Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вериги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вериги

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    ...Така че въпрос:
    Някой знае ли производител на вериги? Верига на метър, после ще кроим и лепим каквото трябва.
    М, чудесна идея!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Верига на метър, после ще кроим и лепим каквото трябва.
      Е това ми беше мисълта. Но искам да сваля някакво съответствие между размери на гумите, стъпка на веригата и т.н. Да автоматизирам кроенето един вид
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Колеги, работата опира до вериги, но с дебелина на звеното (диаметър на тела), не по-малко от 5-6 мм. Търси се производителя.
        Помагайте, моля!
        Последно редактирано от giorgio; 22-12-08, 16:59.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

По Бургас, да не би да свършиха веригите за котви на танкерите???? ....

Още жокери да искате????

Има и неръждаеми .... дори .....
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

При нас прави ме следната простотия.Взима ме вериги от Газ-53 и ги скъсяваме според размера,и понякога ги прави ме по-гъсти.Руските вериги са с добро качество.Но лично аз не съм за веригите,хубави гуми вършат повече работа.

Коментар

Точно. Имаме разрешение от Сталкера да си направим клетка по неговия модел. Ясно е че не сме му конкуренция, ясно и че няма кой да докара готови от Москва.
              Със смятане няма да стане заради горните разлики, и заради грунтозацепите. За разните гуми ще трябват макети и мерене. После е лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                М, чудесна идея!
                Аха, чудесна е! Аз имам 40 м отлична закалена телферна верига под дивана от 2 години.... Взех и големи зегерки от железарията за свързващи звена. Отне ми известно време да ги термирам за да отпадне закалката и да могат да се отворят. Направих една пробна верига стълбичка за 31х10.5х15 - пасна. Чакам да измисля системата за натягане След още 2-3 години ще станат... Идеите ми за дизайна се сменят през определен период от време, както и размера на гумите ми та убуу, че още не съм зяносал цялата верига на парчета по една педя...
                Иначе отговора на всички въпроси по тази тема е в близка Италия. Кьониг Импакт или ДР - раздел вериги със специялно приложение. Пасват и на тракторни гуми и снегорините не ги свалят по цяла зима. За цената си нямам и идея. Вероятно е съпоставима с тази на скъпи гуми от същия размер...
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Забрави за стълбичката. Закопава, и се къса на камъните. Трябва ни клетка.
                  Много си бърз бе, същи айдук, при мене тоя процес е спокоен, обмислен. Правя ги от миналия век ...(((((((((((((((((((((((

Коментар

Не съм съгласен за стълбичката, но това е тема на друг разгоовор. Не че имам нещо против клетката, напротив, този кьониг за който говоря е с двойна клетка... Но това, че се закопават повече е легенда. Закопаването зависи от автомобила (масата), размера гуми и състоянието на снега и настилката под него. Шарката не веригата в това отношение е величина от втори порядък.

Коментар

• До: Вериги

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                      Не съм съгласен за стълбичката, но това е тема на друг разгоовор. Не че имам нещо против клетката, напротив, този кьониг за който говоря е с двойна клетка... Но това, че се закопават повече е легенда. Закопаването зависи от автомобила (масата), размера гуми и състоянието на снега и настилката под него. Шарката не веригата в това отношение е величина от втори порядък.
                      Определено е за друг разговор... Точно разположението на звената, т.е., т.н. шарка, е определяща за усилията, прилагани върху звената, а от там и за всичко останало...
                      Оставете спора, ако можете да помогнете, да намерим производител у нас, помогнете!
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        ако можете да помогнете, да намерим производител у нас, помогнете!
                        е те го производителя

Точно. Имаме разрешение от Сталкера да си направим клетка по неговия модел. Ясно е че не сме му конкуренция, ясно и че няма кой да докара готови от Москва.
                        Със смятане няма да стане заради горните разлики, и заради грунтозацепите. За разните гуми ще трябват макети и мерене. После е лесно.

Коментар

Ето ги веригите ама са комплект с машината!
                          Какво не одобряване на веригите от строителните складове?
                          Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Цената. Трябват ни от завода. И по-добре изрезки по няколко звена, а не веднъж да платим, после за още пари да ги режем, и после за трети пари да изхвърлим 20% изрязани звена. Това без да броим заварките, които в завода ще станат почти от самосебе си.

Коментар

Това са Веригите. Явно и Pewag го имат модела. Ама и тези са пичове - на двете леви колела Толкова ли не им се откъсна за рекламата да дадат 4 мостри

Коментар

16,9/14-30 а този размер на какво отговаряше? http://www.rea-skitech.com/index.php...G3QVGrghi7g9e3
                                че и ''шарката'' им е яка..
                                Последно редактирано от трол; 22-12-08, 23:26.
                                Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X