Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Стария тип електродвигатели са така . Процедурата ти я е обяснил колегата . Да анкерираш струг към пода няма смисъл . Горе имам стругове които са на нивелационни пети и машини които са направо на бетона и проблеми няма . Просто трябва да е що годе равно . Ортака машината си я е качил на дървени греди и не трепва .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Два тона и половина трудно ще трепнат.На моя , като му сменях лагери го повдигнах първо с крик и сложи тръби отдолу.После с един лост леко и го местех сам без проблем.
      "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
      Ат.Буров.

Коментар

Благодаря ви колеги! Пак помогнахте.Никога нямаше да се сетя да ползвам шпилка в случая.Всичко стана точно както го казахте и много лесно.Избих големия капак с обратен чук .Но днес се вкарах в друг филм.Вчера купих ремък Optibelt по мостра ,която им занесох в магазин Деоком Бургас,които се оказаха големи мошенници!.Измериха ремъка ,който им занесох и който работи на струга ми и ми дадоха уж същия.Обаче се оказа,че е много по-къс.Ремъка е SPB 2240.После ми го замениха за същия 2280,но той пък се оказа много голям.Трябва ми според мен 2250,какъвто те нямат ,но отказаха да ми върнат парите (42лв),които за мен не са малко.Не са изминали и 24ч дори .Предтекста им е ,че съм им върнал ремъка негоден за употреба,защото имало петънце мръсотия ,която забърса пред мен със салфетка и ми го показа.Пълна гавра и измама! Като нямат това,което търся честния търговец няма да ми предложи нищо вместо да ми предложи най-близкото ,което имат за да ми вземат парите и после да откажат им го върна.Фирмата има магазин в гр.Бургас на ул.Демокрация 73.Ако не искате да попаднете в моето положение ви съветвам да го избягвате!
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13.jpg
Прегледи:1
Размер:263.4 КБ
ID:5783533Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14.jpg
Прегледи:1
Размер:196.1 КБ
ID:5783534

Коментар

Преди да сложиш външната капачка и монтирай една гресьорка и веднъж годишно гресирай по малко.
          "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
          Ат.Буров.

Коментар

Какъв модел е този струг който работи с един ремък .

Коментар

А въобще има ли начин да се обтяга ремъка и вие с какъв размер и тип ремъци ги ползвате тези стругове (С11МВ)

Коментар

Не съм запознат със твоя струг, но мотора би трябвало да е на шейна и да се обтяга чрез преместване. Според мене самото тегло на мотора е достатъчно за да се обтегне ремъка достатъчно. Струва ми се че трябват повечко ремъци. На моят Ц5 има 4 канала на шайбата, като от както съм взел струга е с 3 ремъка.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                  А въобще има ли начин да се обтяга ремъка и вие с какъв размер и тип ремъци ги ползвате тези стругове (С11МВ)
                  Е как можеш за завреш струга до стената, ако не беше така щеше всичко да ти е ясно. И как се вади самия двигател и как се опъват ремъците и още много неща. А колкото до броя на ремъците, ще те кара и с един, но добре регулиран, моя струг е СУ502 и е с два ремъка от 5-6 години вече.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                    Не съм запознат със твоя струг, но мотора би трябвало да е на шейна и да се обтяга чрез преместване. Според мене самото тегло на мотора е достатъчно за да се обтегне ремъка достатъчно. Струва ми се че трябват повечко ремъци. На моят Ц5 има 4 канала на шайбата, като от както съм взел струга е с 3 ремъка.
                    Ел.мотора е на един вид "панти" на които може да се опъват ремъците и да се изнася двигатела назад при свалянето му ако са наложи.

Коментар

По спомен размерът е 2250,ако свалиш задният капак ще видиш шейната с която се опъват ремъците.А относно броят на ремъците защо тогава са с определен брой,може би всеки да може да сложи колкото си иска.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                        Ел.мотора е на един вид "панти" на които може да се опъват ремъците и да се изнася двигатела назад при свалянето му ако са наложи.
                        Мотора е закачен на шейна която е закачена от своя страна на вид панта с натягащи гайки. С тях се освобождават и съответно натягат ремъците - 4 броя. шейната е стопирана с един болт към корпуса.С развиването на този болт и повдигането на шейната да се освободят ремъците ,после се завърта в оста на "пантата" и се изнася извън струга , като преди това е свален предпазния капак отздната страна на машината.На втората снимка в ляво горе се вижда винта с натягащите гайки ,който служи за ос на пантата.
                        Прикачени файлове
                        Ат.Буров.

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                          Е как можеш за завреш струга до стената, ако не беше така щеше всичко да ти е ясно. И как се вади самия двигател и как се опъват ремъците и още много неща. А колкото до броя на ремъците, ще те кара и с един, но добре регулиран, моя струг е СУ502 и е с два ремъка от 5-6 години вече.
                          Ами няма как - работилницата ми е 6 кв.м и в нея съм разположил струг дълъг 3м и широк 1м (3кв.м) ,настолна бормашина,работна маса,голям стелаж и мн други инструменти.Хубаво щеше да е поне 10-тина квадрата да оставя отзад 1м до стената,но няма.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                            Ами няма как - работилницата ми е 6 кв.м и в нея съм разположил струг дълъг 3м и широк 1м (3кв.м) ,настолна бормашина,работна маса,голям стелаж и мн други инструменти.Хубаво щеше да е поне 10-тина квадрата да оставя отзад 1м до стената,но няма.
                            Като ти се наложи, може всичко. Ще го местиш някой ден напред но сега ще ти се размине. Като ги напънеш и така могат да се свалят и сложат ремъци от канал в канал ако са повече от един, прескачат и понеже са дълги не е много трудно но не е и много добре за самите ремъци. Пък се и чудя как си чистиш стружките зад струга.

Коментар

Фиксираният монтаж има смисъл ако ще качваш на струга детайли, близки по маса до максимума, който въпросният струг може да работи. Неща, които се свалят и качват само с подемник. Не го знам на Ц-то колко е но са поне 150 килограма.
                              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

На С 13 съм работил 3 тона детайл .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X