Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Първоначално публикуван от i208208 Преглед на мнение
    някой тук от форума има ли впечатления от тая фирма- полимета??? на страницата им има фрезмашини около 10 хилки някои има ли впечатления от тях??? Смисъл да е купил и да има конкретни впечатления от машината и каква подръжка оказват или само отбиват номера?
    Тоя краснъ пролетарии като го гледам по-скоро гаргите да плашиш с него
    Машините изглеждат добра направени и с добро качество. Как ще се представят в процеса на работа обаче - не знам. Имам от тях купен китайски 4 челюстен универсал. Доволен съм. А и ми се струват коректни.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имам от тях заточваща машина, но разгледах и всичко останало. Не са лоши на външен вид, включително и фрезите. Това което ми направи впечатление е, че в ремонтната им работилница има стругове и фрези от нашите старите, а не от тези китайските. На всичко отгоре, бяха освободили майсторите там и от персонала, който има да прави нещо се справя сам. Това не ми звучи добре за сервиза им. Надявам се сега да са по-добре, но информацията ми е от преди 1 год.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Nola -качи клипчето за настройване на предния супорт.
        Поздрави Любо

Коментар

Да се похваля и аз с тунинга на стругчето.Най-напред му направих бързи ходове,страшно полезна екстра и елементарна за изработка.Гледам големите стругове си имат люнет,моя не.спретнах му един ,стана добре и съм доволен.Измислил съм му още доста неща,но като ги направя ще споделя.Голяма зарибявка си е това стругче и много му се кефя,доста работа свърши.сега май трябва да пусна снимките.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 004.jpg
Прегледи:1
Размер:108.5 КБ
ID:5261258Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 005.jpg
Размер:124.4 КБ
ID:5261259Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 008.jpg
Размер:111.2 КБ
ID:5261260Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 010.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:5261261Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 009.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5261262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 006.jpg
Размер:119.6 КБ
ID:5261263Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 007.jpg
Размер:142.3 КБ
ID:5261264Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snimki 011.jpg
Размер:109.3 КБ
ID:5261265

Коментар

Браво, бе! Моторчето от какво е? На 220 или на по-малко волтове е? Даже докато пише вече взех да си мисля, че може да купя някоя дрелка с реверс и да използвам нея
            А този люнет ти ли си го правил или беше в окомплектовката, че аз не се сещам в моята дали имаше или не?
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Освен това аз доста си играх с моето задно седло, но явно не съм успял да го настроя много добре. Тази седмица струговах един вал, около 300 мм, който бях подпрял на център на седлото. Даде ми около 0.8 мм разлика в диаметъра от единия до другия край. Този размер не е отговорен, но си мисля, че някой ден ще има и отговорен размер и ще се изложим...
              Дали няма да се намери някой мераклия да дойде до Младост да ми помогне с центроването? Дядо Владо (например)?
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от lubo9 Преглед на мнение
                Nola -качи клипчето за настройване на предния супорт.
                Поздрави Любо
                Какво имаш в предвид като настройване? Има минимална настройка от притискащите планки спрямо паралелите, но при минаване от струг на фреза и после обратно пак ще се разцентрова.

Коментар

Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение
                  Да се похваля и аз с тунинга на стругчето.Най-напред му направих бързи ходове,страшно полезна екстра и елементарна за изработка.Гледам големите стругове си имат люнет,моя не.спретнах му един ,стана добре и съм доволен.Измислил съм му още доста неща,но като ги направя ще споделя.Голяма зарибявка си е това стругче и много му се кефя,доста работа свърши.сега май трябва да пусна снимките.[ATTACH=CONFIG]310719[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310720[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310721[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310722[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310723[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310724[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310725[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]310726[/ATTACH]
                  Я дай повече информация за бързия ход. Какъв е двигателя? Захранването какво е? Може ли да се направи за самоход?

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                    Я дай повече информация за бързия ход. Какъв е двигателя? Захранването какво е? Може ли да се направи за самоход?
                    Принципно е възможно, но не и за резби. Там е много рисковано. Иначе за обикновен самоход - защо не? Той roshliakG да каже какъв е неговия мотор, ама според мен ще стане направо една дрелка или от прахосмукачка, но ще трябва да й се мисли реверс. Иначе, ако е дрелка там си има и реверс и регулиране на оборотите. Само трябва да се изкара управлението й на удобно място и готово. Иначе по принцип най-добре е мотора да е четков, че най-лесно се управлява.
                    Даже си мисля, че ще е най-тривиално с венци и верига от колело - предполагам, че се намират в магазините за велочасти... Абе един път като се види направено идеите започват да си идват самички, ама да се сети човек е важно
                    Suzuki GSXR
                    VW Touareg
                    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                      ....Дали няма да се намери някой мераклия да дойде до Младост да ми помогне с центроването? Дядо Владо (например)?
                      Дядо от това не разбира
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

