Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Варианта работи,редовно го използвам при различни валове,когато работя серия,вече местя седлото,и то само когато използвам два центъра.Иначе пак се получава разлика в зависимост от дължината на детайлите и отново започвам с меренето.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На моя "струг" има даже усукване на оста на задното седло, спрямо тази на паралелите. Така при изваждане на въртящия център 10мм и 40мм конуса на детайла е различен. Да не говорим къде сочи дълго свредло с патронник.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Върти ми се една идея ,която намерих в един линк тук из форумите.искам да ползвам стругчето като фреза ,но без да го преправям,като се вдига по стандартния начин.Идеята е шпиндела да се ползва като делителен апарат,трябва само да се раздели едно от зъбчатите колела на вала му и да се направи законтряне.Фрезера ще се върти от друг мотор закрепен на супорта,но ще трябва някаква масичка за да може да се движи по x,y,z.Главата за фрезера вече съм я изработил,но остават много други задачи.Немога да си харесам подходящ мотор в моите запаси,а и много други чарколаци ще трябват.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 044.jpg
Прегледи:1
Размер:94.9 КБ
ID:5262672Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 040.jpg
Размер:91.3 КБ
ID:5262673Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 043.jpg
Размер:97.4 КБ
ID:5262674Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 037.jpg
Размер:89.6 КБ
ID:5262675Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 038.jpg
Размер:79.2 КБ
ID:5262676Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 041.jpg
Размер:76.1 КБ
ID:5262677Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 042.jpg
Размер:85.1 КБ
ID:5262678Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 039.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5262679Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 045.jpg
Размер:73.9 КБ
ID:5262680

Коментар

много моля знаещите да споделят мнение за тази сглобка.Незнам къде могат да ми разделят зъбчатото колело, със законтрянето ще се справя.Искам да направя мотора с ел. регулиране на оборотите.закрепващите планки също няма да мога да изработя с наличната фреза.изобщо трудни задачи но ще пробвам.Давайте съвети

Коментар

Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение
            много моля знаещите да споделят мнение за тази сглобка.Незнам къде могат да ми разделят зъбчатото колело, със законтрянето ще се справя.Искам да направя мотора с ел. регулиране на оборотите.закрепващите планки също няма да мога да изработя с наличната фреза.изобщо трудни задачи но ще пробвам.Давайте съвети
            На колко искаш да разделиш колелото,ако е на 360гр ще има по-големи възможности,но не мисли ,че ще е прецизен,след всяко завъртане се трупат грешки.Един от по-лесните варианти е да видиш на някой български УДА как е направен фланеца за директно делене.Представлява външно зъбно колело с 24 зъба=15гр,и заклинващ щифт,който фиксира зъбното против превъртане.Неудобството е ,че може да делиш най-много на 24 или кратни на 24,горе долу прецизно.За прецизна работа си трябва делителен апарат,разтърси се,има малки от руски фрези,може да го свържеш с две еднакви(ако трябва и паразитно)зъбни колела към шпиндела.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              На колко искаш да разделиш колелото,ако е на 360гр ще има по-големи възможности,но не мисли ,че ще е прецизен,след всяко завъртане се трупат грешки.Един от по-лесните варианти е да видиш на някой български УДА как е направен фланеца за директно делене.Представлява външно зъбно колело с 24 зъба=15гр,и заклинващ щифт,който фиксира зъбното против превъртане.Неудобството е ,че може да делиш най-много на 24 или кратни на 24,горе долу прецизно.За прецизна работа си трябва делителен апарат,разтърси се,има малки от руски фрези,може да го свържеш с две еднакви(ако трябва и паразитно)зъбни колела към шпиндела.
              На последната снимка се виждат трите зъбчати колела,които са закрепени за вала на шпиндела.Голямата е 97 зъба,средната е 36 и малката 24.И на трите позволява да се направи законтряне.Сега ме изплаши с тая грешка.откъде може да се получава.Ако за голямата зъбчатка се закрепи тънка шайба предва рително разделена на истинска машина,а законтрянето да става на зъбите мислиш ли ,че ще се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение
                На последната снимка се виждат трите зъбчати колела,които са закрепени за вала на шпиндела.Голямата е 97 зъба,средната е 36 и малката 24.И на трите позволява да се направи законтряне.Сега ме изплаши с тая грешка.откъде може да се получава.Ако за голямата зъбчатка се закрепи тънка шайба предва рително разделена на истинска машина,а законтрянето да става на зъбите мислиш ли ,че ще се получи.
                Ще има задоволителен ефект при положение,че броя зъби отговарят на точни градуси,да речем 36 зъба,през 10гр,но ако например решиш да нарязваш 54 зъба-360:54=6,666667гр и се оказваш в невъзможност,ей затова учените са измислили делителният апарат.Това което може да направиш,е да си направиш зъбно колело с трапецовидни зъби,да речем 24бр и да го закрепиш директно на оста на шпиндела,трябва да има и палец с подходяща форма който да стопира шпиндела,ето как изглежда фланеца за директно делене на УДА-то:

