Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Техническа литература и документация за металообработващи машини

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Премести ли кабелчето на долната клема?
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

• И електрическата схемата отговаря ли на действителното състояние на бормашината ?

Коментар

• Оправиха ми я машината.Оказа се,че падналото кабелчето не съм го свързал на правилното място.Всичко е ок.Няма изгоряло или повредено

Коментар

• Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          Сигурен ли си, че кабелчето не е било на долната клема? Това е термично биметално реле и по спомен долната клема е общия край на контакта. Ако е задействало релето е необходимо и да натиснеш бутончето.
          Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          Захранването на контактора идва от предпазителя и минава през нормално затворен контакт на защитата. В момента е вързано на клемата на отвореният контакт и затова няма
          включване и самозадръжка на контактора.

Първоначално публикуван от коментира
          stefsab
          18-04-20, 04:10 Виж внимателно надписа, където си закачил червената жица. Потърси означения 95 и 96. По спомен трябва да има още една клемичка под бялото палче, по към дъното на термичната защита с означение 95. Връзките са само на 95 и 96 . 98 е за индикатор за сработила защита , ако има! Има и ключ за отворен капак - няма да тръгне при отворен капак!.
          Първоначално публикуван от Emilppp Преглед на мнение
          Премести ли кабелчето на долната клема?
          ....

Коментар

• Може ли някакво мнение за струг СУ 321.
            Не важно кто напротив, важно кто рядом.

Коментар

• Здравейте, прегледах цялата тема но не успях да намеря работещ линк с документацията за струг C8
              Тъй като мой приятел има проблем със скоростната кутия, му е необходима информация и литература
              Молбата ми е ако може някой да ги качи отново.

Много Благодаря

Коментар

• https://yadi.sk/d/m1LsPRdN3TKvdK

Коментар

• Много Благодаря

Поздрави

Коментар

• Здравейте колеги. Линковете към документите в началото са неработещи, защото са изтекли.
                    Дали някой има нещо за струг С8 и ако е възможно да го качи или ми го прати на
                    valde_64@abv.bg
                    Предварително благодаря.

Коментар

• Здравейте Колеги, търся документация за Колонна бормашина БК 32

Коментар

• Първоначално публикуван от Нешо 68 Преглед на мнение
                        Здравейте Колеги, търся документация за Колонна бормашина БК 32
                        Намерих за ПК 32, на която механизма изглежда еднакъв, но е друга машина:

Коментар

• Здравейте,
                          закупих си струг С11 по думите на продавача е С11А. Няма никаква индикация по табелките на двата мотора е от началото на 60-те. Има набито 1989, която предполагам е годината на ремонта в ЗРММ Враца. Може ли някой да помогне със схемата за подаванията и резбите, някаква документация и един въпрос : лостчето за смазване на паралелите в каква позиция маже и спира? Току що се захващам със струг и всяка помощ и съвети отвсякъде ги приемам с голяма благодарност. Имам друга професия и това е само хоби и лично ползване. До гр. Пловдив живея. На 48г. съм дано ми стигне живота да науча основни неща в тази необятна материя.

Коментар

• Първоначално публикуван от Tenko1 Преглед на мнение
                            Здравейте,
                            закупих си струг С11 по думите на продавача е С11А. Няма никаква индикация по табелките на двата мотора е от началото на 60-те. Има набито 1989, която предполагам е годината на ремонта в ЗРММ Враца. Може ли някой да помогне със схемата за подаванията и резбите, някаква документация и един въпрос : лостчето за смазване на паралелите в каква позиция маже и спира? Току що се захващам със струг и всяка помощ и съвети отвсякъде ги приемам с голяма благодарност. Имам друга професия и това е само хоби и лично ползване. До гр. Пловдив живея. На 48г. съм дано ми стигне живота да науча основни неща в тази необятна материя.
                            Много е важно да знаеш какво правиш!!!

Коментар

• Първоначално публикуван от Tenko1 Преглед на мнение

Много е важно да знаеш какво правиш!!!
                              Пробвай да качиш някоя снимка.

Коментар

• Коментар

• sek.1
                                  sek.1 коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Това е по старо от библията .

• Emilppp
                                  Emilppp коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  За домашно хоби е идеално. Държи на удари и свързаните с ученето грешки.

• Tenko1
                                  Tenko1 коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Да така е, но това е фактическата обстановка. Обслужих го(не съм стругар), но имам технически нюх. Основно почистване с нафта и водоструйка, смяна на маслото там където имаше, смених основните кабели на ел. инсталация, разглобяване почистване гресиране на ел двигатели и супорти. Няколко пъти (с учебна цел) регулиране на спирачката. Най- много отделих време за спиране на течове от скоростната кутия. Има още няколко недъзи, но за това по-късно. Стругар може да не стана, но как се казва ОГМ ще ми стане хоби. Чистя го и го смазвам като млад войник АК 7, 62 за наряд.
                                  Много се кефя.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X