Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BE%D0%B4%D0%B0

Коментар

• Кондензът в бутилката на компресора е всичко друго, но не и дестилирана вода.
      Отделно, че обикновено в него има и доста масло, та резулктатът е мазна гнус и тиняк...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Тук не мога да не се съглася за маслото и гняс както каза. Но има едно но обикновенно от парата във въздуха като се кондензира се получава чиста дестилирана вода. А според химико физичните свойства на водата символа за киселинност и е Ph7 което е неутрално и в почти не проводима. За каква електро химическа корозия говорим тогава.
        Последно редактирано от qnis3; 10-02-25, 12:01.

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Защо съм останал с впечатление, че проводимостта на водата се мери в микросименси и няма пряка връзка с киселинноста?

• То въпроса е и тази от метана колко тежи, верочтно три пъти повече от такава за въздух. Ако ти е за стационарна, ок, веднъж позиционирана си остава там.

Коментар

• Никой не е казал как се мери проводимостта някъде да съм го написал. Не съм много сигурен за киселинноста или за алкалноста зависи от иониЗацията. Може да погледнеш химико физичните качества на водата. Пише го даже в Уикипедия. Ох омръзна ми да спорим не мога да разбера защо си чешете пръстите за да търсите под вола теле. Ка то всички знаем че автомобилния алуминий е доста здрав. Нито едно Ауди не съм видял да е катастрофирал от това че са му изгнили носачите

Коментар

• Тежи 32кг но мисля че го. написах.

Коментар

• Коментар

• Първоначално публикуван от qnis3 Преглед на мнение
                Тук не мога да не се съглася за маслото и гняс както каза. Но има едно но обикновенно от парата във въздуха като се кондензира се получава чиста дестилирана вода...
                Не съм съгласен с горното. Какво ще кондензира зависи от състава на изпареното вещество и примесите в него.
                За да разбереш какво имам предвид - ако се изпаряват "джибри", кондензатът е алкохол.
                В случая се изпарява нефилтиран въздух - защото такъв постъпва в компресора. Като резултат в сгъстения въздух се съдържат предишните замърсители плюс маслото което е проникнало в цилиндъра (и замърсителите в него), плюс всички продукти от износването на бутално - цилиндровата група.
                Накратко - гняс.

Както и да е. Това не е съществено. Само те коригирам относно "дестилираната вода".

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Това с дестилираната вода е образно казано. С колегата спорихме че щяло да се получи електролитна корозия което нема как да стане в нашия случай Да не говорим че е затворен съд и се получава клетка на Фарадей в която потенциалите в нея са изравнени.

Коментар

• Здравейте колеги търся да закупя компресорна глава от трамвай

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Работеща или неработеща за възстановяване ? Имам и двата варианта .

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X