Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Няма и да намериш разлика, защото това е само мит. Но пък за сметка на това, всяка дребна стружка залепва между витките и чистенето е кошмар. Та пробвай с тебешир и пак пиши.Но никакъв смазочен материал не отменя факта, че ножа трябва да е заточен!
    Последно редактирано от kameno karp; 01-05-18, 21:47.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Заточен нож със твърдосплавна пластина и свинский смас.P.S.Не съм пробвал с тебешир...
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Въйййй...сланината не отпадна ли вече от употреба? Това е няма такава смрад. За камфорово масло съм чувал разни легенди-че се ползва за легирани стомани. При рязането на разби е голяма драма в теорията. Ако се отворят старите книги, там има едни страшни бъркочи с газ за горене, разни масла...само като ги прочете човек, му става ясно, че едно време здравето на работниците зад струга не е струвало особено скъпо...
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Свинската мас най помага когато се нарязва с плашка, иначе аз не ползвам, и не препоръчвам!
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Намери си от някъде спрей Bardahl C5. Има го масово и точно за такива неща е правен. Нищо друго не ползвам.

и... ...до към М16 - M20, най добре си режи резбите с метчик или плашка, когато са тандартни такива. Или поне накрая ги зачиствай с метчик/плашка. Качествените такива, най-вече метчици, освен че режат, дооформят резбата с натиск зад режещия им ръб, и резбата става неразличима от промишлена такава, поне на външен вид. На втория/третия метчик от комплект метчици предназначението му е повече да натисне/доизглади, а не да реже. На нож е почти невъзможно да постигнеш въпросното натискане/заглаждане, особено на ръчно заточван такъв. А другите са скъпи - за всяка стъпка резба имаш отделна пластина. А и честно казано не знам дали и те имат такава функция - доста над бюджета ми идват.
            Последно редактирано от sparkybg; 02-05-18, 11:57.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пластините са с пъти по-рентабилни от метчиците, освен ако не става дума за единични работи, при това извършвани рядко. Ресурсът на метчика е нисък -150-200 минути работа, труден е за производство и като се затъпи, хвърляш за претопяване едно доста голямо парче скъп метал. Пластината е скъпа като първоначална инвестиция, но ако се правят дори малки серии детайли, е далеч по-изгодна. Тази е 50 долара за 4 броя. С пет режещи ръба.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                ...Тази е 50 долара за 4 броя. С пет режещи ръба.

Аз съм последния в тоя форум, дето ще тръгне да говори против ползване на пластини. Обаче сметката за държач + пластини за всички стъпки от примерно 0.75 до 2мм никак не е приятна гледка. И понеже за това всеки производител сам си прави системите и пластините, се връзваш към конкретен производител, съответно вносител, наличности и прочие.

Иначе истината е ей-това, ама там цените вече са съвсем перверзни:

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За универсален струг няма смисъл-производителността на инструмента надхвърля тази на струга в порядък няколко десетки пъти...

Коментар

За универсален струг няма ли нещо подобно, но с плашка по средата?
                    -Чем занимаетесь по жизни?
                    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                      За универсален струг няма ли нещо подобно, но с плашка по средата?
                      И има, и се прави сравнително лесно, държач за плашка/метчик за задното седло. Аз така работя напоследък. Мойто и настройваем съединител си има, да не троши плашки и метчици. Някъде по-нагоре в темата и снимки имаше.

Коментар

За българските стругове май е имало и фабрични, от тоя тип: Това е метчикодържател който с една приставка отпред става плашкодържател. Предната част е подвижна и държи няколко плашки

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Аз съм последния в тоя форум, дето ще тръгне да говори против ползване на пластини. Обаче сметката за държач + пластини за всички стъпки от примерно 0.75 до 2мм никак не е приятна гледка. И понеже за това всеки производител сам си прави системите и пластините, се връзваш към конкретен производител, съответно вносител, наличности и прочие.Иначе истината е ей-това, ама там цените вече са съвсем перверзни:
                          Извиняваите за глупавия въпрос, но защо за всяка стъпка трабва отделна пластина?

Коментар

Първоначално публикуван от plamkata Преглед на мнение
                            Извиняваите за глупавия въпрос, но защо за всяка стъпка трабва отделна пластина?
                            Зашото ако забелязваш на снимката, профила на пластината има ръбчета, които оформят връхчетата на резбата, а и закръглението на върха на пластината е различно за всяка стъпка - колкото по-голяма стъпка, толкова по-голям радиус на закръгляне, или ако е плато, толкова по-широко плато.

Коментар

Колега пробвай след като нарежеш резбата да я минеш леко с една триъгълна пила просто за да я изгладиш и да добие естетичен вид,не знам дали и колко е правилно това но поне аз така правя понякога.

Коментар

Благодаря, броях пластината за един върх, но не се бях замислял за закръглението. наистина ли е различно за всяка стъпка?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X