Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вериги
Свий
X
-
От: Вериги - идеи за сезона?
Аз съм метнал едни от Певаг в багажника. За сега не съм ги слагал, ама страх лозе пази. За 100 лева горница, не бих рискувал да спя зимата в гората.Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнениеПо случай наближаващия сезон пак се замислих за вериги за камиончето. Не че не върви на сняг
, но периодично имам да минавам една планинска отсечка от 5-6 км, която понякога не се чисти с дни.
Някой да е виждал наскоро добри предложения за смислени вериги (размер 31/10.5/15)? Китайски от ЕМ-Комплект няма смисъл да взимам, а Pewag и Konig по 330-380 лв./чифт ми идват нанагорно. Единственото ново нещо из родния нет са някакви полски производители - Veriga: http://www.escadra.bg/вериги-за-бус-...ional/i580.htm . Някой има ли опит с тях? 220-240 лв. на чифт изглеждат малко по-поносима цена.
Коментар
-
От: Вериги
Koлеги, някой да е ползвал нещо подобно?
Тези са на Мишлен, сигурно има и други от същия тип. Предимствата са в по-ниско тегло, шум и вибрации, но вършат ли работа?[COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
[/COLOR]
Коментар
-
Re: От: Вериги - идеи за сезона?
Зщо трябва да има ластик, ластика е за гащите?Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнениеСтефан вече съвсем като учителя Лао Цзъ се изказва - пуска по едно кратко тристишие, пък идните поколения векове наред да се занимават с тълкуване...

А алтернативата каква е? Имам светъл спомен от старите вериги по соц-а, без ластик, само джелезо. Е нямаше такава забава - да ги донатягаш през 500 метра, на всяко отхлабване на свързващите елементи.
Лятото ползвах мойте вериги, нямат ластик, аз съм си ги правил, стари газкови, преработени за УАЗ, направих ги на зиг заг, монтирах ги и ги опънах с по 3 пружини, пружините мисля са от седалка от бахунка, няма мърдане, сложих ги и след 2 км. кал и коловози на джугани не бяха мръднали."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
От: Re: От: Вериги - идеи за сезона?
A как си ги стегнал? Като на схемата ли, или по по-простата схема на снимката?Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеЗщо трябва да има ластик, ластика е за гащите?
Лятото ползвах мойте вериги, нямат ластик, аз съм си ги правил, стари газкови, преработени за УАЗ, направих ги на зиг заг, монтирах ги и ги опънах с по 3 пружини, пружините мисля са от седалка от бахунка, няма мърдане, сложих ги и след 2 км. кал и коловози на джугани не бяха мръднали.
Понеже стари вериги нямам, обмислям и вариант да взема нормални купешки и да сменя ластика на обтягащата верижка с пружина. Утре ще се разходя до най-близкия "Канекс" да видя това италианско чудо на Maggi. На сайта им се кълнат, че стоманата била добра, а заключващия механизъм бил много здрав - да видим. Ще огледам и немско-австрийските за сравнение.
@ allfriends: Easy-grip за нашите нужди май не става.Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
Коментар
-
От: Re: От: Вериги - идеи за сезона?

Това на камиончето е найстина интересно. Лошото е, че като се намести веригата по грайфера трябва да се до натяга, докато пружината си донатяга сама.
Мойте са си обикновенни, с онази Sобразна закюлшчваща скоба, а пружините ги закачих на пройзволни места."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Колеги някой ползвал ли е текстилни вериги ?Дали знаете как се държът на пътя ?
Налага ми се да пътувам с бус до Австрия през януари и съм се замислил да взема едни за предните гуми !
Ако някой има виждане по въпроса нека да сподели !
Ето ги и веригите :
Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
костeнурков спринт.... и в гората !!!!
Коментар
-
Имам такива, но не съм ги слагал никога. От мой приятел в Германия чух, че се късали бързо. Ако е да спасят положението, може би стават. Ако няма да минаваш през планински райони, едва ли ще имаш проблем.Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнениеКолеги някой ползвал ли е текстилни вериги ?Дали знаете как се държът на пътя ?
Налага ми се да пътувам с бус до Австрия през януари и съм се замислил да взема едни за предните гуми !
Ако някой има виждане по въпроса нека да сподели !
Ето ги и веригите :
http://www.autosock.bg/gallery.html
Коментар
-
Новобрански въпрос към по-опитните: Ако 4х4 автомобил е обут с МТ гуми като тези
или тези
тогава веригата би ли допринесла за проходимостта на друга настилка освен лед?
Струва ми се че в дълбок сняг или кал веригата няма да даде предимство на МТ гумата, но да каже който е пробвал.
За "асфалтови" или АТ гуми не говоря, там е ясно че веригата би повишила проходимостта.[COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
[/COLOR]
Коментар
-
Напротив, определено е предимство пред МТ гумата на сняг. В кал не съм пробвал.Първоначално публикуван от allfriends Преглед на мнение...Струва ми се че в дълбок сняг или кал веригата няма да даде предимство на МТ гумата, но да каже който е пробвал...
Коментар
-
Веригите правят зверове от всякакви гуми. Единственото място, където нямат работа, е чист асфалт (бетон, паваж). Понеже тогава бастисват гумите, и сами стават зян.
Потребни са също така на вулканични скали, и в срез от скорошно земетресение - тогава пък пазят от острите като бръснач камъни.
Коментар
-
Има моменти когато без вериги трябва да легаш и умираш
И кво праиме
Меташ ланците и немаш гайле Петрохан е твой.Пробвал съм го лично с камион с ремарке
А Петрохан беше като писта за бобслей

К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар