Премести ли кабелчето на долната клема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Техническа литература и документация за металообработващи машини
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнениеСигурен ли си, че кабелчето не е било на долната клема? Това е термично биметално реле и по спомен долната клема е общия край на контакта. Ако е задействало релето е необходимо и да натиснеш бутончето.Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнениеЗахранването на контактора идва от предпазителя и минава през нормално затворен контакт на защитата. В момента е вързано на клемата на отвореният контакт и затова няма
включване и самозадръжка на контактора.
Първоначално публикуван от коментираstefsab
18-04-20, 04:10 Виж внимателно надписа, където си закачил червената жица. Потърси означения 95 и 96. По спомен трябва да има още една клемичка под бялото палче, по към дъното на термичната защита с означение 95. Връзките са само на 95 и 96 . 98 е за индикатор за сработила защита , ако има! Има и ключ за отворен капак - няма да тръгне при отворен капак!.....Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнениеПремести ли кабелчето на долната клема?
В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
-
Здравейте, прегледах цялата тема но не успях да намеря работещ линк с документацията за струг C8
Тъй като мой приятел има проблем със скоростната кутия, му е необходима информация и литература
Молбата ми е ако може някой да ги качи отново.
Много Благодаря
Коментар
-
-
Здравейте колеги. Линковете към документите в началото са неработещи, защото са изтекли.
Дали някой има нещо за струг С8 и ако е възможно да го качи или ми го прати на
valde_64@abv.bg
Предварително благодаря.
Коментар
-
Здравейте,
закупих си струг С11 по думите на продавача е С11А. Няма никаква индикация по табелките на двата мотора е от началото на 60-те. Има набито 1989, която предполагам е годината на ремонта в ЗРММ Враца. Може ли някой да помогне със схемата за подаванията и резбите, някаква документация и един въпрос : лостчето за смазване на паралелите в каква позиция маже и спира? Току що се захващам със струг и всяка помощ и съвети отвсякъде ги приемам с голяма благодарност. Имам друга професия и това е само хоби и лично ползване. До гр. Пловдив живея. На 48г. съм дано ми стигне живота да науча основни неща в тази необятна материя.
Коментар
-
Много е важно да знаеш какво правиш!!!Първоначално публикуван от Tenko1 Преглед на мнениеЗдравейте,
закупих си струг С11 по думите на продавача е С11А. Няма никаква индикация по табелките на двата мотора е от началото на 60-те. Има набито 1989, която предполагам е годината на ремонта в ЗРММ Враца. Може ли някой да помогне със схемата за подаванията и резбите, някаква документация и един въпрос : лостчето за смазване на паралелите в каква позиция маже и спира? Току що се захващам със струг и всяка помощ и съвети отвсякъде ги приемам с голяма благодарност. Имам друга професия и това е само хоби и лично ползване. До гр. Пловдив живея. На 48г. съм дано ми стигне живота да науча основни неща в тази необятна материя.
Коментар
-
Пробвай да качиш някоя снимка.Първоначално публикуван от Tenko1 Преглед на мнение
Много е важно да знаеш какво правиш!!!В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
-
Коментар
-
Да така е, но това е фактическата обстановка. Обслужих го(не съм стругар), но имам технически нюх. Основно почистване с нафта и водоструйка, смяна на маслото там където имаше, смених основните кабели на ел. инсталация, разглобяване почистване гресиране на ел двигатели и супорти. Няколко пъти (с учебна цел) регулиране на спирачката. Най- много отделих време за спиране на течове от скоростната кутия. Има още няколко недъзи, но за това по-късно. Стругар може да не стана, но как се казва ОГМ ще ми стане хоби. Чистя го и го смазвам като млад войник АК 7, 62 за наряд.
Много се кефя.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар