Не се ли казва "статистическа стойност" тоя сбор... или СС беше горното, но пресметнато в лева...
да но в някой случай се различава примерно, когато цената на стоката се определя по метод "Б"... от митническите служители... има и други но те са много рядки и ме мързи да пища
не си правете майтап с тия неща, грешно попълнена митническа декларация се счита за опит за контрабанда, а това се наказва с присъда до 5 год.
ти луд ли си?
1. Как ще я попълниш "грешно" Може би имаш предвид фалшифициране на декларация или ф-ра... то е съвсем друго... "Хората" внасят пилета, а декларират "кокали" и никой не ги съди... Е, чат пат има проблеми при внос на картофено пюре... ама там е друго...
2. Ако беше така, бая народ да е в затвора... При несъответствие между декларация и стока се пише Акт и плащаш глоба или ти конфискуват стоката... Аз лично никога не съм имал такива проблеми... ама внасяме основно стоки, които са с 0% мито /само ДДС/...
с митата работата е по - проста, ако има преференциален произход стоката значи няма мито, плаща се само ДДС и такси. ако не е плаща се мито по митническата тарифа в зависимост от стоката.
преференциален произход се установява със сертификат евро или с евро текст ако стойността е по - малка от ..... айде де збравих от колко. но както и да е с евротекс обикновено нестава, трябва си евро.
руските стоки не са с преференциален произход и се облагат, както американските и всички такива, които не са от ЕС
търсиш в съответната глава описание, съвпадащо с твоята стока и след това гледаш % мито вдясно...
митото се начислява в/у фактурната стойност + транспорта, за гумите и акумулаторите има и екотакса... Върху полученото слагаш Данък Убиец /ДДС 20% / и така знаеш колко ще ти струва цялата пратка... Добре е да предвидиш 50лв за митн. посредничество или 1-2 дена да висиш по опашките...
/После коментираш, кое е евтино, кое - скъпо и т.н./
Успех!
гледай автономните мита
тарифата е много абсурдна, защото се е създавала исторически... номерата са единни за цяла Европа...
например всички "диоди" /с изключение на светодиодите/ са 1 тарифен номер, а резисторите и кондензаторите са по5-6 вида
да не говориме колко глави за селскостопански продукти има, а всичко електрическо е в 2 глави
няма ли някой тука оригинална верига която да му е продадена с резервни оригинални прешлени да им напраим анализ на стоманата, да намерим стомана да ни направат синджир и да си направим вериги!
за такава огромна поръчка, квато ще сме ние ще ни излезнат "без пари" предвид българската работна ръка!
4ао
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Кой има връзки в село Костенец? Там правели вериги.
А иначе намерих едни хора които могат да докарат вериги от Москва. Не са заритали да го правят, ама ако верно настояваме ще ги докарат право до тука. Те ще се оправят с вноса. Утре ще ми кажат крайната цена.
Коментар