url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2173/14405676088448679061301040739nWoNHqSkZX8GmLNI0AkY.JPG] [/url]
                На по големите стругове,има таблица по която може да се нарязват многоходови резби,има муфа която се отцепва,завърта се шпиндела на необходимия брой обороти и се зацепва,съответно броят нарези е ограничен до директно делене,поради факта който описах по-горе,ето как става това на СУ-582:
                url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2688/111371156817053606771301043350rCKDcNftJ9tHv2qi0PgY.JPG] [/url]

url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1958/82487656414454031901301043374KdefuWOhrL3CdgqrunV3.JPG] [/url]

А това ползвах на струга,много преди да си взема фреза с делителен апарат:
                url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1527/164052470069417792313010437970vQRqpQt9N8E5kn7CtBc.JPG] [/url]

Коментар

Благодаря за ценните съвети.помагаш ми доста.

Коментар

Здравейте момчета,
                    Много хубави ги изкарахте тези стругчета.
                    Дали някой не продава.Искам да си купя.
                    Пишете или се обадете.
                    Поздрави:дядо Ицо, 0889 88 43 26

Коментар

Благой 0888/600718 го продава писал е по-горе в темата .
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Благодаря ти, въпреки, че такова име не срещнах в цялата тема.
                        Ще му звънна.
                        Поздрави.

Коментар

Извинявам се,
                          Посочил съм грешен телефонен номер.
                          Всъщност номерът е 0899 88 43 26

Коментар

Да добавя и skype: hristo_minkov и e-mail: hminkov@abv.bg.
                            Благодаря за разбирането.

Коментар

Здравейте колеги. ! След дълго търсене... уговорих се и аз за закупуването на такова стругче.Но не ново..т.к. ги няма вече в склада, затова втора ръка както се казва. Малко употребявано..но в работещо състояние и с всичкия му инструментарий. Все още имам времем да прочета вашите мнения и препоръки , да го взема или не. Още отсега казвам че ще го използвам от дъжд на вятър , и само и само за любителски цели,макар че от прочетеното тук и там из другите форуми , доста колеги работят на полу-професионално ниво. Нямам много място за да навра С-8 или С - 11 , затова мини стругчето за мен е добра алтернатива.. и най-вероятно е в пъти по добро от ЕйНХЕЛ , Кажете ми...струва ли си парите...да г вземам или не...? мога да се сдобия с Ц8 но нямам място за него. Очаквам вашите отговори...утре или вдруги ден ще го вземам...затова. Благодаря ви много.
                              Да добавя още нещо - какво от допълнителния инструментарий да гледам , какво е имало преди...? Би трябвало да ми дадат всичко от комплекта , т.к. надали би ги използвал повече въпросния човек....
                              а и другото , имам и много добър стругаро-фрезист 5-разряд - братовчед ми се пада , ако аз не мога да определя проблеми... мисля си че би било и него да извикам за да го огледа и той...но.. какво да търся друго по него като проблемни места , като скрити дефекти- казвам го все пак , макар че след разговора със собственника му , стругчето е в работещо състояние - почти ново. стругчето се намира близо до Несебър , може би някой го познава този човек...? Благодаря ви предварително.
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

И Banjo от форума продава неговото ! Само за проба е пускано ! Във Варна е !
                                0888/600718
                                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X