Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компресор

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Компресор

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
    Още нещо ,ако не се изплзва маркуч з и то за подходящо налягане,то тръбата независимо стоманена или медна е добре да се направи една витка за да не се къса от вибрации.Пресостати ,предпазни клапани и тем подобни се монтират/освен ,ако заводски не е предвидено на съда/ на фланеца след отвора ,било то на резби или на заварки ,и заварки ,ако има трябва майсторски да се направят.В тубето има много примери на гръмнали бутилки от ненавременна водна проба или неправилен монтаж и употреба.За България по стандарт ,всички съдове за високо налягане следва да са минали хидро-статичен тест на всеки 5 години.Обръщам внимание на тези неща защото последиците са най често с фатален край
    Много верни неща казваш и е добре да се имат предвид.
    Сега пусни и по стандарт кои съдове подлежат на контрол.
    Че ми се чини, че разглежданите тук не са надзорни Друг въпрос е за лично спокойствие....
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ооооо стане ли въпрос за сигурност не различавам лични и промишлени.Бойлера например не подлежи на контрол ,но не бих ползвал 20 годишен бойлер,а ако ще ползвам бутилка за да си правя компресор за собствена безопасност бих си е тествал.Понеже ще питате къде и как ....Дори в домашни условия може да се направи безопасно стига да имате някаква помпа за течност,просто се пълни съда с вода/тъй като дори да гръмне не прави беля,защото е несвиваема/и съответната помпа прави необходимото налягане което трабва да е 1.5 пъти по голямо от това което ще е действително работно при употребата.Иначе по рани лицензирани станции правят такива проби на всякакви съдове за налягане.Има и още един параметър ,но няма да се спирам на него,тъй нареченото линейно разширение при пробата.

Коментар

Не ,че се оправдавам ,ама на 90% от снимките в тази тема са със заварки по ресирверите...Било на "купешки" бутилки,било от газови уредби..Мине не мине страница и има въпрос точно за бутилка от газова уредба ....И в тоя дух,реших да експериментирам...За безопасността-прав си!!!

Коментар

Виждам доста заварчици има тука че и аз да питъм как безопасно се заварява газова бутилка,благодаря.

Коментар

Тези бутилки, ако са ВМЗ са дебели 4мм и на тестовете повечето са издържали над 80 атм, сега няма от къде да си купиш толкова здрава бутилка .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ами на 10 години една бутилка гърми ,ама що да не е именно еди коя си самоделка.Да, заварки си има по заводските ,но са предвидени да се завие на тях клапана или каквото и да е ,но си представи, че една по студена и невидимо -кофти заварка при която си поизтънил тези 4 мм до 0.5 примерно......Ще го кажа иначе представете си целуфан опънат,и си го опъвате от всички краища и няма късане колкото и да дърпате,но боднеш ли му една игла някаде и се къса моментално на парцали-ето това става и с бутилките ,ако намерят и най малката пролука .

Коментар

Колега Пифко, мисля, че започваш да се втеляваш с тази мания.
                Ако пък знаеш как се заваряват в заводите дъната на бутилките, и надлъжните шевове...

А и бутилка с точки дълбока корозия са по-безопасни от такива които на вид са добри, но са заварени калпаво. А такива има много, вярвай ми. Работил съм в два завода в които се заваряват не само бойлери, а и други съдове, и знам за какво претупване на технологията става въпрос, в името на две повече бройки за смяна. Отделно некадърните работници, изловени в околните села с обещанието за големи заплати.

Та една такава бутилка е по-опасна защото издържа на много по-голямо налягане докато някой от шевовете не издържи, и прави голямо БУМ.
                Докато бутилката с точки дълбока корозия ще започне да изпуска въздух през пробива, и сама си дава знак, че не е в ред.

