Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Първоначално публикуван от furry Преглед на мнение
    Сега ще ме накараш да се ядосвам че съм си го купил.
    споко, можеш и да го продадеш!

Коментар

Всъшност точно тази десета може да се оправи, но за съжаление клипа за несъосието на предния супорт и паралелите не сработи нещо.
      Имам в предвид, че дори и да не бие патронника ако при престъргване на обработен детайл се получава конусност (както е при мен) се обезмисля операцията по престъргването на повече от 15мм примерно.
      Последно редактирано от nola; 12-03-10, 15:50.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Сега ще ме накараш да се ядосвам че съм си го купил. то верно че мина повече от година а аз още не съм го пробвал ама пак ме е яд!
        Някой от вас приятели не продава ли някоя Ц8-а в добро състояние за човешки пари? (Пък ако може да намери и бус направо...6).
        Стига, бе... моя няма такива проблеми. Задното седло не беше центровано и се наложи да си го центровам, но доколкото разбрах това не е "ненормално".
        Иначе други проблеми не съм забелязал. Ползвал съм го за всичко друго, освен за фреза все още.
        Или както казва nola - това е положението - избора на стругчето е до известна степен компромис. Аз на този етап съм си много доволен, защото каквото и да ми се е наложило да си правя все си е станало.
        Ама това е защото като реших да продам моята C8-ца и да купя този вече имах някакъв опит и ми беше ясно, че Пролетария удовлетворява изискванията ми.
        Сега като гледам май истинско щастие се е оказало това, че имах проблеми само по електриките му...
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Ох май си купихте стругчетата красная пролетарай и ги онтирахте някаде в гаражите и така стоят за репотация и секи пишеше в темата че се сдобил с тази много добр амашина!!!

А никой не хвана един прав детайл и да пусне стругчето да се вгледа в детайла и да забележи че бие за страх и да обявите в темата че стругчетата нестават за ништо!!!

Сега ми предстои нарязване на резби и ште видим и там требва да има разминаване сигорен съм!!!

Чао за сега и честито на прецакалите се!!!

Коментар

Между другото гал4о е прав до някъде.
            айде аз съм не съм го сложил защото помещението ми не е готово но освен Нола май никой не си ползва машинката. Колко хора всъщност са ги превели в действие?

Коментар

Между другото гал4о е прав до някъде.
              айде аз съм не съм го сложил защото помещението ми не е готово но освен Нола май никой не си ползва машинката. Колко хора всъщност са ги превели в действие?
              Ами аз си бачкам. Правил съм вече много неща.
              Бях пуснал преди време един много просторен пос във връзка с това - дали Пролетарий или С11 (например). С 2 думи - всеки трябва добре да си направи сметката какво всъщност иска. На по-ясен език: Ако си купите автомобил с висока проходимост това изобщо не означава, че ще започнете да сваляте по 30 кубика дърва от гората с него, нали? За това трябва не джипка, а виетнамка.
              Не искам да кажа, че Пролетария е идеален, даже и хич не е и прецизен (както се оказа), но за гаражна работа, за изработка на несерийни детайли и за работа без голямо натоварване е добър.
              Ако някой е чел темата от самото начало - още там има предупреждения, че много малко вероятно е да го купиш, да го включиш и да започнеш да работиш. Май всеки е имал някакъв проблем - кой по-голям, кой по-малък. Но щом човек купува струг значи има желание да прави нещо. В такъв случай защо пък първото нещо да не е "да си направя струга"?
              Когато човек, обаче има нужда от струг дори и да е само заради гъдела може да разгледа няколко основни варианта:
              1. Да ходи при майстор всеки път - детайлите ще са винаги добре направени, вероятно ще излезне по евтино, но пък няма гъдел
              2. Да си купи на старо C8, 11 или друг - ама изобщо няма никаква гаранция, че за 1500 лева ще си купиш струг в перфектно състояние (е от "перфектно" до "перфектно" има разлика, ама...)
              3. Да си купи EINHEL за около 2000 лева (и май съвсем да се откаже от различна от часовникарска работа)
              4. Пролетария - съветско желязо, 2-ро качество с малко повече усилия може да го накараш да върши работа дори и за по-големички нещица. Има гъдел
              5. За цифри от 2к лева нагоре - нещо по-добро - или наистина добре работещ БГ струг или HARRIS и т.н. Въпроса, обаче е има ли смисъл да си купуваш виетнамка, за да ходиш с нея на работа?
              Със сигурност вече има и други варианти, а завбъдеще ще излизат и по-читави решения. Дайте да не се тюхкаме, че сме се прецакали. Ако някой наистина го мисли - да го приеме като болест на растежа - да разкара пролетария и да пробва друго.
              На другите (като мен) кефете се на стругчето. Ние си знаем, че върши работа, нали?
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                5. За цифри от 2к лева нагоре - нещо по-добро - или наистина добре работещ БГ струг или HARRIS и т.н. Въпроса, обаче е има ли смисъл да си купуваш виетнамка, за да ходиш с нея на работа?
                При положение че за 2к може да се намери C8-ца в много добро състояние, по думите на колеги, къде го смисъла? Да, това става и на фреза, ама и онова става, ако си направиш нужните железа.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                  Ами аз си бачкам. Правил съм вече много неща.
                  Бях пуснал преди време един много просторен пос във връзка с това - дали Пролетарий или С11 (например). С 2 думи - всеки трябва добре да си направи сметката какво всъщност иска. На по-ясен език: Ако си купите автомобил с висока проходимост това изобщо не означава, че ще започнете да сваляте по 30 кубика дърва от гората с него, нали? За това трябва не джипка, а виетнамка.
                  Не искам да кажа, че Пролетария е идеален, даже и хич не е и прецизен (както се оказа), но за гаражна работа, за изработка на несерийни детайли и за работа без голямо натоварване е добър.
                  Ако някой е чел темата от самото начало - още там има предупреждения, че много малко вероятно е да го купиш, да го включиш и да започнеш да работиш. Май всеки е имал някакъв проблем - кой по-голям, кой по-малък. Но щом човек купува струг значи има желание да прави нещо. В такъв случай защо пък първото нещо да не е "да си направя струга"?
                  Когато човек, обаче има нужда от струг дори и да е само заради гъдела може да разгледа няколко основни варианта:
                  1. Да ходи при майстор всеки път - детайлите ще са винаги добре направени, вероятно ще излезне по евтино, но пък няма гъдел
                  2. Да си купи на старо C8, 11 или друг - ама изобщо няма никаква гаранция, че за 1500 лева ще си купиш струг в перфектно състояние (е от "перфектно" до "перфектно" има разлика, ама...)
                  3. Да си купи EINHEL за около 2000 лева (и май съвсем да се откаже от различна от часовникарска работа)
                  4. Пролетария - съветско желязо, 2-ро качество с малко повече усилия може да го накараш да върши работа дори и за по-големички нещица. Има гъдел
                  Със сигурност вече има и други варианти, а завбъдеще ще излизат и по-читави решения. Дайте да не се тюхкаме, че сме се прецакали. Ако някой наистина го мисли - да го приеме като болест на растежа - да разкара пролетария и да пробва друго.
                  На другите (като мен) кефете се на стругчето. Ние си знаем, че върши работа, нали?
                  Подкрепям изказването на колегата, относно "руското чудо".
                  Даже предлагам да се промени името на "Настолен струг-фреза "Красный пролетарий".
                  [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Коолеги мнгоо съжалявам но цялата тема съм я прочел около 20 пъти преди да си купя стругчето и пишеше за проблеми в мотора че един колега го е тракнал с шкурка и той е трагнал или някакви доработки!!!

Но никаде непишеше че има вариант изобшто да нее прецизен и да има биене от 4 десети!!!

И че требва да си профисонален стругар за да го вкараш в ритъм!!!

Навсякаде се радвахте като дете на цветна лампа за трите куфара с инструмент които ви дадоха!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
                      Коолеги мнгоо съжалявам но цялата тема съм я прочел около 20 пъти преди да си купя стругчето и пишеше за проблеми в мотора че един колега го е тракнал с шкурка и той е трагнал или някакви доработки!!!

Но никаде непишеше че има вариант изобшто да нее прецизен и да има биене от 4 десети!!!

И че требва да си профисонален стругар за да го вкараш в ритъм!!!

Навсякаде се радвахте като дете на цветна лампа за трите куфара с инструмент които ви дадоха!!!
                      Колега, то затова е на тая символична цена ново, не се чуди.
                      0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от vgrig Преглед на мнение
                        Колега, то затова е на тая символична цена ново, не се чуди.
                        Хич не му е символична цената 1500 лева за тия пари се купува идеален С8С. Малко са множко 1500 лева за ръждясала машина без гаранция. На същите пари има къде по съвременни машини http://polymeta.bg/?page=newmach&cat=4
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Хич не му е символична цената 1500 лева за тия пари се купува идеален С8С. Малко са множко 1500 лева за ръждясала машина без гаранция. На същите пари има къде по съвременни машини http://polymeta.bg/?page=newmach&cat=4
                          Да и аз продадох 8м за 1500, дори с цанговото, дето му нагласих, ама хората си искат новичко и се връткат от рекламите.
                          0888543685 Валери

Коментар

Първоначално публикуван от vgrig Преглед на мнение
                            Да и аз продадох 8м за 1500, дори с цанговото, дето му нагласих, ама хората си искат новичко и се връткат от рекламите.
                            Аз лично не бих купил машина която не мога да я пробвам. Като гледам къква радост е като го докарат да бие само 0.1мм ми се плаче. Аз в работата нямам толкова разбита машина а всичките са на поне 25 години. С такава точност освен панти да стържеш друго няма къкво. Пари се плащат за точност на изработка не просто за белене на стружки.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Аз лично не бих купил машина която не мога да я пробвам. Като гледам къква радост е като го докарат да бие само 0.1мм ми се плаче. Аз в работата нямам толкова разбита машина а всичките са на поне 25 години. С такава точност освен панти да стържеш друго няма къкво. Пари се плащат за точност на изработка не просто за белене на стружки.
                              Е ти съвсем ще шашнеш народа, да не кажеш че от първото захващане се успива и никога не ти се е налагало да почукваш и после да дозатегнеш ?
                              0888543685 Валери

Коментар

Като гледам май само аз несам стругар нонемога да бъда всичко така че имам един въпрос към хората които са с дългогодишен опит в тази свера.

Имам 4 джанти 15цолови от мазда които ми подариха но са с централен отвор 54мм а на мен за реното ми трябват с централенотвор 60мм.

И аз си викам кой знае какво давам я на първият срешнат стругар и той ште оправи реда но уви един приятел който работи в гумаджийница ме просветли.

Че трябва да се престърже много тчно заштото след това като се сложи на баланс машината и ако нее престъргана точно щте бие и няма баланс и край с тази джанта и че местния стругар бил съсипал много джанти.

Та какво да правя аз заштото взе да се затопля и трябва да изкарвам бегача.

Има ли чалъм за цялата история!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X