]Mitshubishi Pajero 2.5 TDI (къса база) '95[/URL]

До: Гуми и за офроуд и за асвалт. Има ли такова нещо?

Няма такова чудо. Иначе всички щахме да сме с такива.

Аз си имам 2 чифта. LASSA Competus за асфалт и сух/лек офроуд - нищо особено като гуми, но са на добра цена, и за каране до към 120 по асфалт няма проблем, поне по моите критерии, обаче за кал не стават, и Fedima Extreme/Malatesta Cobra trac NT/INSA Turbo - за кал. На асфалт са гаднички. Тежки. На кал обаче са добри. На сняг - прилични. На лед/хлъзгаво не стават.

Като те гледам какво искаш - вероятно едни All terrain ще ти паснат. Обаче за по-сериозна кал и гняс не стават.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Като те гледам какво искаш - вероятно едни All terrain ще ти паснат. Обаче за по-сериозна кал и гняс не стават.
      Колегата го е написал. Вземи си А/Т гуми, това са твоите.

Коментар

BF Goodrich A/T 31x10.5x15 супер са и точно
        за това което ти трябва! Много съм доволен!
        Последно редактирано от Злой; 10-06-08, 11:01.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          А коя марка, че има десетки... и долу-горе как вървят цените им. Наистина за лед и сняг съвсем няма да ги карам, освен на обичайното ходене до някое местенце като например зимен Белмекен за да покатеря и после да покарам надолу по склоновете. Наясно съм, че наистина нема такова животно за навсякъде, но нещо универсално като тези All Terrains може би не е никак лоша идея.
          [URL="http://www.mi-taka.net/temp/gallery/2008/h.benkovski%2807-08june2008%29/images/DSC06795.jpg"]Mitshubishi Pajero 2.5 TDI (къса база) '95[/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от pajeroman Преглед на мнение
            BF Goodrich A/T 31x10.5x15 супер са и то4но
            за това което ти триабва! Много сум доволен!
            Сигурно постовете се бавят...
            Иначе човека ти го е казал, аз например съм със същите, само че 32-ки(но след лек лифт). Караш малко по-бързо на кал, за да не замазват... Питай Станислав_ ...той караше зад мен с доминатора преди 3 седмици между Яна и с.Елешница.

Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
            KTM 350 SX 2011

Коментар

BF Goodrich A/T 31x10.5x15
              Колегата ти го е написал точно.Цената им е около 340лв/брой ,обаче си заслужава.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Ааа, по евтини са, не го стрескай.
                Последно редактирано от Аndro 160; 09-06-08, 23:06.

Коментар

BF Goodrich A/T 31x10.5x15 супер са и то4но
                  за това което ти триабва! Много сум доволен!
                  Определено това е правилният избор за твоите нужди. Карал съм с такива и пак ще си купя. Животът им е 100 000 км.
                  LZ1RED

Коментар

256 лв бр - перфектни са
                    BMW X6

Коментар

Благодаря... явно това е изборът на всички ви! Сега остава само да ми кажете и от къде да си ги набавя и... пей сърце е верно няма да пее чак при тази цена, но...

Коментар

В момента съм точно с такива гуми... но съм на противоположно мнение от изказалите се... Верно, здрави и издръжливи, карал съм по всякакви възможни терени, но:
                        За сериозна кал не стават, малък им е грайферът, или по точно междуграйферното пространство. Не помагат дори и високите обороти за "чистене"...
                        За асфалт също. Тихи са, но площа, пак по причина грайфери, е сравнително малка, лесно превъртат... управлението става проблемно... но пък, ако сте любители на "дрифт" е ефектно...
                        Истината е, че няма универсална гума, особено между двете крайности кал-асфалт и може би това е, така да се каже "разумния компромис"...
                        Въпреки недостатъците им, аз си ги харесвам. Вероятно след планирания "лифт", ще ги сменя със същия модел но 33'...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          В момента съм точно с такива гуми... но съм на противоположно мнение от изказалите се... Верно, здрави и издръжливи, карал съм по всякакви възможни терени, но:
                          За сериозна кал не стават, малък им е грайферът, или по точно междуграйферното пространство. Не помагат дори и високите обороти за "чистене"...
                          За асфалт също. Тихи са, но площа, пак по причина грайфери, е сравнително малка, лесно превъртат... управлението става проблемно... но пък, ако сте любители на "дрифт" е ефектно...
                          Истината е, че няма универсална гума, особено между двете крайности кал-асфалт и може би това е, така да се каже "разумния компромис"...
                          Въпреки недостатъците им, аз си ги харесвам. Вероятно след планирания "лифт", ще ги сменя със същия модел но 33'...
                          ИМХО паджерото е по-тежко от вранглера. Сигурно и с по-малка мощност. Проблема с превъртането ще е много по-малък, отколкото при теб.

Иначе че за по-сериозна кал не стават, те колегите и по-горе споменават. Всъщност "не стават" е доста крайно понятие. Просто се представят доста по-зле от чисто кални гуми.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            ...
                            Ти сложи 5.9 на твоята любов и оборотите ще са ти достатъчни и чисто зимна гума да "почистиш" с центробежната сила.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Най добрия компромис е KUMHO KL71, доста километри им навъртяхме на различни джипки и сме много доволни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X