Знам, че ще ми наскочите сега, давайте.
                Аз говоря от гледна точка на опита, а грам опит е по-ценен от кило приказки.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Бойлера например не подлежи на контрол ,но не бих ползвал 20 годишен бойлер,...
                  Баш те тоя няма посмъртно да гръмне от притесненията, обсъждани напоследък.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Здравейте бихте ли ми изказали мнение,за компресорните глави на марките Lacme,Gis и Chinook?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Колега Пифко, мисля, че започваш да се втеляваш с тази мания.
                      Ако пък знаеш как се заваряват в заводите дъната на бутилките, и надлъжните шевове...

А и бутилка с точки дълбока корозия са по-безопасни от такива които на вид са добри, но са заварени калпаво. А такива има много, вярвай ми. Работил съм в два завода в които се заваряват не само бойлери, а и други съдове, и знам за какво претупване на технологията става въпрос, в името на две повече бройки за смяна. Отделно некадърните работници, изловени в околните села с обещанието за големи заплати.

Та една такава бутилка е по-опасна защото издържа на много по-голямо налягане докато някой от шевовете не издържи, и прави голямо БУМ.
                      Докато бутилката с точки дълбока корозия ще започне да изпуска въздух през пробива, и сама си дава знак, че не е в ред.

Знам, че ще ми наскочите сега, давайте.
                      Аз говоря от гледна точка на опита, а грам опит е по-ценен от кило приказки.
                      Колега ,говорим за правила,норми и стандарти,а ти ми говориш за калпави майстори ,и си в голяма грешка ,че еди коя си корозия ще си покаже,повярвай ми ,ако си там като си покаже бутилката става на парчета и се отваря като роза.Ако твоя опит е грам,моя е килограм.https://www.youtube.com/watch?v=tyINNUaXa8Q
                      https://www.youtube.com/watch?v=5-nOPvXiIWQ

Коментар

Прекалено се втелясфаш,не е проблем да се използват за сгъстен въздух от 5-8 бара.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Няма да споря за грамажи, само ще спомена, че пред мен гръмнал варел отнесе половината глава на човек, а парчета от мозъкът му имаше залепнали по тавана.
                          Друг случай-при разпаряне на съд по шева се размина само по някакво чудо без жертви, но на другия край на цеха бяха изпопадали стругарските ножове от рафта на който си ги държи стругаря.
                          Та не е като да не знам кое и как гърми.
                          Затова смело твърдя, че бутилка с язви по ламарината е по-безопасна от така без грам ръжда, но заварена калпаво. Каквито се срещат често(пример е завода за газови бутилки в Търговище), които уж държат, но поради слабото си качество ще се пръснат баш когато не трябва. Разбира се, не може да се разчита на дефекта по ламарината за предпазване от гърмеж, нелепо е. Винаги трябва да си има предпазни клапани, и каквото се полага.
                          Но не бих се притеснявал да ползвам бутилка с язвички...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ами на 10 години една бутилка гърми ,ама що да не е именно еди коя си самоделка.Да, заварки си има по заводските ,но са предвидени да се завие на тях клапана или каквото и да е ,но си представи, че една по студена и невидимо -кофти заварка при която си поизтънил тези 4 мм до 0.5 примерно......Ще го кажа иначе представете си целуфан опънат,и си го опъвате от всички краища и няма късане колкото и да дърпате,но боднеш ли му една игла някаде и се къса моментално на парцали-ето това става и с бутилките ,ако намерят и най малката пролука .
                            Що рече ?!
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Затова смело твърдя, че бутилка с язви по ламарината е по-безопасна от така без грам ръжда, но заварена калпаво.
                              Но не бих се притеснявал да ползвам бутилка с язвички...
                              Баш такива две на незнайни години използвам със зилов компресор,редовно се дупчат,аз ги заварявам и след време пак.Вътре са на язви от конденза,при заваряване се отваря кратер който наварявам.Редовно ги напъвам до 12бар,за да си помпя амовете на дрегела от аватара.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Бе то и аз навремето за 1 лев съм обикалял покрива на блока по козирката...ама не го препоръчвам. Демек поне скрий дръж бутилката далече от теб, като се надува сериозно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X