За самохода искам да ви кажа,че е страшна екстра.Моторчето е на 12волта от венилатор за охлаждането на лада,предавката е верижна,но не с верига от колело.Имах едни части от някакъв стар принтер или ксерокс не помня точно ,от него са и зъбчатите колела.Веригата е тясна и не закрива нониуса това и е ценното.Направих го за няколко часа, имаше малко престърване на по-голямото зъбно колело.Така ме е яд,че не съм го направил по-рано.Захранването става с обикновен токоизправител на 12в.люнета го изработих от една ненужна лагерна кутия.изцяло е направен на стругчето.Имаше и трансвормация във фреза.За закрепване към паралелите използвах готовите които имаше в комлекта за абрихта.Стана много точен пробвах го вече.Сега мисля едни други дяволии,но още събирам части.Дано съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                          Освен това аз доста си играх с моето задно седло, но явно не съм успял да го настроя много добре. Тази седмица струговах един вал, около 300 мм, който бях подпрял на център на седлото. Даде ми около 0.8 мм разлика в диаметъра от единия до другия край. Този размер не е отговорен, но си мисля, че някой ден ще има и отговорен размер и ще се изложим...
                          Дали няма да се намери някой мераклия да дойде до Младост да ми помогне с центроването? Дядо Владо (например)?
                          Много трудно ще намериш струг,който не произвежда конус на детайл подпрян с център,поне аз не съм срещал такъв.На всички свестни стругове има напречен винт на задното седло и съответна скала,с който може да изместваш центъра напред-назад(по височина не може).По принцип сверката се извършва по следният начин:закрепваш в универсала някакво ф,със нож на 45гр правиш център,вземаш лист хартия и доближаваш задното седло така,че центърът му да опре в хартията и центъра на универсала който трябва да се върти.Отпечатъкът на хартията трябва да е отвор с големината на центъра,ако се къса трябва корекция на задното седло.Така пише по книгите,но на практика за всеки размер детаил,трябва корекция,това се налага поради износването на паралели(пропадане)и куп други щуротии.Може на определена дължина да си работи без проблем,но на по-къса или по-дълга да се налагат корекции.Мързеливият вариянт се извършва с хартия(лента,около 3-4см),която се поставя отпред или отзад на конуса на центъра(защипва се между конуса на центъра и отвора на седлото),дебелината и може да варира според изместването.Ако малкият размер на детаила е до патронника,центъра трябва да се измести към супорта,и съответно обратното.Детаил който трябва да няма отклонения,задължително се проверява още преди първа стружка,подаваш до центъра примерно 1мм,нулираш нониуса,пускаш 20-30мм,отнемаш ножа и същата процедура до уневерсала,мериш,ако трябва коригираш,пак проверка докато стигнеш до истината,след това рендосваш на воля,успех!
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

При тези стругчета основния проблем е че са 5 в 1 струг ; фреза ; абрихт ; кафемашина ; сокоистисквачка ; автоматична перална и тнт В металообработването има един постулат ако една машина е направена да може много различни функций (еле пък руска) обикновенно не може свястно нито една . В момента в който вдигнеш скоростната кутия да го ползваш като фреза и после я върнеш обратно вече не си на център между двата центъра на машината . Иначе стругчето за домашни хоби цели е повече от добро по добро е от боклуците които продават в Бриколаж и Практикер. При голямите машини просто няма начин да няма някъкъв минимален конус при машина работила 20+ години . 90% от работата е в зоната от 0 до 500 - 600 мм след универсала и там паралелите се износват повече когато супорта минава през тая граница е естествено да има отклонение .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              При тези стругчета основния проблем е че са 5 в 1 струг ; фреза ; абрихт ; кафемашина ; сокоистисквачка ; автоматична перална и тнт
                              Още само на фреза не съм го трансформирал, но другите неща ги прави супер!
                              Suzuki GSXR
                              VW Touareg
                              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Мързеливият вариянт се извършва с хартия(лента,около 3-4см),която се поставя отпред или отзад на конуса на центъра(защипва се между конуса на центъра и отвора на седлото),дебелината и може да варира според изместването.
                                Това може да се пробва.
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X