Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
    Шайбата я набих с чук обратно на оста.
    Ремъчна шайба на електромотор не се набива с чук ! В средата на вала има отвор с резба слага се една шпилка с шайба по голяма от отвора и с гайка се натяга . С чук можеш да набиваш шайбата само ако имаш условия да подпреш отзад ротора та ударния момент да не е в лагерите и капака . Десетки счупени капаци съм видял през тоя живот от такива опити за набиване с чук без да е подпрян ротора .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Свали съседния фланец има две гайки ,виж дали не са разхлабени.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
        Лагер при набиване на шайбата едва ли си счупил, но виж отсрещния капак на електромотора да не си го избушил. Да не се е пукнало някое от трите ушета.
        За щастие нищо не съм избушил.Свалих двигателя и се оказа лагер,които и без това беше тръгнал и аз с чукането съм го довършил.Смених и двата лагера и всички звуци изчезнаха,дори едно тракане ,което мислех,че е от другаде .Сложих такива лагери,които ми ги продадоха за "руски",но никъде не виждам щампа "USSR" или Сделано в СССР .Според продавачката последните 2 букви (СЗ) означавали Русия .А според мен е хлабината,която трябва да се остави (0.03мм) при монтаж.Старите лагери бяха без капсуловка а новите ми ги дадоха с двустранна капсуловка.Това по-добре ли е или по-зле? До колкото виждам не могат да се гресират.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1432.jpg
Прегледи:1
Размер:230.2 КБ
ID:5783775

Коментар

Махай я капсоловката . Много е вероятно вътре почти да няма грес .

Коментар

Лагерите са долнопробни украинци.2ZС3 означава двойно капсулован и хлабина на лагера 0,03мм,което не е монтажна хлабина.
            Тези ментаци още при набиването започват да "прескачат"(със пластелинени съчми са) при въртене,живот нямат почти никакъв,или ако имат то е във кутията немонтирани.Като цена са смешни,5-10лв за брой,а истински на тоя размер няма да е под 25лв.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Много жалко! Тези бяха най-скъпите в магазина - 14лв/бр.Другите варианти бяха -украински за 10лв и китайски за 5лв. Kакво ме съветвате сега - да ги свалям тези и да слагам други ли? Сваляне и качване на мотор ми коства доста труд и време.Въобще за нищо ли не стават тези? Поне 1-2 години няма ли да изкарат?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1439.jpg
Прегледи:1
Размер:262.0 КБ
ID:5783779
              Последно редактирано от stypkata; 14-03-18, 20:54.

Коментар

В момента най читави са едни чешки в сини картонени кутии . Телефоните са ми в работата на една жена от Казанлък която продава български лагери .

Коментар

И при чешките има китайски ментета,писна ми от ментаци.Аз си пазаря SKF за цялата налична техника в двора и съм доволен.А има и други сериозни производители на лагери-избор бол.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Добре де. Ако вече двигателя е монтиран, нека ги върти докато "пропеят".
                    А през това време ще си потърси други. Има и онлайн магазини.

Коментар

А ако намеря старо производство ВМЗ по-добри ли ще са от украинските? До колкото разбрах лагери ВМЗ вече не се произвеждат ,защото завода ВМЗ е купен от SKF и сега лагерите SKF на българския пазар се произвеждат там.

Коментар

Старо производство ВМЗ,USSR,ROMANIA са истински лагери но вече трудно се намират.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                          Много жалко! Тези бяха най-скъпите в магазина - 14лв/бр.Другите варианти бяха -украински за 10лв и китайски за 5лв. Kакво ме съветвате сега - да ги свалям тези и да слагам други ли? Сваляне и качване на мотор ми коства доста труд и време.Въобще за нищо ли не стават тези? Поне 1-2 години няма ли да изкарат?

[ATTACH=CONFIG]950807[/ATTACH]
                          Остави ги докато не почнат да научат и не им се притеснявай.На моята машина ги смених преди 2 г. и след един ден започнаха да ручат и така ги зарязах. Те пък взеха че постепенно намалиха шума и сега е що годе добре.
                          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                          Ат.Буров.

Коментар

В горния пост вместо " научат" да се чете " ручат".
                            "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
                            Ат.Буров.

Коментар

А тази работна хлабина С3 (0.03мм) нормална ли е за тези двигатели?

Коментар

Колега,гледам че много те мъчи намирането на лагери и ремъци в Бургас.Понеже и аз съм си патил от същото ти препоръчвам това малко магазинче https://www.google.bg/maps/@42.49212...2!8i6656?hl=bg
                                Дано не го приемат като реклама,цените са народни и се работи предимно с SKF NTN SNR Koyo,останали бройки ВМЗ и т.н. качествени продукти.За ремъците предимно Optibelt.Мразя да разглобявам нещо два-три-пет пъти заради семеринга за 2 лева или лагер за 5.Ако търсиш стари лагери търси ВМЗ или ГПЗ като второто задължително да е изписано на кирилица на самия лагер,че много ги ментосват.На ВМЗ до сега менте не съм срещал.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X