Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Колега прочете ли тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=80755&page=3 ?? След като нищо не бие само по себе си фланеца на универсала има ли застърган берт ?
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега завивам фланеца на шпиндела и с ножа пускам по една стружка от всякаде зада съм сигорен че фланеца е прав на по струга!!!

След това слагам патроника и той влиза сито в тези ръбове които съм ти оцветил в синнио и пак мета!!!

Пускам оште една стружка на застарганото на фланеца за да разхлаба и патрона да не влиза платнп и почвам леко по леко да го центровам като стягам патрона кам фланеца много леко и доближавам ножа за да видя каде мета и евентуално там го чукам леко за да се премести!!!
      Прикачени файлове

Коментар

Универсала се центрова само плътно по берта не трябва да има абсолютно никъкъв луфт . Ако берта е стърган на друг струг възможно е да има биене . В тоя случай трябва да застържеш фланеца до 0 и на ново да му застържеш берт . Хуаво е първо със индикатор да го видиш от къде идва биенето но 99% съм сигурен че е от берта.

Коментар

И самият фланец има биене!!! което е на едно и сасхто място и доказва че си е на самият фланец!!!!

А и фланецат сам го старгал та да няма луфт и пак бие! И след това го застаргах за да го охлабя да го догодя горе долу!!!

А фланец ана патроника беше крив и там кадето ляга патроника и като пуснах с ножа да видя дали бие и то отнемаше само от едната страна а от другата неотнемаше никакав материал така както сам ти го боядисал с сив спреЙ!!!

И аз пуснах и с ножа застаргах целият фланец зад а го изправя като си мислех че биенето е от това но след като го застаргах разбрах че нее от това!!!

Но Пак ти казвам че преди да охлабя фланеца го бях направил точно и патроника жлизаше с леко почукване но пак имаше биене!
          Прикачени файлове

Коментар

След престъргването челното биене трябва да е исчезнало. Така от растояние повече нямам идея от къде може да е я замери стените на универсала дали са равни в линията на набиване към фланеца да не би той да е криво престърган.

Коментар

ми утре ште го замеря с шублер и ште видя тоя универсал че май той щте излезе гнилата ябълка!!!

Утре щте се опитам да намеря и индикатор!!!

Нали това което съм отбелезал с бели стрелкички да премеря и трябва да са еднакви!!!
              Прикачени файлове

Коментар

Да въпреки че за повече от двайсетина години работа с металообработващи машини крив универсал не съм срещал но то винаги има първи път.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Да въпреки че за повече от двайсетина години работа с металообработващи машини крив универсал не съм срещал но то винаги има първи път.
                  Универсала може и да не е крив. Достатъчно е едната му челюст да не е съвсем правилна, и всичко отива някъде си. Моя в техникума биеше точно заради челюсти.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Универсала може и да не е крив. Достатъчно е едната му челюст да не е съвсем правилна, и всичко отива някъде си. Моя в техникума биеше точно заради челюсти.
                    Челюстите се хващат най лесно като ги стегнеш до край и виждаш веднага за къкво става въпрос и винаги контролно можеш да качиш обратните и да застържеш нещо с тях. От тях биенето се получава като се износят. Въпреки че това е руска техника всичко е възможно. Така като се замисля до сега руски универсал не съм качвал центровал съм нови български ; чешки ; немски и никога не съм имал проблеми. На моя кореец универсала е руски усилен 220 мм но така взех струга с него сигурно е качен още в Северна Корея и няма никъкво биене.

Коментар

А аз съм силно озадачен от "интересното" решение да внасяме машиностроителна техника от чужбина, при положение че произвеждаме собствена такава, с нищо не отстъпваща на внасяната, а дори напротив.

Явно "странните" политически решения в нашата държава не са от вчера.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На корейските стругове историята е малко странна по линията на братската помощ сме им дали храна пшеница и царевица и варянтите да платят са били два или със стругове два модела или с лозунги касаещи победата на световния комунизъм естествено избрали сме по добрия варянт . Струговете са били разпределени естествено по АПКта и ТКЗСта моя го купих от един полигон за борба с градушките. Колкото до руската техника в сферата на машиностроенето поне аз за моите години като инженер не съм видял машина по добра или поне равна на наща. И там въпроса за дълга на голяма и богатаРусия (СССР) към малка и бедна България деликатно се премълчава от всички или е погасяван частично с разни боклучиви стоки като въпросните стругчета. На всички които ще ми наскачат да ми хвалят цялото руско машиностроене нека първо си отговорят защо във ВАРЕМите зиЛ 157-131 и КамАз (военна авто ремонтна машина) до 1990 година се монтираше струг С8С произведен в ЗММ Сливен а не Красний пролетарий ? Българските машини в сферата на машиностроенето за познати и популярни в целия свят . Последната голяма поръчка на ЗММ София изпълнена през 1990 година е за цял CNC завод за производство на селскостопански машини в Китай малките китайски тракторчета които масово се внасяха в началото на демокрацията са произведени на наши машини и са дошли тук като част от сделката. И в момента единствения все още работещ завод от обединението ЗММ този в Сливен изнася цялата си продукция за Турция и няколко арабски държави.
                        Последно редактирано от sek.1; 08-03-10, 05:58.

Коментар

Това е клипче за шлайфане на челюстите на патронника. Така няма значение колко е крива оста. Въпроса е универсала да се монтира всеки път на същото положение.
                          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                            Това е клипче за шлайфане на челюстите на патронника. Така няма значение колко е крива оста. Въпроса е универсала да се монтира всеки път на същото положение.
                            ЪЪЪ, къде го клипчето?

Коментар

Заби ми компютъра и неще и нещеhttp://www.youtube.com/user/tryally#p/u/3/RixYKIZqJnY
                              Последно редактирано от nola; 08-03-10, 13:03.
                              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Значи аз съм се опитвал да шлайфам вътрешно челюстите на универсала на моето стругче. Едно защото имах съмнение за биене и второ защото със сигурност бяха износени конусно - демек върховете им вече не държаха, а хващаха по-навътре и по-дълги детайли вибрираха по-лесно.
                                Упражнението го направих с оберфреза от българските Спарки. С триста зора я закрепих неподвижно за супорта и с фин камък за отвори леко прешлайфах върховете на челюстите по цялата им дължина. Преди това трябва да се намери начин във вътрешния-неработен край на челюстите да се сложи подходяща по диаметър шайба, така че хем да са отворени, а и хем да са стегнати по шайбата за да не се местят по време на шлайфа.
                                Резултат има, положителен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X