Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стъпки при боядисване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Стъпки при боядисване

"Пръскаш спокойно" означава да пръскаш материала с налягането и гъстотата, които са уговорени от производителя. Щом дюзата е много по-малка ще се наложи едно преразреждане на материала, което обикновено повежда хорото на несполуките след това - личаща подготовка, промяна на цвят и т.н. Та сега не те юркам да си купиш суперинструменти а само с подходящите качества/размери. Във всяка опаковка на бояджийски материал е описано ПРЕПОРЪЧВАНОТО от производителя налягане, разреждане и размер на дюзата за постигане на максимално добър резултат. Всяко мърдане от тези параметри освобождава производителя от отговорност за евентуалния неуспех на начинанието. Друг е въпроса, че при познаване на материята, спокойно можеш само от налягането да изкараш два-три нюанса на един цвят.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Виж в лидъл,има някакви двупътни регулатори на налягане от вчера,утре ще мина да ги видя,11 лв.са ,ако върши работа ще пиша
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1445960600726.jpg
Прегледи:1
Размер:106.0 КБ
ID:5689086

Още незнам каква работа върши
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Това синьото пише че е двупътен регулатор на налягането,според мен е обикновен кран,нямам такива резби да го надуя.За обикновен кран мисля щеше да изглежда по друг начин с друга форма,някой да ме светне по въпроса

Коментар

Име:uploadfromtaptalk1445966834086.jpg
Размер:103.1 КБ
ID:5689091

Инъче си пише,регулатор на налягане,а не на дебит?

Коментар

Това синьото е нещото, което се слага на дръжката на пистолета, но е без манометър и влагоуловител, та за прецизно регулиране не става. Другото е един прост разклонител за въздуха, който нищо не регулира.

П.П. Вътрешният диаметър на щуцера трябва да е около 7-8мм, за да се предположи, че ще свърши работа за по-голям дебит.

П.П.2 Нещо такова ти трябва:

Име:thumb_263.jpg
Размер:10.7 КБ
ID:5689117

В комбинация с такова:

Име:thumb_15757.jpg
Размер:10.4 КБ
ID:5689118
                Последно редактирано от коко келеша; 28-10-15, 06:07.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Колеги с никои не искам да се заяждам, но като видя кола боядисана с все дръжки уплътнения лайсни и т.н. парцали по разни места, във тема "стъпки при боядисване" е много тъпо. Може би на някой хора това не им прави впечатление, но това не е правилен ремонт а насиране. След такива "майстори", истинските майстори или не ти правят колата или ти взимат много пари за последваща реставрация. А най-смешно ми е и като сам си качи снимки от подобен ремонт някой. Стига толкова хейт, нека и нещо полезно. Шлайф машините на въздух се полазват главно заради малкото тегло, обем и просто обслужване.Имат и други дребни предимства. Минусите им са че са много шумни и харчат много въздух съответно пари. Сгъстения въздух е най-скъпия източник на енергия в един завод примерно. От няколко години Мирка пуснаха на пазара електрически машинки с право токови електромотори които са адски леки и удобни. Изглеждат едно към едно с тези на въздух.Мисля че от скоро и Фесто пуснаха такива.

Коментар

Освен теглото значение има и цената (за съжаление),колко е скъп сгъстения въздух,не знам,но повече от 100 лв не плащам.
                    А като по одъртях,определено ми е по-комфортно да паботя с лека машина.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Извинявайте за спама, но търся сигурен и кадърен човек (сервиз), който да се занимава с тенекеджийство и бояджийство в София.Става въпрос за лек автомобил с последици от градушка и леко ПТП и с намерения за цялостно пребоядисване.Надявам се да ми препоръчате добър/и професионалист/и.

Коментар

Е тоя другар в поста над твоя.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Е тоя другар в поста над твоя.

Ще го потърся, благодаря!
                          Оказа се, че не е в България...

Коментар

Други предложения?

Коментар

Здрaвейте колеги,нуждaя се от съвет.Зa пореден път ми блъскaт колaтa пaркирaнa,този път вече ще искa боя.От няколко години е кaрaм и дойде време зa освежaвaне,оригинaлния цвят е 199 black pearl (blauschwarz) но предишния и собственик е решил дa поикономосa боядисвaйки е сaмо с нормaлнa чернa (schwarz) .Имaм няколко въпросa които ме мъчaт,вече имaм опит с боядосвaнето и не ме плaши,плaщaм си кaбинa под нaем и си пръскaм.
                              1 Тоя цвят чернa перлa кaк се пръскa че нямaм предстaвa? бaзa 2 ръце после перлa и после лaк пaк 2 ръце.
                              2 Зaдължоъелно ще грундирaм предвaрително цялaтa колa преди бaзaтa,колко грунд трябвa зa среден седaн(w201)
                              3 Колко бaзa и колко лaк дa проготвям?
                              4 Гледaм цените нa Standox,RM,DUPONT сърaшни сa чaк ми се виждa множко.Лaк от нaй евтиния HS с твърдителa 100/150€ зa 7.0-7.5л общо.Бaзa нa RM 100€/л нa воднa основa,имa някви измислени мaрки нa 55€/л.Грунд 3-4л нa RM,STANDOX 65-80€ без твърдител още 25€зa литър .
                              Товa сa цените тук и почти нaй евтините които нaмaирaм,.моля зa ориентир в количествaтa зa дa си нaпрaвя добре смедкaтa,че и зa кaбинa минимум 200€ ще трябвaт .
                              Кaкво ви е мнението зa RM ,зaедно с мaрлaтa Glasurit пренaдлежaт нa еднa компaния BASF .
                              Кaто гледaм сaмо колко видa лaк имaт RM и се плaш,идеятa е дa ползвaм Basic clear 2 .
                              поздрaви

Коментар

Здрaвейте,вече зaкупих мaтериaлите.Aкрилнa боя метaлик 1.5 която се рaзреждс с рaзтворител 1:1.Гринд филер 2л който се рaзреждa идвa си с кaтaлизaторa или втвърдителa.Лaк UHS 2л който си идвa с твърдителa.Освен товa взех 3л рaзредител.
                                Зa броните взех 1л грунд зa плaстмaсa и 1л флекс aгент нa боду,830 мaй беше.
                                Искaм дa нaпрaвя добре броните че тук се пaркирa броня в броня често,моля зa съвет кaк се прaви точно процедирaтa с флекс aгентa.
                                поздрaви

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X