Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Айде, айде. За централен отвор не е толкова важно. Нали се държи на бурмите.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Само че като трябва да я балансират там се нанизва на централния отвор и ако има някакво несаответствие има биене!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
        Само че като трябва да я балансират там се нанизва на централния отвор и ако има някакво несаответствие има биене!!!
        На централния се центрова и на главината. Трябва си точно изпълнение.
        0888543685 Валери

Коментар

Не казвам да се прави с пила. Нали ще се стърже. Една-две десети - голяма работа. Загледайте се при балансиране. Ами биенето е милиметри!
          Да допълня: Специална машина трябва за спирачните дискове.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Не казвам да се прави с пила. Нали ще се стърже. Една-две десети - голяма работа. Загледайте се при балансиране. Ами биенето е милиметри!
            Да допълня: Специална машина трябва за спирачните дискове.
            Тука от "хоби" стругче стигнахме до тия с разглобяеми паралели, планшайби, магнитни стойки , индикатори, джанти..

И да допълна и аз за дисковете трябва пак обикновен струг, само че се стържат с 2 ножа едновременно.
            Последно редактирано от vgrig; 15-03-10, 23:01.
            0888543685 Валери

Коментар

Я не се отплесвайте от темата, а дайте идей как да се направи допълнително задвижване на надлъжния ход. Идеята ми е, когато е нагласено за резба примерно 1.5мм на оборот, да може без да се сменят колелетата на лирата да се престъргва на автоматичен ход, но от друг мотор закрепен до дръжката. Абе като ме ухапе нещо и да се чеша пак не ми минава.
              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                Я не се отплесвайте от темата, а дайте идей как да се направи допълнително задвижване на надлъжния ход. Идеята ми е, когато е нагласено за резба примерно 1.5мм на оборот, да може без да се сменят колелетата на лирата да се престъргва на автоматичен ход, но от друг мотор закрепен до дръжката. Абе като ме ухапе нещо и да се чеша пак не ми минава.
                Моторчето се слага на края на винта обикновено, но отиваш към цифрова техника.
                0888543685 Валери

Коментар

Тъй де, какъв мотор и какво да е управлението? ОТ два дни чета за CNC хоби машинки, ама като нямам опит. Тези с компютърно управление не ме привличат. Искам нещо елементарно (двигател с ремъчна предавка) дето да има само една скорост и да се пуска с ключ (напред назад).

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                    Тъй де, какъв мотор и какво да е управлението? ОТ два дни чета за CNC хоби машинки, ама като нямам опит. Тези с компютърно управление не ме привличат. Искам нещо елементарно (двигател с ремъчна предавка) дето да има само една скорост и да се пуска с ключ (напред назад).
                    Не съм убеден че може. Скороста ще зависи от натоварването, а това не е добре. Трябва си нещо сързано твърдо със скоростната кутия, разбирай винаги оборотите му да са пропорциаонални към тия на универсала.

Остава някакъв стъпков двигател с голям редуктор. Там поне оборотите са гарантирани, до един момент. Ама пак няма да е съгласувано с нищо.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sek.1 ми е обещал подарък едно моторче от ситроен ,за бърз ход на все още не купения ми струг/с5/ така че помисли в тази насока.Обаче да го ползваш за рязане на резби,ще е доста трудно, самото синхронизиране,и според мене е ненужно..потърси някъкви стъпкови или серво мотори,аз имам някъкви ,но са лабави, около 200гр. тежи всеки,ще ги изровя и ще снимам ,ако става.-твой са ,с обещанието да пусна някоя стружка на тунинованата машина

Коментар

Абе става въпрос за самоход със малка стъпка за уточняваща стружка например. Няма да смъква милиметри. Максимум до 1мм дълбочина.

Коментар

Аха,то твоята машина нали самохода и стъпката за резбите е на едно.Гледам има само трапецовиден винт.Щом е за самоход всеки нормален бавноборотен мотор требе да става.Вероятно ще трябва да му измислиш някакъв регулатор,за да може да регулираш подаването.Примерно на големите стругове е от 0-8 и 1/1-1/4

Ще погледна в архива къква е горе долу скороста за подаване на мм.

Коментар

Ми аз работихна 0.125мм за оборот

Коментар

Ето тука една таблица за СУ320

Коментар

Чюдя се дали един двигател от сателитна чиния няма да ми свърши работа. Ако има някой излишен да казва. Все ще се договорим някак за цената.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X