Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от perdeee Преглед на мнение
    Колега пробвай след като нарежеш резбата да я минеш леко с една триъгълна пила просто за да я изгладиш и да добие естетичен вид,не знам дали и колко е правилно това но поне аз така правя понякога.
    Ми не е правилно. По много причини. С триъгълкната пила нито можеш да докараш точнияв наклон, нито да я изгладиш равномерно за да е еднакъв контакта.Сега, в общия случай проблем няма, но резба мината с пилата със сигурност е по-слаба от такава, дето не е мината.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имат ъгъл, т.е. имат наклон на режещия ръб спрямо оста на шпиндела. Варира от -2 до +4 градуса, като за разни много специфични резби има и други. Тези отрицателните са за леви резби, останалите 5 вида наклон се подбират според стъпката и радиуса на детайла. Има формула, по която се смята каква пластина ти трябва. Ако на пластината не е означен ъгъл, значи е 1 градус положителен. Това с пилата...е от текезесарската школа... p.s. plamkata..как си с руския...ето тука малко за резбовите пластини: http://docplayer.ru/44329372-Tipy-i-...h-plastin.html
      Последно редактирано от santaclash; 02-05-18, 23:41.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
        Знам за свинската мас.Казвали сте ми за нея.Пробвах веднъж ,но не забелязах разлика.Но миришеше много тежко и се отказах от маста
        На каквото и да мирише тя е най безвредната от всичко защото е с животински произход . Всичко останало са петролни продукти и друга химия . За неръждавейка и титан се ползваха улеинова или стеаринова киселина но вече трудно се намират . За тях и аз ползвам препарата на Бардал С 5 . И той смърди на умряла лисица .
        Последно редактирано от sek.1; 03-05-18, 07:06.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          На каквото и да мирише тя е най безвредната от всичко защото е с животински произход .
          Няма никаква такава зависимост, щом се дойде до момента на миризми в следствие на нагряване, пък и не само. Змийската отрова също е с животински произход. На няколко модела жаби, дето е достатъчно само да ги пипнеш за да се споминеш - също.
          Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          За тях и аз ползвам препарата на Бардал С 5 . И той смърди на умряла лисица .
          За смърдене - смърди, ама категорично не е на нищо умряло.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,попаднаха ми едни стругарски ножове т5к10 но пластината много лесно се чупи та въпросът ми е за какъв материал се използват тези пластини?

Коментар

[QUOTE=santaclash;3318901]Имат ъгъл, т.е. имат наклон на режещия ръб спрямо оста на шпиндела. Варира от -2 до +4 градуса, като за разни много специфични резби има и други. Тези отрицателните са за леви резби, останалите 5 вида наклон се подбират според стъпката и радиуса на детайла. Има формула, по която се смята каква пластина ти трябва. Ако на пластината не е означен ъгъл, значи е 1 градус положителен. Това с пилата...е от текезесарската школа... p.s. plamkata..как си с руския...ето тука малко за резбовите пластини: http://docplayer.ru/44329372-Tipy-i-...h-plastin.html[/
              Благодаря полезно четиво. Съвсем логично ама нали свикнахме първо да попитаме във форума а не да помислим или да отвориме учебника.

Коментар

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
                Извиняваите за глупавия въпрос, но защо за всяка стъпка трабва отделна пластина?
                Има пластини с пълен профил, и те са за всяка стъпка, има и с непълен профил, те са с диапазон, примерно от 0.75 до 2 ММ, всяка фирма предлага и от двата вида. Има щамповани и шлифовани, разлика 7...8 лева. Под 20 лева са триъгълните, искар ги предлага по 5, други фирми по 10 бр.

Коментар

Лееееко измествам темата, но ми липсват знания.
                  Резбата на щпилките е поомазана, следва пренарязване ( ясно за връткане на флашкодържача място няма ) Питането е има ли готови такива дълбоки приспособления ( или друг чалъм ), че така с клещите е тегаво,
                  Прикачени файлове
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не подлежат ли на избиване?

Коментар

Прави се тръба по размер на плашката на струга. Две дупки със заварена гайка по дупките на плашката , а другата страна заваряваш нещо напрЕко на тЪрбата и врътиш. Нещо като дистанционна врътка.

Коментар

Виждал съм готови дълбоки, обаче къде - нямам идея.

...обаче точно в случая тая шпилка ТРЯБВА да се смени. И да я пренарежеш си остава слаба, много по-слаба от заводската резба. Заводски е правена чрез мачкане, а не чрез рязане, и после е термообработена. Разликата е като между кован и не-кован детайл, при еднакви други условия. И това ако изначално профила и е ОК, а той с пренарязване няма да е ОК.

Ей го (обаче цената ХИЧ няма да ти хареса - 62 аФро):
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FOT_PRO_ALG_AUTO_331-0622_SALL_AING_V159cec61aeda2a_600x600.jpg
Прегледи:1
Размер:72.0 КБ
ID:5791377

Коментар

Трябва ти самоделен струг , тръба някаква и друго желязо. И електрожен, СОНатиснете снимката за да я уголемите

Име:002.jpg
Размер:429.9 КБ
ID:5791378Натиснете снимката за да я уголемите

Име:005.jpg
Размер:352.1 КБ
ID:5791379Натиснете снимката за да я уголемите

Име:008.jpg
Размер:230.7 КБ
ID:5791380Натиснете снимката за да я уголемите

Име:009.jpg
Размер:360.3 КБ
ID:5791381 Клечка за въртене, щанга която да държи контра.Борето(Един ден моите зетовци ще ги хвърлят, даже няма да ги дадат на отпадъци.)

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ей го (обаче цената ХИЧ няма да ти хареса - 62 аФро):
                            [ATTACH=CONFIG]959821[/ATTACH]
                            2 лева и 53 стотники по днешния курс:
                            https://prom.ua/p433876125-plashkode...eskij-pod.html

Но това е ако искаш да го ловиш с тресчотка.
                            Другия начин е тоя:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d714979s-960.jpg
Размер:137.7 КБ
ID:5791382

Аз бих сменил шилката. Туй чудо е натоварено. Пренарязано няма вариант да държи като ново.
                            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Тези съм ги правил точно за такива случаи преди доста време.Отзад съм им заварил счупени вложки от гедоре за по удобно :
                              Прикачени файлове
                              "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                              Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
                                Трябва ти самоделен струг , тръба някаква и друго желязо. И електрожен, СО
                                Благодарско, железор има, СО има, направил съм си струг( даже Спарки обеща да го направи с регулируеми обороти) ще го одялкам някак си

Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
                                Тези съм ги правил точно за такива случаи преди доста време.Отзад съм им заварил счупени вложки от гедоре за по удобно :
                                Ясно открадвам идеята срещу кафе когато дойдеш да си клюкаме и за автоматични скорости (не е кафе)
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X